dakata828 Публикувано Декември 13, 2009 Публикувано Декември 13, 2009 Здравейте, реших се да си купя ел.китара, защото ми омръзна акустичната . Искам нещо евтино и сам си харесъл Squier Bullet Strat . Засега не съм решил какво кубе да си взема. Искам да свиря рок музика. Та, какво мислите за тази китарка и какво евтино кубе бихте ми предложили? Съжелявам ако има още такива теми ,но съм нов и не ми се търси.Благодаря предварително!
Harvester Of Sorrow Отговорено Декември 13, 2009 Отговорено Декември 13, 2009 За търсачка на форума да си чувал случайно?
herflik Отговорено Декември 13, 2009 Отговорено Декември 13, 2009 Тази китара мисля че е с единични адаптери,а за рок/метъл трябва поне едно хъмбъкерче(двоен адаптер). Абе като цяло от тоя ценови клас не е най-доброто решение. А за кубето грабвай roland cube 15x и си готов.
dakata828 Отговорено Декември 13, 2009 Автор Отговорено Декември 13, 2009 Тази китара мисля че е с единични адаптери,а за рок/метъл трябва поне едно хъмбъкерче(двоен адаптер).Абе като цяло от тоя ценови клас не е най-доброто решение. А за кубето грабвай roland cube 15x и си готов. А би ли ми препоръчал някоя от горе-долу същия ценови клас, защото не разполагам с много пари(200-300 лева)
herflik Отговорено Декември 13, 2009 Отговорено Декември 13, 2009 примерно http://www.thomann.de/gb/fender_squier_aff...thss2_setmr.htm или washburn X10 или някоя на stagg или cort Абе то като за начало всичко става,защото нямаш развит слух и няма да можеж да направиш разлика между китара за 2 бона и такава за 200 лева.
dakata828 Отговорено Декември 13, 2009 Автор Отговорено Декември 13, 2009 примерно http://www.thomann.de/gb/fender_squier_aff...thss2_setmr.htmили washburn X10 или някоя на stagg или cort Абе то като за начало всичко става,защото нямаш развит слух и няма да можеж да направиш разлика между китара за 2 бона и такава за 200 лева. Благодаря ти много !!! Вече имам някакъв ориентир.
AngusYoung Отговорено Декември 13, 2009 Отговорено Декември 13, 2009 Като си зимах първата китара изобщо не знаех удобна ли ми е неудобна ли ми е.Просто с един познат който разбира от инструменти отидохме до магазина и каза тва е китарата за теб.Тъй че не се притеснявай за първата си китара.Предполагам не са много хората във форума почнали с наистина добри инструменти.Смело!Ако нямаш кой да ти помогне с избора отиваш в магазина(естествено едно образоване в интернет преди това нява да е излишно)и избираш една не много скъпа китара.Няма да караш най-вероятно цял живот с нея.А и продавачите ще ти помогнат като видят че от теб лесно ща паднат пари.Успех!
dakata828 Отговорено Декември 13, 2009 Автор Отговорено Декември 13, 2009 Благодаря много, че ми помогнахте ! Задължен съм ви!
Чукопад Отговорено Декември 13, 2009 Отговорено Декември 13, 2009 Но не зимай скуайъра в никакъв случай
Yo The Real Отговорено Декември 14, 2009 Отговорено Декември 14, 2009 ^И защо ? Напротив, точно трябва да си вземе Скуайър! Защото както казаха по-горе няма да му прави никакво впечатление. Аз викам направо всички да почваме с Gibson или JEM, а защо не и с Fender ?
Yves Отговорено Декември 14, 2009 Отговорено Декември 14, 2009 Защо да трябва? Като е начинаещ задължително трябва да свири с по-лоша китара, вместо с по-хубава ли? Тва са пълни глупости... Никой не говори за топ модели, но ако минимална разлика в цената води до голям скок в качеството защо да не?
Rezachka Отговорено Декември 14, 2009 Отговорено Декември 14, 2009 Bullet Strat-а при положение че (ако) няма възможност за нещо повече си е добър вариант. Аз имах такава китара, фен съм на по-тежката музика, свиря често с повечко драйв и със Squier-a ползвах комбинацията мидъл + бридж адаптери. Това че е с единични адаптери не означава че не излиза звук от нея... Не съм на мнение че трябва, едва ли не задължително да започне с тази китара, но за ръцете на начинаещ си е доста подходящ вариант. Не е изключен и варианта да се сложи хъмбъкър на бриджа по-нататък, но е много по-лесно ако просто се купи китара с такъв адаптер..
Yo The Real Отговорено Декември 14, 2009 Отговорено Декември 14, 2009 Защо да трябва? Като е начинаещ задължително трябва да свири с по-лоша китара, вместо с по-хубава ли? Тва са пълни глупости... Никой не говори за топ модели, но ако минимална разлика в цената води до голям скок в качеството защо да не? Говорих цялостно за Скуайър. Защо да не си вземе оня с хъмбъкера ? Защото всяка китара се сменя, и като си купи една китара за 1200 лв. и като не разбира, писне му за ~1 година, после какъв ще е смисълът (и по-важното каква ще е реакцията на родителите му ) ?
Yves Отговорено Декември 14, 2009 Отговорено Декември 14, 2009 (Редактирано) Китарите не се делят на Скуайъри и на такива над 1200лв... Смятам че има много нюанси в ценово отношение. Не че нападам марката, нито пък рекламирам други за тяхна сметка, обаче едно изказване, че точно той трябвало да си купи Скуайър е малко наивно. Във форума се продават китари, които за същите пари предлагат много повече... Редактирано Декември 14, 2009 от Yves
Yo The Real Отговорено Декември 14, 2009 Отговорено Декември 14, 2009 Аз доколкото разбрах от тук, пича е навит на нова китара. Иначе и аз бих му препоръчал примерно Cort X6-а дето се продава във форума.
Recommended Posts