Jump to content
Българският форум за музиканти

Heart Of Steel - Manowar


Edko

Recommended Posts

  • Отговори 32
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Благодаря на всички за добрите думи.

 

@Ивелин

 

единствено кликване върху линка би трябвало да отвори видеото в Facebook. Предполагам изисква да е инсталиран стандартен flash player

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Youtube и Vbox има други наши изпълнения от този Jam Session. Ако има затруднения с отварянето на Facebook:

 

 

Landing in London (3Doors Down cover)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип не бих коментирал нещо два пъти, но явно се налага да говоря доста по-надълго и нашироко...

1. Не съм фанатизиран фен на Manowar, над леглото ми няма техни плакати и т.н. Просто се кефя на музиката им, защото е качествена и виртуозна.

2. Нямам нищо против кавърите - винаги е готино да видиш любимо парче на любима група изпълнено по по-различен начин. Трябва обаче да подчертая, че едно е да смениш нещичко от оригинала, за да стане по-яко (поне според теб - изпълнителя). Съвсем друго е обаче публиката да познае песента предимно по текста, защото нито стилът е запазен, нито цялостната атмосфера...(винаги съм смятал, че когато правиш нещо, трябва да личи поне малко какво взаимстваш от оригинала; другото лично според мен си е пародия).

3. NB! Когато някой подбира репертоар за пред публика, трябва да се съобразява с това дали и как може да го изпълни. Аз примерно съм страшен почитател на Queen, но никога не бих тръгнал ей така да пея/свиря Queen (въпрос на възможности)...

 

Пичове, моля да ме извините за тона, с който говоря, както и за острите критики. Нямам нищо против вас, явно сте достатъчно добри, за да излезете на сцена и да накефите публиката, но просто това изпълнение лично за мен е някак несериозно...Поздрави и успех занапред :whistle:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз примерно съм страшен почитател на Queen, но никога не бих тръгнал ей така да пея/свиря Queen (въпрос на възможности)...

:punk_guitar: Аз примерно съм голям почитател на Нирвана , но досега добър кавър почти не съм чул .... :music336: В този случай едва ли е въпрос на възможности .

Иначе да... няма по качествени Manwar от самите Manowar :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, аз също бях в "Алиби" и ви слушах. Поздравявам ви за избора на песните и за изпълнението!

 

Винаги има какво още да се желае, но вие си се справихте чудесно! Да излезеш на сцена и да пееш песните, които вие си бяхте подбрали (и в тоналностите, които сте избрали) се искат големи ташаци, а не да се криеш по форумите с анонимни псевдоними и да ръсиш "градивна критика" ...

 

Желая ви успех!

 

П.С. Най- се изкефих на кавъра на "Джибси роуд"! Още веднъж ви поздравявам за това, което правите!

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Абе верно не се отваря това видео... Може ли някакъв менюъл как да се види?

Успя ли да отвориш видеото?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво,браво много яко се получило, много ми харесва вокаля. Вярно е, че има малки трудности, но това според мен ще се оправи с повечето репетиции. Мой съвет е да не слушате manowar рицарите(респект и към тях) и да я правите, защото според мен ви се получава и изпълнението и настроението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

На мен тази песен ми е една от любимите, затова трудно мога да възприема нейни кавъри. За мен лично в това акустично изпълнение се губи напълно епичната атмосферата, която иначе се създава. Начинът, по който се включва китарата при Manowar е убийствен, кара дори космите на задника ми да настръхнат. При вас този момент, който за мен е ключов е тотално разбит. На феновете на Manowar е ясно, че няма да се хареса въпросния кавър, но пък всеки си има собствен вкус в крайна сметка и всяко мнение е субективно. Единствената ми обективна забележка е, че към 5:13 вокалът обърка леко текста. Поне аз както го чувам пее:

 

...And they laugh and they will kneel..., в което като оставим настрана, че не е граматически правилно, няма никаква логика. Оригинално е:

...Then we'll laugh and they will kneel... Сами разбирате, че различна интерпретация на текста тук не е възможна. Няма как тия, дето падат като топящ се сняг (това е в предходните редове) едновременно да се смеят и да коленичат.

Редактирано от Blagoy Nikolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сами разбирате, че различна интерпретация на текста тук не е възможна. ..

 

Could not agree more... НО... устата сгрешила сама промълвила...

 

Спекъл са бях... ко да правя... после ме зачеса една вътрешна драма... хората даже се умълчаха в неведение...

Мислех да напиша писмо на Ерик Адамс да го помоля за извинение за мойта грешка, както и за едно такова от името на hand_of_doom който пообърка Лоугън с Рос Дъ Бос... (ама той нали не е фанатизиран фен на Мановар) Но после помислих... абе на кого му пука... дето вика моя приятел от детинските години Дюк Нюкем: <Shit Happens> :rolleyes:

 

Ай честита 2010 на всички :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Явно не си падате по каквато и да е критика, така че пей си на развален (побългарен) английски щом не ти пука, то и без това в България побългарения английски е много популярен и доста по-разбираем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знаеш ли, че изобщо не съм обърнал внимание, че Kings Of Metal беше последният албум с Ross The Boss. Споменах Лоугън понеже той е сега китарист на ManOwaR, а мисля, че наскоро беше излязла някаква нова версия на Heart of Steel.

Приятелски съвет - не пиши на Ерик Адъмс, че може да те съди за авторски права :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.