Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

:girl_cray2: Не съм очаквал да става така добре на ръка, явно съм подценил биологичните инструменти :D

Пробвал съм с ръчен електрически трион и не става много зле, ама явно има и други начини за домашни условия ;)

Отговорено

Ето и какво аз направих , макар и да не съм се старал чак толкова колкото колегата. Започна се от тук:

Picture206.jpg

Picture207.jpg

Picture208.jpg

Китарата е Yamaha Pacifica, не знам какъв точно модел. Пристигна при мен във вид от снимките по-горе.

Реших да пробвам с подръчни средства да залича/поправя дефектите и да я върна към живот. И след 1 -2 седмици проби и експерименти със финиша, ето какво се получи:

Picture253.jpg

Picture254.jpg

Picture257.jpg

Цвета е Rich Mahogany, като лицевата страна е малко по-наситена, реално трябваше да е обратното, но не ми се искаше да започвам отначало след като видях резултата. Не си личи особено от снимките, но след стейнинга използвах поли-нещо-си лак , като умишнено направих т.н. оридж пийл финиш. Т.е. казано на български, лака не е гладък, а има ефекта на портокаловата кора и стои на малки точици след напръскването. От към хардуер, поставих тефлонови седла, комплект ключове Sperzel, 2х ESP Stock Humbuckers, 1 Volume & 1 3-way Toggle Switch. Просто и ефикасно!

Отговорено
Ръка и шкурка + първобитни приспособления, около които да навия евентуално шкурката.

Хубаво си го заоблил ама си попрекалил.В най-скосената част ще е много зор да направиш фрезенк за болта за захващане на грифа а и освен това този болт ще е само свидетел.

Задните болтове са по важни от предните да ти кажа

Отговорено

Valserp, яко ти върви до момента. Има готини уреди за подобен тип пилене, които можеш и сам да си направиш от подръчни материали и бормашина примерно. Иначе аз съм против финиша на едж - много мразя неполиран лак, щото ми седи като соц поправка на соц мебел. Аз съм на мнение - ако ще е лак, да е полиран, ако ще е натюрел, да е като хората.

Иначе има и такива некплейтове за скосени джобове, но много грозно стоят според мен. Фрезенк и болт потънал плътно в него е къде-къде по-красиво :hysterical:

Поздрави,

Влад

Отговорено

^ Обмислях варианта за ойл финиш, но понеже знам колко трудно се маха после а и не бях много убеден че ще се получи добре и я нацапах с лак. Ако се кандардирам за още ремонти, ще напправя така.