Jump to content
Българският форум за музиканти

нещо за бридж


Recommended Posts

Поредната тема от моя милост в тоя раздел B)

идеята е, че и без това сега бриджа на китарката е много говнян (с тремоло е) и искам да го сменя. ама не ми трябва тремоло и искам да попитам какви трудности ще срещна ако реша да го сменя с фиксиран бридж?

тъп въпрос, знам... ама като не разбирам :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако никога, ама никога няма да размислиш, че искаш пак тремоло, те съветвам да запълниш дупката с дърво/кит. Оттам нататък фиксирания мост сигурно няма да имаш проблем да го сложиш със същите болтове като тремолото(освен ако не е плаващо, напр floyd rose). Другия вариант, ако искаш string-through-body, трябва да си купиш един такъв сет и да разпробиеш през вече запушените отвори от пружините на тремолото дупки със шайби за струните. Ама тва мен не ме кефи толкова.

 

А защо просто не фиксираш тремолото- слагаш 3-4 пружини, натягаш ги максимално, натягаш и болтовете на моста отгоре и си готов

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Накови едно трупче м/у тремолото и тялото откъм гъза на китарката. Естествено гледай размереца на дръвчето да горе-долу премерен, та да няма повече натиск от необходимото за фиксиране. После си слагай капачето и всички ще си мислят, че имаш тремоло, пък ти ще си с фиксиран бридж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да имаш възможнот ако не ти хареса с фиксиран бридж - отваряш капака , затягаш пружините докато бриджа легне на дървото , махаш лоста и си готов .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не бе идеята е че на това болтовете или каквото са, дето с тях се вдигат струните като ги завъртиш с шестограм, са прецакани половината. а ново тремоло ще е доста по-солено от нов фиксиран бридж :D а аз съм зле с паричките B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.