Valserp Отговорено Декември 26, 2009 Автор Отговорено Декември 26, 2009 Ръка и шкурка + първобитни приспособления, около които да навия евентуално шкурката. Цитирай
Yves Отговорено Декември 26, 2009 Отговорено Декември 26, 2009 Не съм очаквал да става така добре на ръка, явно съм подценил биологичните инструменти Пробвал съм с ръчен електрически трион и не става много зле, ама явно има и други начини за домашни условия Цитирай
edgecrusher Отговорено Декември 26, 2009 Отговорено Декември 26, 2009 Ето и какво аз направих , макар и да не съм се старал чак толкова колкото колегата. Започна се от тук: Китарата е Yamaha Pacifica, не знам какъв точно модел. Пристигна при мен във вид от снимките по-горе. Реших да пробвам с подръчни средства да залича/поправя дефектите и да я върна към живот. И след 1 -2 седмици проби и експерименти със финиша, ето какво се получи: Цвета е Rich Mahogany, като лицевата страна е малко по-наситена, реално трябваше да е обратното, но не ми се искаше да започвам отначало след като видях резултата. Не си личи особено от снимките, но след стейнинга използвах поли-нещо-си лак , като умишнено направих т.н. оридж пийл финиш. Т.е. казано на български, лака не е гладък, а има ефекта на портокаловата кора и стои на малки точици след напръскването. От към хардуер, поставих тефлонови седла, комплект ключове Sperzel, 2х ESP Stock Humbuckers, 1 Volume & 1 3-way Toggle Switch. Просто и ефикасно! Цитирай
pioneer 306c Отговорено Декември 26, 2009 Отговорено Декември 26, 2009 Ръка и шкурка + първобитни приспособления, около които да навия евентуално шкурката. Хубаво си го заоблил ама си попрекалил.В най-скосената част ще е много зор да направиш фрезенк за болта за захващане на грифа а и освен това този болт ще е само свидетел. Задните болтове са по важни от предните да ти кажа Цитирай
Valserp Отговорено Декември 26, 2009 Автор Отговорено Декември 26, 2009 Edge, много як финиш! Pioneer, планът е, ако се наложи, да сменя мястото на болта. Цитирай
pioneer 306c Отговорено Декември 26, 2009 Отговорено Декември 26, 2009 ^мдааа виното ми е замъглило мисленето тия дни Цитирай
vlex Отговорено Декември 26, 2009 Отговорено Декември 26, 2009 Valserp, яко ти върви до момента. Има готини уреди за подобен тип пилене, които можеш и сам да си направиш от подръчни материали и бормашина примерно. Иначе аз съм против финиша на едж - много мразя неполиран лак, щото ми седи като соц поправка на соц мебел. Аз съм на мнение - ако ще е лак, да е полиран, ако ще е натюрел, да е като хората. Иначе има и такива некплейтове за скосени джобове, но много грозно стоят според мен. Фрезенк и болт потънал плътно в него е къде-къде по-красиво Поздрави, Влад Цитирай
edgecrusher Отговорено Декември 27, 2009 Отговорено Декември 27, 2009 ^ Обмислях варианта за ойл финиш, но понеже знам колко трудно се маха после а и не бях много убеден че ще се получи добре и я нацапах с лак. Ако се кандардирам за още ремонти, ще напправя така. Цитирай
Recommended Posts