AorA_Bass Отговорено Януари 3, 2006 Автор Отговорено Януари 3, 2006 Ясно обаче нали все пак Кондензаторните микрофони са по добри от динамичните или по-точно по добре обхващат вокал;аи затова пшитам и за цената на този СМ 86..6те можете л ида ми сравните тези 2 микрофона..+ и -? Цитирай
peshoy2k Отговорено Януари 3, 2006 Отговорено Януари 3, 2006 кажи за студийна работа или за живо свирене Цитирай
Katsko Отговорено Януари 3, 2006 Отговорено Януари 3, 2006 аз съм чувал от не един вокалист,че си пробваш и което ти пасне на гласа,това взимаш,включително и за студио,тва с кое е по-добро по принцип го заеби...е,възможно е и да са ме лъгали Цитирай
AorA_Bass Отговорено Януари 3, 2006 Автор Отговорено Януари 3, 2006 Ами микрофона е за живи изпълнения, а не за записи така че? Дайтем и неква характеристика на 2-та мик-а и кой ще ми препоръчате? Цитирай
f1_sound Отговорено Януари 4, 2006 Отговорено Януари 4, 2006 аз съм чувал от не един вокалист,че си пробваш и което ти пасне на гласа,това взимаш,включително и за студио,тва с кое е по-добро по принцип го заеби...е,възможно е и да са ме лъгали Абсолютно си прав Микрофон се избира според тембъра на гласа, още повече ако самия вокал си го взима Аз в мойто студио си имам нияколко кондензаторни микрофона и според тембъра на гласа избирам кой да ползвам :think: По принцип универсален микрофон няма поне за мен Всичко е много субективно слушаш харесва ти взимаш, не ти харесва не взимаш P.S. По принцип мойто мнение е, че ако микрофона е за живо испълнение добре е той да има така наречената "Шок маунт система" да минимизира шумовете предавани по корпоса Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Януари 4, 2006 Отговорено Януари 4, 2006 Ами микрофона е за живи изпълнения, а не за записи така че? Дайтем и неква характеристика на 2-та мик-а и кой ще ми препоръчате? sm 58 forever!!!!! Цитирай
AorA_Bass Отговорено Януари 4, 2006 Автор Отговорено Януари 4, 2006 Вокала ни е пробвал въпросните микрофони и му харесват как звучат! Цитирай
Грация Отговорено Януари 6, 2006 Отговорено Януари 6, 2006 Katsko, Аз мисля, че ако харесваш гласа си трябва да си купиш добър микрофон. Виж - ако не го харесваш, трябва да си намериш такъв, през който ти харесва как звучиш :think: Цитирай
CorvusCorax Отговорено Януари 6, 2006 Отговорено Януари 6, 2006 Добре, дайте малко по-подробен съветр по какъв начин се избира микрофон, какво се съобразява и как. Цитирай
Katsko Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 Katsko, Аз мисля, че ако харесваш гласа си трябва да си купиш добър микрофон. Виж - ако не го харесваш, трябва да си намериш такъв, през който ти харесва как звучиш :think: хаха,добре казано,ма аз не съм вокалист така или иначе Цитирай
Грация Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 Katsko, аз, че съм новичка тук, новичка съм, обаче видях, че не си вокал Обърнах се към теб по повод написаното , че трябва да си купиш микрофон, който да ти "пасва" . Цитирай
f1_sound Отговорено Януари 9, 2006 Отговорено Януари 9, 2006 Graciq ще се упитам да ти обесня как стоят нещата Всеки микрофон има своя чистотна характеристика Едни микрофони са с потчертани високи чистоти други с подчертани среди и така По принцип качествените микрофони най вече кондензаторните имат максимално равна характеристика на звука, казано по просто звучат добре в целия си чистотен деапазон не подчертават дадена чистота на гласа а улавят максимално точно твоят глас Просто принципът на действие на кондензаторния от динамичния микрофон е различн Не нападайте Katsko, защото в голяма степен той е прав За живо свирене и пеене динамичният микрофон е по добър, най-малкото защото по малко ще обхваща шума , кондензаторните микрофони са много чувствителни ако си забелязала дори държачите са им по - различни те са направени от ластици Представи си музикален клуб примерно в разгара на купона всички се кефят викат и.т.н. по средата на сцената кондензаторен микрофон има твърде голяма вероятност да стане мазало А по - въпроса защо има утвърдени динамични микрофони ами просто те са копромисно ноправени от към чистотна характеристика и служат за много прилужения и звучът добре при различни тембри и диапазони на гласа по принцип повечето имат подчертани леко средни чистоти А те са основно чуваеми Затова и по репетиции един китарист като си отреже средите се чува мазня При гласа горе долу нещата стоят по този начин Дано съм бил полезен Цитирай
salt Отговорено Януари 18, 2006 Отговорено Януари 18, 2006 здравейте.нов съм във областта на звукозаписната техника и искам да се посъветвам с вас относно закупуването на микрофон. Трябва ми кондензаторен микрофон за студийни записи в домашни условия за глас и инструменти-духови струнни и други. Може ли да ми препоръчате някой евтин модел от 150- 200 лв максимум. Цитирай
Recommended Posts