Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Извинявам се ако има вече такава тема но просто не намерих нищо :) .Та един от вапросите е какво ни е нужно за да си направим адаптер (в моя случай за бас тип джазз адаптер :godbless: )в домашни условия :D ? Благодаря предварително на хората които ще помогнат :butcher: .

Отговорено

Мерси и сега отново вЪроси от кЪде магнити :) ?

Иначе благодаря за страницата има някои неща които не разбирам но има речници за тази работа.

---

МодЕдит: Като гледам и на БГ трудно се справяш... :godbless:

Отговорено (Редактирано)

Eто тук има магнити http://www.pramiz.com/frambgp.html

До колкото гледам трябва да вземеш от петия вид, различните магнити ще възпроизвеждат различен звук. Но нека и някой друг да каже мнение.

Редактирано от spineless
Отговорено

http://www.pramiz.com/frambgp.html

Имаш предвид Магнит NdFeB кат.№ 06.005,или има едни малко по надолу с номер 06.027 те са някак си по-дебели :) . Ако примерно зема от тези по-дебелите дали ще паснат в кутията на адаптера?И дали някои може да каже кои магнити какъв звук ще извадят :) ?

Благодаря !

Отговорено

После да кажеш как е станало, а ако не са много скъпи вземи няколко вида и провай...

Отговорено

Неодимови магнити ( NdFeB ) не се исползват за адаптери на китара. Прекалено високи магнитни характеристики има за целта.

Обикновенно се използва ALNICO в оригиналния Fender J но се намира трудно и е скъп, а и слагането на добър магнит за целта не гарантира хубав sound. Taka, чe го прави с магнити за шкафчета пак каквото стане. Соц китарите бяха масово с такива FERO магнити от шкафчета.

Отговорено (Редактирано)

Мисля че е по-добре да си оставя сегашния,от колкото да сложа магнит от шкафче :offtopic-001: .Не мога да те разбера защо казваш ,че не се използват за адаптери ,в сайтовете които в показват как се прави пише точно такива магнити . Ще изчакам още малко преди да взема каквито и да е магнити за да не стане някав гаф ,тоест ще изчакам да се съберът още малко мнения.Благодаря на всички отзовали се !

едит:като трагна да го правя може и снимки да сложа :offtopic-001:,въпреки че почвам да се съмнявам за това да го сложа на мястото на сегашния щото малко ме хваща шубето :godbless: ,не ми пречи поне да направя един :) .

Редактирано от eddie94
Отговорено (Редактирано)

Вземи 6 или 12 бр. от неодимовите (Продукт:_Магнит NdFeB,кат.№ 06.017H) и пробвай! Не са скъпи, а можеш да получиш нещо интересно като краен резултат. Аз имам следната идея: около всеки магнит - намотка. Накрая всяка струна ще си има намотка. Свържи намотките паралелно и да видим какво "животно" ще излезе. Само дано не си влияят много помежду си и да стане "мАзало"...

Успех! ... и да покажеш реални резултати! :)

Редактирано от dandilov
Отговорено (Редактирано)
Вземи 6 или 12 бр. от неодимовите (Продукт:_Магнит NdFeB,кат.№ 06.017H) и пробвай! Не са скъпи, а можеш да получиш нещо интересно като краен резултат. Аз имам следната идея: около всеки магнит - намотка. Накрая всяка струна ще си има намотка. Свържи намотките паралелно и да видим какво "животно" ще излезе. Само дано не си влияят много помежду си и да стане "мАзало"...

Успех! ... и да покажеш реални резултати! :)

С това мазало накрая ме плашиш :D ,иначе като идея ми звучи добре ;). Най вероятно резултатите ще ги покажа след празниците :coolp: .Най-вече зависи от това кога ще взема магнитите ;).

Редактирано от eddie94
Отговорено

dandilov, послушай ednomomi4e. С тези магнити не се правят адаптери. Не я карай с мисълта "е кво, и това са магнити..."

Помисли си какво ще се случи на китарата като праснеш супер мощни магнити които привличат струните супер здраво...

Чакам отговор на въпроса ми в тази тема!

eddie94, според мен не се занимавай с глупости. Ще загубиш много време и пари и няма да стане нищо. Сигурен съм, че имаш мерак, но по-добре се захвани с някой стар адаптер който да чоплиш. Поне като за начало....

Отговорено (Редактирано)
Вземи 6 или 12 бр. от неодимовите (Продукт:_Магнит NdFeB,кат.№ 06.017H) и пробвай!

Би било интересно как ще стане, след като привличат по височина, а не трябва ли да е по диаметър?

Редактирано от spineless
Отговорено (Редактирано)
eddie94, според мен не се занимавай с глупости. Ще загубиш много време и пари и няма да стане нищо. Сигурен съм, че имаш мерак, но по-добре се захвани с някой стар адаптер който да чоплиш. Поне като за начало....

Може и да си прав по-доре ще е ако се захвана с нещо старо ;) .Все пак не съм експерт :) .И ще те послушам , имам една стара кремонка на която не и работят 2 адаптера или един не съм сигурен.Ще се позанимавам с нея . :D А по натам ще видя и какво ще може да се направи по вапроса с направата на адаптер.

Редактирано от eddie94
Отговорено (Редактирано)
Та един от вапросите е какво ни е нужно за да си направим адаптер (в моя случай за бас тип джазз адаптер :) )в домашни условия ;)

Познания, опит, и много, много проби, докато се получи нещо...Като за начало можеш да започнеш с български и литература до 3 ти клас.

Не ми благодари за помощта!

eddie94, според мен не се занимавай с глупости. Ще загубиш много време и пари и няма да стане нищо.

Това е най-добрия съвет в цялата тема, имайки предвид познанията на мераклията. За съжаление само с мерак не става.

Как по дяволите, един ден се събуждаш и решаваш да си правиш адаптер, обаче нямаш никаква идея как става

това чудо на техниката, че даже питаш във форума и очакваш някакви мнения от хора, които не са правили.

Направо недоумявам. :butcher: Егати наивната тема!

Работата стана точно като в ония теми с дистерите и усилвателите.

''Как да си направя дистер''

- Имаш ли познания по електроника

- Нямам.

- Е, кво искаш тогава.

Един адаптер струва 30 лева, бре!

Мислиш ли, че можеш да направиш по-добър от най калпавия адаптер?

Мисля че е по-добре да си оставя сегашния,

Много мъдро решение - послушай вътрешния си глас!

Редактирано от EAmechaniX
Отговорено
Помисли си какво ще се случи на китарата като праснеш супер мощни магнити които привличат струните супер здраво...

Чакам отговор на въпроса ми в тази тема!

Ами това винаги може да се компенсира като се увеличи разстоянието между струните и магнитите. Т.е. няма да се приближава адаптерът толкова близо до струните. Не смятам, че е проблем.

А смятам, че е интересно и да се експериментира все пак... :butcher:

Пък и човек, когато любопитството не му дава мира и го сърбят ръцете що пък да не се позанимава... може пък да учуди света с някое "изобретение". :)

Дет' се вика: "Не се знае от кой храст какъв заек ще изскочи." ;)

Действай eddie94, ако все още не са ти убили ентусиазма де...

П.П. Материалите не са чак толкова скъпи!