Jump to content
Българският форум за музиканти

Рязане на чинели


Recommended Posts

Здравейте пичове,

Може ли някой да съдейства? Интересува ме къде, кой или как може да се отреже чинел?!?! Става дума за краш Meinl Amun 16 , който открих днес че се е пукнал. Цепнатината е около2/3 мм ама ще стане и по-голяма ако не се отреже. Та въпроса ми е какво да правя :no: Мерси предварително !!!

съвсем просто е-взимаш дрелка с малък диаметър видия-2 мм и пробиваш вкрая на пукнатината-края към центъра-така тя спира дотам :slap:

Абе тоя вариант най ми допада, но дали няма да тръгне пак пукнатината! Някой има ли такъв чинел /дупчен/? Изпробвана ли е тая система?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте пичове,

Може ли някой да съдейства? Интересува ме къде, кой или как може да се отреже чинел?!?! Става дума за краш Meinl Amun 16 , който открих днес че се е пукнал. Цепнатината е около2/3 мм ама ще стане и по-голяма ако не се отреже. Та въпроса ми е какво да правя :D Мерси предварително !!!

съвсем просто е-взимаш дрелка с малък диаметър видия-2 мм и пробиваш вкрая на пукнатината-края към центъра-така тя спира дотам :yes:

Абе тоя вариант най ми допада, но дали няма да тръгне пак пукнатината! Някой има ли такъв чинел /дупчен/? Изпробвана ли е тая система?

 

Няма да тръгне пак пукнатината, ако пробиеш као хората. Половината дупка да застъпи края на пукнатината, другата половина все още здравата основа.

Съществена разлика в звука няма, но все пак от чинел до чинел има разлика.

Пробий, удари, ако ти хареса звука - честито!

Ако не ти хареса - нов чинел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си от София, намери някой приятел зъботехник да го удари два-три пъти на лазера за пропояване.Получава се така наречената автогенна заварка,без наличието на друг метал и чинелът ти ще е като нов,може да добави и малко припой, обаче на сребърна основа,защото никел-хром-молибденовият е от 1250 градуса нагоре.

Успех!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така със сребърен припой,защото иначе се разкалява целия и се натрошава.Правил съм различни експерименти,но според мен най дълго ще изкара ,ако резнеш пукнатината или я изпилиш и след това я полираш добре,но и варианта с добър стругар става.Абе колкото изкара :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Греда с дупката ! Издържа две седмици и пак започна да се цепи. Ако на някой му се наложи и реши да пробва с дупчене да знае , че мисията е обречена :girl_cray2: рязане му е майката!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
Греда с дупката ! Издържа две седмици и пак започна да се цепи. Ако на някой му се наложи и реши да пробва с дупчене да знае , че мисията е обречена :greenangel: рязане му е майката!

 

Мамка му, как не съм видял по-рано! Да ти кажа за моето дупчене на чинела. Ами тогава за всички да кажа от личен опит с дупчене, рязяне, пилене и т.н. Не дупчете в никакъв случай, ако ще режете нека го направи някой, който знае как.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Греда с дупката ! Издържа две седмици и пак започна да се цепи. Ако на някой му се наложи и реши да пробва с дупчене да знае , че мисията е обречена :girl_witch: рязане му е майката!

 

 

да и винаги ще е греда. тва са пълни глупости с рязане и дупки и всякви тъпотй! ако на чинела се е сцепил пукнал и пр няма оправия. та по този повод си взимайте по дебели чинелки,не е гаранция че и те няма да се сцепят но това ще стане по трудно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.