npace Публикувано Декември 30, 2005 Публикувано Декември 30, 2005 Поредната тема от моя милост в тоя раздел идеята е, че и без това сега бриджа на китарката е много говнян (с тремоло е) и искам да го сменя. ама не ми трябва тремоло и искам да попитам какви трудности ще срещна ако реша да го сменя с фиксиран бридж? тъп въпрос, знам... ама като не разбирам Цитирай
7thString Отговорено Декември 30, 2005 Отговорено Декември 30, 2005 Ако никога, ама никога няма да размислиш, че искаш пак тремоло, те съветвам да запълниш дупката с дърво/кит. Оттам нататък фиксирания мост сигурно няма да имаш проблем да го сложиш със същите болтове като тремолото(освен ако не е плаващо, напр floyd rose). Другия вариант, ако искаш string-through-body, трябва да си купиш един такъв сет и да разпробиеш през вече запушените отвори от пружините на тремолото дупки със шайби за струните. Ама тва мен не ме кефи толкова. А защо просто не фиксираш тремолото- слагаш 3-4 пружини, натягаш ги максимално, натягаш и болтовете на моста отгоре и си готов Цитирай
RockoBG Отговорено Декември 30, 2005 Отговорено Декември 30, 2005 Накови едно трупче м/у тремолото и тялото откъм гъза на китарката. Естествено гледай размереца на дръвчето да горе-долу премерен, та да няма повече натиск от необходимото за фиксиране. После си слагай капачето и всички ще си мислят, че имаш тремоло, пък ти ще си с фиксиран бридж. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Декември 30, 2005 Отговорено Декември 30, 2005 За да имаш възможнот ако не ти хареса с фиксиран бридж - отваряш капака , затягаш пружините докато бриджа легне на дървото , махаш лоста и си готов . Цитирай
npace Отговорено Декември 30, 2005 Автор Отговорено Декември 30, 2005 не бе идеята е че на това болтовете или каквото са, дето с тях се вдигат струните като ги завъртиш с шестограм, са прецакани половината. а ново тремоло ще е доста по-солено от нов фиксиран бридж а аз съм зле с паричките Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Декември 30, 2005 Отговорено Декември 30, 2005 Защо не смениш само болтовете ??? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 1, 2006 Отговорено Януари 1, 2006 Да, то само болтчетата трябва да смениш. Ако искаш друго тремоло, влеми си от тези на пилони. Цитирай
Recommended Posts