gost Отговорено Декември 1, 2009 Автор Отговорено Декември 1, 2009 Така почти съм готов... Само нещо остана, купих си switch за он/оф ама колкото и да мислих не мога да се сетя къде да го запоя, суича е с 3 крачета. Цитирай
gost Отговорено Декември 1, 2009 Автор Отговорено Декември 1, 2009 (Редактирано) И тука имам една идея ама незнам дали е правилно. Значи ще направя така ще откача крачето на първия кондензатор100uF(плюсовото) което бях запоил за тримера и ще го запоя за суича и едно от другите две крачета на суича(щe проверя с мултицета)ще запоя на тримера . П.п Лошото е че май за малко няма да ми стигне платката. Би ли било проблем ако надупча в края на самата платка(където не е надупчена) и запоя там? Редактирано Декември 1, 2009 от gost Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Декември 1, 2009 Отговорено Декември 1, 2009 (Редактирано) Колкото и да се опитвам да разбера какво пишеш, все не мога! Би ли писал малко по-свестно?(разбираемо) ПП. Ако разбирам правилно, това което предлагаш, е неправилно... Редактирано Декември 1, 2009 от Parni_Valjak Цитирай
gost Отговорено Декември 1, 2009 Автор Отговорено Декември 1, 2009 (Редактирано) A кое по-точно не разбрахте? Ако е това за суича, нямам си и на идея, затова попитах и реших да дам предложение, ама си е чисто гадаене(предположението) По-точо попитах къде трябва да свържа суича за он/офф... Редактирано Декември 1, 2009 от gost Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Декември 1, 2009 Отговорено Декември 1, 2009 (Редактирано) Кое се разпоява, къде се запоява и защо? Може би проблема е в липсата на пунктуация в написаното? Редактирано Декември 1, 2009 от Parni_Valjak Цитирай
gost Отговорено Декември 1, 2009 Автор Отговорено Декември 1, 2009 (Редактирано) Нищо чудно... Значи ще направя така, ще откача крачето на първия кондензатор100uF(плюсовото), което бях запоил за тримера и ще го запоя на едно от крачетата на суича. И после ще запоя едно другите две крачета на суича(щe проверя с мултицета кое от двете), за тримера . П.п Както казах просто преположение... Редактирано Декември 1, 2009 от gost Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Декември 1, 2009 Отговорено Декември 1, 2009 Нека суича да е българското ключ/превключвател, че е много тъпо да се ползва чуждо име написано на български, защото не се знае български! И така ключът се поставя между проводника, идващ от куплунга/присъединителя на батерията (+) и шината на положителното захранване на схемата. Свързва се средният извод на ключа и един от крайните изводи, без значение в дадения случай кой от тях накъде да води. (Защото има случаи, при които на ключовете е обозначено къде да се подава източникът на захранване. На някои ключове се поставят букви "Р" на входните изводи). Не е правилно в изключено положение да има каквото и било паралелно на батерията, дори електролитен кондензатор. От написаното се разбираше, че ключът е между електролита и другата част на захранващата шина. Цитирай
gost Отговорено Декември 1, 2009 Автор Отговорено Декември 1, 2009 (Редактирано) Блогодаря, разбрах Сега само останаха потенциометрите. Иначе доста кабели станаха само за потециометрите 4 x 3= 12 кабелчета и още някой други. Иначе това за платката, че ни ми се ще, с още кабели да прехвърлям връзки към друга платка... П.п Да се похваля, купих си мултицет и вече нямам дерзания с резисторите... Редактирано Декември 1, 2009 от gost Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Декември 1, 2009 Отговорено Декември 1, 2009 А научи ли се да мериш с мултицета? Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Декември 1, 2009 Отговорено Декември 1, 2009 ^^ Сега остава да нямаш терзания и с режимите на транзисторите. Прочете ли какво трябва да направиш с тримерите и къде да мериш? Цитирай
gost Отговорено Декември 1, 2009 Автор Отговорено Декември 1, 2009 (Редактирано) За тримерите за сега не, пък и къде? Иначе за сега само резисторите и колоните(нещата в омове) и напражението в контакта, а за други работи не съм прочел,пък и не знам от къде. Ама още не съм прочел цялото ръководство може и да пише нещо... П.п Иначе вече съм към края, готов е и последния транзистор, само че си загубих тинола Само да го намеря и ще я довърша и дано утре, да се сдобия най-накрая с тези потенциометри... Редактирано Декември 1, 2009 от gost Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Декември 1, 2009 Отговорено Декември 1, 2009 (Редактирано) Пише си в линка http://runoffgroove.com/flipster.html , надо читать Ванька!!! Нали си наясно с английския? Ако не си, кажи, ще ти преведа пасажа с настройките... ПП. Долу в ляво! Редактирано Декември 1, 2009 от Parni_Valjak Цитирай
gost Отговорено Декември 1, 2009 Автор Отговорено Декември 1, 2009 (Редактирано) Ам уж съм наясно, ама може ли едно копи - пеист(на пасажа с настойките) че нещо не иска да ми отвори страницата Пак ако има нещо ще питам... П.п Тенкс, ама да ти кажа честно, нямам си и на идея как да ги измеря тея тримери, а настойката предполагам че става с вътрене(те нали имат едно такова за въртене, като големите потове, само че моето е като кръст и се върти с отверка и така ще се настроят за 4.5 волта...) Редактирано Декември 1, 2009 от gost Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Декември 1, 2009 Отговорено Декември 1, 2009 Човеко! Черния кабел на мултимера свързваш с 0 волта/маса. Червения свързваш с точката между транзистора и тримера. Поставяш превключвателя/врътката на мултимера на 20V DC. Въртиш тримера, докато се получи показание 4.50V. Около, не е необходимо да е точно. Захранването да е 9 волта. Това се прави за всяка една комбинация транзистор/тример, като се върти тримера, на който е свързан мултимера. Малеее, докато го обясня ме заболяха ръцете от клавиатурата... Цитирай
gost Отговорено Декември 1, 2009 Автор Отговорено Декември 1, 2009 БЛОГОДАРЯ, THANK YOU, DANKE, GRACIAS, ありがとう и до тука ми свърват познанията по чуждите езици Цитирай
Recommended Posts