Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
  drumar_2009 написа:
  Naikal написа:
Здравейте пичове,

Може ли някой да съдейства? Интересува ме къде, кой или как може да се отреже чинел?!?! Става дума за краш Meinl Amun 16 , който открих днес че се е пукнал. Цепнатината е около2/3 мм ама ще стане и по-голяма ако не се отреже. Та въпроса ми е какво да правя :no: Мерси предварително !!!

съвсем просто е-взимаш дрелка с малък диаметър видия-2 мм и пробиваш вкрая на пукнатината-края към центъра-така тя спира дотам :slap:

Абе тоя вариант най ми допада, но дали няма да тръгне пак пукнатината! Някой има ли такъв чинел /дупчен/? Изпробвана ли е тая система?

Отговорено
  Naikal написа:
  drumar_2009 написа:
  Naikal написа:
Здравейте пичове,

Може ли някой да съдейства? Интересува ме къде, кой или как може да се отреже чинел?!?! Става дума за краш Meinl Amun 16 , който открих днес че се е пукнал. Цепнатината е около2/3 мм ама ще стане и по-голяма ако не се отреже. Та въпроса ми е какво да правя :D Мерси предварително !!!

съвсем просто е-взимаш дрелка с малък диаметър видия-2 мм и пробиваш вкрая на пукнатината-края към центъра-така тя спира дотам :yes:

Абе тоя вариант най ми допада, но дали няма да тръгне пак пукнатината! Някой има ли такъв чинел /дупчен/? Изпробвана ли е тая система?

Няма да тръгне пак пукнатината, ако пробиеш као хората. Половината дупка да застъпи края на пукнатината, другата половина все още здравата основа.

Съществена разлика в звука няма, но все пак от чинел до чинел има разлика.

Пробий, удари, ако ти хареса звука - честито!

Ако не ти хареса - нов чинел.

Отговорено

Ако си от София, намери някой приятел зъботехник да го удари два-три пъти на лазера за пропояване.Получава се така наречената автогенна заварка,без наличието на друг метал и чинелът ти ще е като нов,може да добави и малко припой, обаче на сребърна основа,защото никел-хром-молибденовият е от 1250 градуса нагоре.

Успех!!!

Отговорено

Точно така със сребърен припой,защото иначе се разкалява целия и се натрошава.Правил съм различни експерименти,но според мен най дълго ще изкара ,ако резнеш пукнатината или я изпилиш и след това я полираш добре,но и варианта с добър стругар става.Абе колкото изкара :cheers2:

• 2 weeks later...
Отговорено

Греда с дупката ! Издържа две седмици и пак започна да се цепи. Ако на някой му се наложи и реши да пробва с дупчене да знае , че мисията е обречена :girl_cray2: рязане му е майката!

• 1 month later...
Отговорено
  Naikal написа:
Греда с дупката ! Издържа две седмици и пак започна да се цепи. Ако на някой му се наложи и реши да пробва с дупчене да знае , че мисията е обречена :greenangel: рязане му е майката!

Мамка му, как не съм видял по-рано! Да ти кажа за моето дупчене на чинела. Ами тогава за всички да кажа от личен опит с дупчене, рязяне, пилене и т.н. Не дупчете в никакъв случай, ако ще режете нека го направи някой, който знае как.

Отговорено
  Naikal написа:
Греда с дупката ! Издържа две седмици и пак започна да се цепи. Ако на някой му се наложи и реши да пробва с дупчене да знае , че мисията е обречена :girl_witch: рязане му е майката!

да и винаги ще е греда. тва са пълни глупости с рязане и дупки и всякви тъпотй! ако на чинела се е сцепил пукнал и пр няма оправия. та по този повод си взимайте по дебели чинелки,не е гаранция че и те няма да се сцепят но това ще стане по трудно!

• 4 months later...