stefoto Публикувано Декември 4, 2009 Публикувано Декември 4, 2009 (Редактирано) Здравейте на всички.Значи аз съм нов в форума.Свиря от 9 години на цигулка обаче искам да уча и 2ри инструмент-китара.Спрял съм се на електрическа соло китара.Обаче незнам как да си я избера.Моля помогнете с избора ми.Мисля нещо от рода на yamaha но те по принцип не произвеждат китари и незнам...Искам тона и да е мек и плътен, а не да е изкуствен като някой китари.Китарата да е към 600-700 лв.Благодаря ви! Редактирано Декември 4, 2009 от stefoto
AngusYoung Отговорено Декември 4, 2009 Отговорено Декември 4, 2009 Ами първо Ямаха произвеждат китари и те са едни от най-добрите в този ценови клас.Какво искаш да свириш?За плътен и мек тон ще ти трябва нещо от махагон но не съм особено запознат с китарите от това дърво в този клас.Според стила ще избереш адаптерите-дали да са сингли или хъмбъкери.Ако си от София погледни Ямахите в Динакорд на 5-те кьошета както и Уошбърните във Фактор на ул.Кракра(до парка Заимов от страната на 1-ва АЕГ)
Yo The Real Отговорено Декември 4, 2009 Отговорено Декември 4, 2009 600-700 лв си си директно за Епифон, ама не знам къде има.
dandilov Отговорено Декември 4, 2009 Отговорено Декември 4, 2009 Моето мнение: Мек и плътен тон - задължително махагон! За 600 - 700лв. си купи плилично LP (Gibson Les Paul) копие. Трябва да е с махагоново тяло и махагонов гриф (по възможност залепен, а не с винтове или т.н. "neck through") Имаш много богат избор. Кеф ти от нашенски магазин, кеф ти от чужбина. От нашенски магазин имаш предимството да я пипнеш и чуеш, което е най-добрият вариант. Но дали ще намериш достатъчно качествена китара у нас е друг въпрос. Иначе имаш много богат избор и в нет-а, и по принцип има много яки попадения в www.ebay.com, а също и много сайтове. Ето за такъв тон става въпрос, нали: Аз мога да предложа на "прима виста" ето това: http://cgi.ebay.com/NEW-PRO-CHERRY-SUNBURS...%3D10%26ps%3D63 Китарката изглежда превъзходно! Има всички показатели да вади плътен и мек звук като на Gibson LP, е... някой може да каже "...да ама адаптерите не са същите", така е, но едни адаптери винаги можеш да смениш след време. Има и една прясна обява тук в раздел "Продавам": http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=69952 Това е моето мнение. Успех!
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 4, 2009 Отговорено Декември 4, 2009 .... Мек и плътен тон: - по-често имат махагоновите китари. - по-често имат по-добрите LP(Гибсън Лес Пол) копия. - по-рядко имат китарите тип стратокастер или суперстрат(в този ценови клас). - по-рядко имат китарите с флойд-роуз, да не кажа никога. Ще се въздържа от препоръчване на марки, понеже това е твърде тенденциозно, а и представлява реклама. Затова ще те посъвсетвам да обиколиш всички възможни магазини, за които можевш да се досетиш, да не слушаш консултантите с твърде много доверие и да вярваш на ушите си. Така ще намериш своята китара.
stefoto Отговорено Декември 5, 2009 Автор Отговорено Декември 5, 2009 (Редактирано) Съгласен съм с всички коментари.Обаче бихте ме улеснили повече ако ми посочите точно китари защото нищо не разбирам наистина.И ако може китарата да има от онези ръчки които изкревят тона Идолът ми цветан недялков има една бяла китара вижте клипа http://vbox7.com/play:099a3b4d от 4:16 секунда нататък до 5:15 бялата китара точно това е тона който искам. Редактирано Декември 5, 2009 от stefoto
Yves Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 Не че имам нещо против Цецко, даже е много готин човек, обаче той да ти е ИДОЛ...разшири си малко кръгозора. Най-малкото обиждаш доста по-заслужили китаристи Най-вероятно нещата, които харесваш в него той ги е взаимствал от наистина големите в бранша.
Necrophagist Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 Понеже мен в последно време ме тресе треската Schecter ще ти предложа да погледнеш към тази марка.За тези пари ти предлагам Schecter Omen Xtreme.Има махагоново тяло,подходящо за този звук който търсиш.Разполага с 2 двойни адаптера което е голямо удобство за сола с "меко" звучене.Макар адаптерите да не са на голямо ниво като за първа китара ще е страхотен иструмент.Няма Floyd Rose което ще гарантира още по-добър състеин.Изработката на тези китари е на ниво,така че няма от какво да се притесняваш Ето и как изглежда => http://www1.gitarrebass.de/magazine/0703/s...e_e-gitarre.jpg Цената мисля че няма да мине 700 лв. Успех!
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 Чакай, чакай..... Омен-а за кой звук е подходящ и къде авторът пише, че ще свири бруталии?
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 (Редактирано) ....защото нищо не разбирам наистина.... Значи сега е моментът да попрочетеш, да чуеш и да се образоваш. Иначе винаги можеш да бъдеш лесно подведен. Редактирано Декември 5, 2009 от Evtim Djerekarov
EAmechaniX Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 Приятел, за тона на тази китара (бялата) ще трябва да добавиш още една нула, защото каквото и да си купиш приличащо на нея, няма да звучи като любимият ти мек и плътен тон, а ще е жалко подобие на тон, каквито и адаптери да сложиш. Мхм... Със 700 лева ще получиш звук за 700 лева и нито лев повече, да не казвам ''по-малко''... За 600-700 ще си купиш просто китара да цъкаш на нея и няма да е нищо особено, да не казвам, че ще е голямо зле. Тези неща ти ги пиша от позицията на човек, който е дал близо 50 000 за звук. Тъй че купувай една и разцкъквай а като му дойде времето ще имаш любимия си тон, някой ден. Всичко си зависи от теб. Успех!
schOle Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 Как се казва песента, много познато звучи и солото е много добро.
DeViLs_ChILD_F Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 Здравейте! Имам ОГРОМНО желание да се нау4а да свиря на китара. Казаха ми,4е първо трябва да си купя акусти4на с метални струни, като ми предложиха "Stagg".Какво мислите за тази марка акусти4ни китари? Искам да е универсална т.е. да мога да свиря и балади и нещо по-hard,също така искам да е за професионалисти не за на4инаещи и.....да е здрава,не боклук! P.S. и ако може да е за около 200лв e-mail godsmack_666@abv.bg
stomanow Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 Как се казва песента, много познато звучи и солото е много добро. still got the blues на Gary Moore
EAmechaniX Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 (Редактирано) Имам ОГРОМНО желание да се нау4а да свиря на китара. Ето ти първия урок: Винаги замествай ''буквата''(4) четири с цифрата 'Ч'! Също така ако е възможно буквата (6) с цифрата 'Ш'. Ако спазваш този урок, то ти си на4инае6 китарис Редактирано Декември 5, 2009 от EAmechaniX
Recommended Posts