bras72 Публикувано Декември 7, 2009 Публикувано Декември 7, 2009 здравейте моля обяснети ми разликите между yamaha motif.yamaha motif es i yamaha motif xs ще си купувам рак. ама цените между 3 те са много големи затова питам какъв компромис да направя или да не правя благодаря Цитирай
mitkosan Отговорено Декември 8, 2009 Отговорено Декември 8, 2009 Нямам Ямаха Мотиф, но до колкото съм запознат, част от разликите са следните: Първо излиза Ямаха Мотиф - тя е най-стара, РОМ-а и е 175 МВ, класически workstation. 2 или 3 години след това излиза Ямаха ЕС, до колкото знам, вече нейният РОМ е 225 МВ, като разликата идва от добавен семплиран много скъп Роял, за който четох по списания, че струвал 250 000$. ЕS е осъвременена версия на класическия Мотиф. ХS е най-новата версия, излезе преди 2 години, респективно е най-скъпа. Към него могат да се вържат някой контролери - духов например, който емулира сила на духане на кавал, да речем. Има вече по-голям дисплей (на предишните дисплея беше 64 по 240 пиксела - умряла работа, ако не се лъжа), РОМ-ът е увеличен до 335 Мегабайта и поддържа до 1 ГБ (DIMM) памет за семплиране. Митко Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Декември 9, 2009 Отговорено Декември 9, 2009 Разлика има и в полифонията - Класическият мотиф има 64, ЕС 128. Цитирай
yassen-te Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 Здравейте! Основната база,разбира се е създадена преди около 10 години,и това е MOTIF.Следващият модел ES е основно ъпгрейднат с памет,полифония,повече звуци и разни екстри като например Ribbon контролер-а.При XS до-ъпгрейдването продължава,като вече звуците са доработени и почти двойно увеличени в сравнение с първата версия на Motif.Освен това е сменен начина на вкарване на допълнителни звуци в кийборда,както беше при предишните модели (при тях това ставаше чрез флаш-карта,или посредством plug-in карти със звуци).При XS-a това става чрез USB или директно през интернет.Отделно от това,много от опциите при предишните модели са иинтегрирани в сегашния,без да са опции вече,и съответно за тях не се плаща допълнително.Например Vocoder-а,който беше на Plug-in карта вече е вграден и готов за ползване.Или пък големият набор от семплирани пиана,които преди струваха колкото един малък синтезатор... Според мен,единственото,което липсва в новият Motif е touch-screen-а.Но все пак,това е екстра,а не база!Въпреки това бих казал,че Motif продължава да бъде един от основните и най-използвани кийборди в света! Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 Не мисля, че човека се интересува от touch-screen, щом ще си взима rack (модул). Цитирай
N1cksoN Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 (Редактирано) В един музикален магазин имах възможност да свиря и на motif es и на motif xs. Понеже предполагам, че това най-много те интересува - Да има разлика в звученето. Готовите звуци, семпли и демо перформанси на xs са доста по съвременни и полезни от тези на es. При motif Xs можеш да насложиш 8 ефекта в перформанс моде.Докато при es са само 4.Това е изключително полезно при живото свирене. Характеристики: Motif Xs rack 128-note polyphony, AWM2 with expanded articulation, 1,024 preset voices + 64 drum kits, 6,633 arpeggios, effects, 160 x 64 pixel LCD. GM: 128 normal voices + 1 drum kit, user: 128 x 3 normal voices + 32 drum kits. Connections: USB to host, MIDI in/out, digital out, 4x line outs, optional mLAN. Includes power supply. Dimensions: 480 x 379.4 x 44mm (WxDxH). Weight: 4.2kg. Rackmountable (19"/1U). Motif es rack 1,152 Voices and 65 different Drum kits With the most advanced synthesis on the market, MOTIF-RACK ES 128 note polyphony, 16-part Mix architecture and 32 multi libraries insure you have the all the flexibility you need. 2 system Effects, 8 types of Mastering Effects, a 5-band master EQ, 8 simultaneous Insertion Effects, and 3-band equalization for each of the 16 Parts in a Mix let you tailor your sound exactly the way you want. The two Modular Synthesis Plug-in System expansion slots let you expand your system with more voices, effects and polyphony. 128 programmable Performances that layer and split up to 4 voices will start your creativity flowing. A USB Port, Digital I/O and Studio Connections Recall compatible software editors, let you easily integrate the MOTIF-RACK ES into your computer music system. Ако купуваш рак обаче имай предвид че клавиатурата може да те ограничава. Редактирано Декември 11, 2009 от N1cksoN Цитирай
yassen-te Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 Не мисля, че човека се интересува от touch-screen, щом ще си взима rack (модул). Изразявам личното си мнение като допълнение Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 ^ Щегувам се! Благодаря за инфото, защото и мен ме интересува - от скоро имам класическия рак и дори не знам още как да работя с него. Понеже и аз нямам поглед - мен лично ме интересува дали има разлика в звука м/у 3-те модела, която да си струва "нулите" в цената? Цитирай
yassen-te Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 ^ Щегувам се! Благодаря за инфото, защото и мен ме интересува - от скоро имам класическия рак и дори не знам още как да работя с него. Понеже и аз нямам поглед - мен лично ме интересува дали има разлика в звука м/у 3-те модела, която да си струва "нулите" в цената? Точно това исках да кажа,че в момента цената си струва повече от всякога.А в звука,разбира се,разлика има,при това за по-добро!Доста от звуците са доработвани,добавени са нови семпли и вълни,качеството на звука определено е по-високо!Разбира се,и предишните модели си остават добри!Всъщност,важно е човек когато иска да постигне някакъв звук,да знае как да го направи!Нали затова тези инструменти се наричат синтезатори,все пак Поздрави! Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Декември 12, 2009 Отговорено Декември 12, 2009 Определено си струва, но аз примерно съм от тези, които нямаха пари за мотиф и си купих мо-8, който е с целия wave rom на Мотиф ЕС 8. Цитирай
mitkosan Отговорено Декември 12, 2009 Отговорено Декември 12, 2009 Стойко, уви рома, като обем наистина е толкова, но като звучене - не баш. Както звученето на Корг М50 не е същото, като на М3 (а пише, че звуците били същите, като неговите), както и звуците на М3 не са същите, като на ОАЗИС- а , а пише ,че били заети от него... Нарочно големите компании правят диверсификация на висок и среден клас машини, за да не се изхитри някой да си плати евтино, а пък да получи нещо скъпо. Въпреки всичко Ямаха МО си е голяма работа и си срува всеки лев даден за нея, но Мотиф-а си е Мотиф. Митко Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Декември 12, 2009 Отговорено Декември 12, 2009 Wave rom-a е същия не само като големина - мисля, че покрива цялата звукова база на ЕС, пак е с 4 леъра, ефекти и тн. Няма семплер, уви.. Но за целта, коята го използвам, а именно клубно и концертно свирене, мисля, че е доста добре. Да не говорим за цената, която е малко под 3 бона. Разлика има и в това, че няма рибън контролер и май клавиатурата не е същата, но категорично не мисля, че е лоша. Цитирай
Danailov Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 Аз имам Motif XS6 Разликата е огромна.За какво точно смяташ да го използваш?Ако възнамеряваш да правиш парчета определено ти трябва xs със секуенсър-а се правят големи неща Ако просто ти трява да се наслаждаваш на готини звуци и ефекти и само мотиф ти върши работа. Цитирай
Recommended Posts