Slav Отговорено Декември 25, 2009 Отговорено Декември 25, 2009 (Редактирано) Исках да кажа, че името "процесор" не гарантира амп симулация и добър звук чрез директна връзка в пулта. МЕ-70 има амп симулация, 50 и 20 нямат. Редактирано Декември 25, 2009 от Slav
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 25, 2009 Отговорено Декември 25, 2009 (Редактирано) По отношение на поляритета, няма никакъв риск. Защитата е елементарна и надеждна.Не при всички ефекти е така. Отварял ли си го? Стабилизация има, но тя работи в опрделени граници - под 15 волта на входа. Повечето китайски адаптери 9V така или иначе отдават по-малко от 15 волта, когато са натоварени. А това може да се измери лесно. От там нагоре има риск, особено над 20 волта. По отношение на филтрация, има филтър, който е с ограничени възможности. Аз предполагам, че процесора има достатъчно добра стабилизация вътре в себе си. Ти вади схемата ли, та имаш толкова категорично мнение по въпроса. Ако да - дай схемата, да я погледна. Предполагам, че има 78XX стабилизатор вътре. Оргиналният адаптер е стабилизиран точно на 9 волта и е с реални възможности да понесе 200 мА, има филтрация. Схема на адаптера? Поляритет: минуса е вътрешната част на жака, плюса е на външната. Оригиналният адаптер също е китайски, но няма нищо общо с тия по магазините за 10 - 15 лева. При тях риска е от подаване на високо напрежение на входа на уреда, липсва всякаква надеждност и не са стабилизирани. Препоръката ми е за оригинален или правен от някой технически грамотен човек. А не може ли стабилизиран от магазина? Аз ползвам и двата варианта, правените, си ги правя сам ( не се наемам за други хора). Имам Босс МЕ 20 с оригинален адаптер и съм инженер по електроника, ако това все още значи нещо. Редактирано Декември 25, 2009 от Evtim Djerekarov
Чукопад Отговорено Декември 25, 2009 Отговорено Декември 25, 2009 (Редактирано) Добре, до сега на някого да му се е съсипвал ефект в следствие на употребата на китайски адаптер? Защото много ме съмнява след като фирми като Бос, Диджитек и прочее си правят ефектите от супер здрава въглеродна стомана да забравят да сложат елементарна защита срещу смяна на поляритета. Защото подобна смяна може да стане и при марковите адаптери, защото и те се правят в Китай и винаги може да има някакъв дефект или нещо от сорта. Редактирано Декември 25, 2009 от Чукопад
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 25, 2009 Отговорено Декември 25, 2009 (Редактирано) Защото много ме съмнява след като фирми като Бос, Диджитек и прочее си правят ефектите от супер здрава въглеродна стомана да забравят да сложат елементарна защита срещу смяна на поляритета Тебе може да те съмнява, обаче е факт, че има изгорели ефекти, заради обръщане на захранването. Това, между другото, няма общо с това къде е произведен адаптера, а по-скоро в свързано със съобразителността на потребителя. Редактирано Декември 25, 2009 от Evtim Djerekarov
rinti Отговорено Декември 26, 2009 Отговорено Декември 26, 2009 Ами ако не объркаш поляритета, дори и с китайски адаптер, няма начин да ти изгори процесора(просто не виждам от какво)
Bukmop_Xp Отговорено Декември 26, 2009 Отговорено Декември 26, 2009 1) Говоря за конкретен ефект. 2) А преходните ток и напрежение? 3) Стабилизатор 78ХХ, какво значи това? ХХ в случая има конкретна стойност. 4) Схема на адаптера, не е ли малко пресилено. Вътре им пет чарка. 5) Никой няма да ми даде да го отворя в магазина, за да проверя за стабилизация, а този който е гарантирано стабилизиран няма да е толкова евтин. В крайна сметка тази полемика е излишна. Човека има нужда от компетентен съвет и го получи.
AngusYoung Отговорено Декември 26, 2009 Отговорено Декември 26, 2009 ^всъщност дори най-евтините ефекти на Бос са стабилизирани.Поне тези които съм виждал.А и не им е на изгода на продавачите да те лъжат защото ефекта си има гаранция и те не печелят в случай че на 2-рия ден ти изгърми.
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 27, 2009 Отговорено Декември 27, 2009 (Редактирано) В крайна сметка тази полемика е излишна. Човека има нужда от компетентен съвет и го получи. Щом е излишна, защо я продължаваш? 3) XX най-вероятно значи 09? А и не видях някой досега да е отговорил наистина цялостно. Това, което не разбрах е, защо мислиш че немарков(от магазина) стабилизиран адаптер няма да свърши работа. И защо мислиш, че няма да е евтин. Отиди в Конрад и виж колко струва. @rinti: Напротив, има много повредени ефекти, заради обърнато захранване. В много от тях слагат "защитен" диод, но без резистор, който да ограничава тока през ефекта. В резултат, диодът пази няколко секунди, след което изгаря, а след него следват интегралните схеми, в ефекта. Този диод при много ефекти е и 4148, който не е много подходящ за целта. Редактирано Декември 27, 2009 от Evtim Djerekarov
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 27, 2009 Отговорено Декември 27, 2009 (Редактирано) ^всъщност дори най-евтините ефекти на Бос са стабилизирани. Грешка, приятелю, изясни си какво осначава "стабилизиран". Отвори евтино педалче на BOSS и търси вътре ИС 78XX или LM317, примерно... Редактирано Декември 27, 2009 от Evtim Djerekarov
Recommended Posts