Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 63
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

• 3 years later...
Отговорено

Аз се кефа от малък на металика и един ден фанах една пушка дето имах и се праих на Джеимс как свири Sad But True ,после ми се преиска наистина д а иа свира и започнах уроци и така :girl_cray2:

Отговорено

на мен ми повлиаха arch enemy и children of bodom,пък и имах влечение по самата китара от малък(и странно защо чак на 14 години се хванах да я 'обуздавам') а иначе ако говорим за любим китарист много харесвам Сатриани,Вай,Крис Амот(от arch enemy) и така нататък

Отговорено (Редактирано)

Запалих се от Систем ъф а даун :thumbs_up: и Металика ... Просто те ми "влияят" най-много ... Също така Slayer,Overkill и Megadeth ....

Редактирано от ADDiCTED
Отговорено

Защо хванах китарата? И заради кого конкретно?

Ми... Jason Newsted... :D Странно, нали? :icon_shithappens: Обаче сериозно беше заради него.

По него период се кефех много на Металика. Така свободно сваляне от нета нямаше (около преди 5 години). Напротив дори, нещата бяха доста ограничени. Помня, че взех един бест на Металика от една съученичка на сестра ми, рипнах го на компа и яко го въртях. После вече се плащах по 5лв. на CD с дискографията на дадена група, като ми ги носеха чааааак от София. (за справка, аз съм от Разград, не Twin Peaks)

И така, колкото повече слушах Металиката, толкова по-голямо впечатление ми правеше баса. Най-вече Черния албум, Лоуд и Релоуд и от там съответно - Jason Newsted.

Бас обаче нямах. Търкаляше се само една 20 годишна Орфейка, на която лека-полека започнах да дрънкам на 5-та и 6-та струна :D

После ясно... Като открих табовете влязоха в употреба и другите струни... И те така.

Поздрави. :)

Отговорено

Ritchie Blackmore(Rainbow) и Alexi Laiho(Clidren Of Bodom)

по конкретно когато чух за пръв път KISS когато бях 4-ти клас също и Child In Time на Deep Purple

:icon_shithappens::)

Отговорено

Когато кубинките ми стигаха до коляното се мъкнех само с по-големите метъли. Имаше неква група ГИПС (Галантно Инструментален Поп Състав) дето жулеха "Плаче старата лоза" и прочее по-лигави хавици. Хард отговора на по-музикограмотния електорат беше група "Мистрия". Понеже на 13 кърках като възрастен и същевременно различавах мажор от минор, пък и хващах акорди на пиано, та им бях нещо като талисман с просвирване. Не съм много сигурен, но тогава май се зарибих. От същите фрикове научих и целия репертоар на Черно ферадже, години преди да им дойде на ума, да изнесат тоя род фолкор на сцена. От там нататък успеха (в училище) ми падна и настана РокЕнРол. После беше едно безкрайно лято няколко години, казарма, после пак безхаберие и т.н., докато дойде време за кариера. Като понагласих работите пак се захванах...

Та за 'сичките тия години, едва ли съм бил зарибен (вдъхновен) по един и същи изпълнител, автор, поет, художник, повече от месец. Те си се натрупват, а кой ме е надъхал не помня точно. Помня кой ме зариби да групарствам.

Отговорено (Редактирано)

Заради Guns N' Roses хванах китарата....В по-късен период имаше и други вдъхновители ,ама сега не ми се изброява....

Редактирано от CursedSoul
Отговорено

аз може би най много съм се повлияла от Малмстийн. В един момент изпитах потребност да обуздая някой инструмент и най близкия до мен се оказа китарата.....