yamaha Отговорено Август 10, 2017 Share Отговорено Август 10, 2017 Естествено, че е задължително, освен ако не искаш накрая да получиш моно звук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
desitka Отговорено Декември 4, 2017 Share Отговорено Декември 4, 2017 Здравейте,моля да ми помогнете в избора на инструмент .Дъщеря ми е на 5 години от известно време ходи на уроци по пиано.Учителката е много очарована от това детето колко бързо напредва.Аз не съм запозната изобщо с параметрите ,които трябва да се взимат под внимание при покупката на синтезатор за упражнения.Ясно е ,че звукът на акустично пиано не може да се сравни с никоя йоника,Понеже вече е наложително да закупим йоника се нуждая от помощ .Моля за всякакви мнения от хора, които разбират- ще са ми полезни!Спрях се на инструмент втора ръка какво трябва да гледам освен,динамична клавиатура,максимално близко звучене до истинкото пиано,какви неща са необходими като допълнителни джаджи към йониката,изходи и т.н?Предлагат в момента CasioCTK-710 s Usb 5 октави-165 лв Casio CTK-571-140лв YamahaPSR 290-175 лв YAMAHA DGX-200-315лв Casio LK-100 160лв Искам да я ползваме 2-3 години за да видим детето ще продължи ли да свири после е ясно, че ще трябва пиано.Ако вие имате предпочитания за марка и модел моля споделете.Предварително благодаря на всеки ,който отдели време да отговори Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Декември 5, 2017 Share Отговорено Декември 5, 2017 (Редактирано) Без да те разочаровам, но това дето си изброила са само детски играчки. А по принцип за дете, което смята сериозно да се занимава най-важното е тежката клавиатура (с хамър механика), а звукът на пианото в днешно време доста фирми го докарват съвсем прилично... Виж ако детето смята просто да се забавлява, всяко едно от изброеното ще му хареса. Редактирано Декември 5, 2017 от yamaha Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
desitka Отговорено Декември 5, 2017 Share Отговорено Декември 5, 2017 Много благодаря за отговора .Не зная какво да избера тогава искам някакъв бюджетен вариант на този етап, но отговорът ме ориентира ,че не съм се насочила добре !Няма да е инструмент за забавление ,а за учене .Към коя марка, или модел бихте ме насочили,които притежават хамър механика да зная какво да търся? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JetMan Отговорено Декември 6, 2017 Share Отговорено Декември 6, 2017 Добри варианти за учене на пиано: 1. Roland FP-30 - https://www.thomann.de/gb/roland_fp_30_bk.htm 2. Kawai ES110 - https://www.thomann.de/gb/kawai_es_110_b.htm И двете се продават в БГ магазини на цена между 1200-1300 лв Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sardaesox Отговорено Декември 6, 2017 Share Отговорено Декември 6, 2017 Здравей! Неотдавна пуснах такава тема - след известни проучвания се спрях на Casio CDP-230 или Yamaha p-45. Това са двата най - бюджетни варианта за дигитално пиано с Hammer action клавиатура. Избрах втория вариант - Yamaha p-45, и не съжалявам. Casio CDP-230 също би бил добър избор, тук за сметка на малко по - дигиталния звук на пианото получавате допълнителни екстри. Въпрос на избор, успех! Sent from my TSD Octa A0520P using Tapatalk Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
desitka Отговорено Декември 6, 2017 Share Отговорено Декември 6, 2017 Много съм благоадарна за насоките супер полезно инфо ми дадохте!Остана да събера парите и да ги пробваме.Много мислих за варианта дигитално пиано -явно такова ще бъде,поне съседите няма да ни изселят че са голям проблем относно шума! Бъдете много здрави и весели празници! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
koko1969 Отговорено Декември 30, 2017 Share Отговорено Декември 30, 2017 Здравейте, дъщеря ми записа пеене и евентуално колеж догодина и се чудя кой синтезатор да избера http://www.technopolis.bg/bg/Musical-instruments/%D0%A1%D0%98%D0%9D%D0%A2%D0%95%D0%97%D0%90%D0%A2%D0%9E%D0%A0-CASIO-CTK-3500K7/p/157512 http://www.technopolis.bg/bg/Musical-instruments/%D0%A1%D0%98%D0%9D%D0%A2%D0%95%D0%97%D0%90%D0%A2%D0%9E%D0%A0-YAMAHA-PSR-E363/p/156507 ще се ползва за учене и за качване на музика на компютъра и евентуално сглобяване на песнички. Благодаря на отзовалите се! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Deep Purple Отговорено Март 1, 2018 Share Отговорено Март 1, 2018 (Редактирано) Към момента какво бихте препоръчали с full size key keyboard - 5 или 6 октави. Може и без хамър, но поне да са с реални размери клавишите. Може и втора ръка (200-350лв бюджет). За пробна ми трябва, нещо по-компактно и неангажиращо, но с динамика, евентуално и на уроци (пиано) ще се ходи. Попадна ми psr-e323 (почти неизползван), пише че е фул сайз клавиши? http://www.musiciansfriend.com/keyboards-midi/yamaha-psr-e323-61-key-entry-level-portable-keyboard Редактирано Март 1, 2018 от Deep Purple Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Март 1, 2018 Share Отговорено Март 1, 2018 Към момента какво бихте препоръчали с full size key keyboard - 5 или 6 октави. ...Може и без хамър, ...Попадна ми psr-e323 5 октави с хамър? Някоя фирма правила ли е някога изобщо такъв модел и ако да - какъв е смисълът? 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Deep Purple Отговорено Март 1, 2018 Share Отговорено Март 1, 2018 Хамъра не ми е приоритет, а пълноразмерността. Евентуално миди ин/аут и състейн педал. Нямам идея дали има хамър клавиатури на 5 или 6 октави. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JetMan Отговорено Март 1, 2018 Share Отговорено Март 1, 2018 Като цяло Hammer action само на 88 или 76 клавиша, иначе много зависи каква ти е идеята за "учене" Ако искаш да свириш на пиано - то с тоя PSR няма много да дръпнеш, ако пък идеята ти е да свириш за кеф нещо тогава изглежда добре - има си и миди и вход за sustain педал. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Март 1, 2018 Share Отговорено Март 1, 2018 (Редактирано) Нямам идея дали има хамър... Няма...а и няма никакъв смисъл от такъв модел. Не спомена за какво смяташ да ползваш клавира, а иначе щом вече си се спрял на Ямаха - всички от PSR-линията са с нормални клавиши, за разлика от тия дето почват с PSS, които са с малки. Редактирано Март 1, 2018 от yamaha Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Deep Purple Отговорено Март 1, 2018 Share Отговорено Март 1, 2018 Да пробвам вкъщи дали ще мога да просвиря някакви мелодии, но сигурно ще отида и на уроци месец-два - просто да се тествам дали ми се отдава, а знам че трябва да имаш най-малкото нещо такова за упражнения. Просто PSR-a ми допадна, лек е... и цената е добра и не е почти ползван. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Март 1, 2018 Share Отговорено Март 1, 2018 За този екземпляр ли става дума? Мисля, че ще ти свърши работа за това, за което обясняваш, но все пак преди да го вземеш, пробвай всеки един клавиш дали свири нормално при различна динамика - то това общо взето се гледа на първо място при покупка на клавир секънд хенд... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts