Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Имам такава възможност, по коледните празници като се прибера ще запиша нещо не че мога да свиря... А такъв кабел съм си направил отдавна с петицата към усилвателя но мерси все пак... А някои може ли да ми каже какво представлява миди изхода какъв е сигнала ?

Отговорено
А някои може ли да ми каже какво представлява миди изхода какъв е сигнала ?

Миди изхода и входа също са със букса петица като аудио изхода на твоя маестро но не излъчват аудио сигнал а предават и приемат команди

щесе опитам да ти обясня най елементарно зада схванеш основния принцип на работа

значи имаш два синтезатора подържащи миди и свързани с миди кабели и например като натиснеш клавиша C2 на първия синт той праща команда OnC2 към втория синт и просвирва същия тон на втория синтезатор

а когато отпуснеш клавиша праща команда offC2 и съответно синта спира да свири има най различни команди за силата на натиска с кой инструмент да свири и така нататък.

Мисля че вече си схванал разликата между аудио и миди изход.

Отговорено

Да схванах и ти Благодаря. Усещам че няма как да направя миди изход хах... който да свържа към компа. Ще е трудна задача, но пък си е предизвикателство. Маестрото няма степени на натиск/сила само он оф и може да е по лесно.

Отговорено
Да схванах и ти Благодаря. Усещам че няма как да направя миди изход хах... който да свържа към компа. Ще е трудна задача, но пък си е предизвикателство. Маестрото няма степени на натиск/сила само он оф и може да е по лесно.

Обяснението беше съвсем елементарно но тъй като този синт нее проектиран за миди контрол и превръщането му в такъв изобщо нее толкова елементарно а и няма нужда и смисъл даго човъркаш този тип синтезатори са много предпочитани и търсени в накои стилове музика

Отговорено

Моя съвет е да не правиш опити за префасониране на този клави. Това е стара руска техника - да му сложиш MIDI е все едно да откриеш феста в Каварна с чалга - най много да пострадаш. Ако не те задоволяват възможностите които има, или не можеш да се оправиш с него по-добре го продай на някой, на който ще му свърши работа (колегата Stoyko Lisichkov като мен има афинитет към дърти клавири) и си купи нещо по-съвременно, с повече екстри, афтъртъч, MIDI и т.н. Тук често съм срещал обяви за такива инструменти и въпреки че са втора употреба и ги дават за жълти стотинки са си железни машини.