Чукопад Публикувано Ноември 21, 2009 Публикувано Ноември 21, 2009 (Редактирано) Търся си китара + кубе за около 500 лева. Мислим с приятели да се събираме и да свирим Children of Bodom,естествено знам,че с толкова евтина комбинация няма да се получи нищо професионално,но и не държим да е такова.Просто да се получава и да се кефим Така че търся китара и кубе дето да си докарват метълското хард звучене(не е нужно да е перфектно), защото не знам дали всички усилватели могат да докарат този ефект.Бях гледал някакъв евтин усилвател Fender 150 DSP, който го докарваше. Бях се спрял на това : защото си има от всичко, което може да ми потрябва, но съм сигурен, че можете да ми препоръчате далеч по-добра комбинация. Мерси Редактирано Февруари 24, 2010 от musicman http://forum.muzikant.org/index.php?s=&showtopic=5187&view=findpost&p=528697 Цитирай
bassguitar1 Отговорено Ноември 21, 2009 Отговорено Ноември 21, 2009 Китара + кубе за начинаещ, 500 лева = На няколко хиляди подобни теми... Потърси малко има тонове информация... Цитирай
herflik Отговорено Ноември 21, 2009 Отговорено Ноември 21, 2009 Отиваш в фактор зимаш 1 washburn x10 + roland cube 15x според мен за 500 лв това е добра комбинация. Лично мнение че washburn е по добра от squire а кубето е хубаво защото има 4 ефекта който стават за метъл . Цитирай
Dball Отговорено Ноември 21, 2009 Отговорено Ноември 21, 2009 (Редактирано) ^1+ http://www.thomann.de/gb/roland_cube15x.htm , http://www.thomann.de/gb/epiphone_lp_special_black.htm може и това Редактирано Ноември 21, 2009 от Dball Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Ноември 21, 2009 Отговорено Ноември 21, 2009 А лично аз бих те съветвал да дадеш първо повече пари за китара, а кубето можеш да вземеш и по-късно. За тия пари можеш да вземеш някоя китара от "стартовите серии" на Джаксън, Ибанез и други. За такава музика би било по-добре от скуайър. На първо време можеш да свириш с китарата в компютъра. Не забравяй, че идва Коледа и може да ти дойдат още финанси Цитирай
Dball Отговорено Ноември 21, 2009 Отговорено Ноември 21, 2009 Може и нещо по-добро втора ръка.Ако имаш късмет можеш да останеш много доволен Цитирай
Necrophagist Отговорено Ноември 21, 2009 Отговорено Ноември 21, 2009 аз ти препоръчвам да потърсиш китара и кубе 2-ра употреба.За да свирите Children не ви е необходимо само евтина китара и някакво си кубе,а и малко УМЕНИЯ Препоръчвам Ibanez и Jackson от ниските серии,ще свършат добра работа.В по горните постове има добра препоръка за кубе Успех! Цитирай
Чукопад Отговорено Ноември 21, 2009 Автор Отговорено Ноември 21, 2009 (Редактирано) Отиваш в фактор зимаш 1 washburn x10 + roland cube 15x според мен за 500 лв това е добра комбинация.Лично мнение че washburn е по добра от squire а кубето е хубаво защото има 4 ефекта който стават за метъл . Мерси много!Най-вероятно ще се спра на тази комбинация! А лично аз бих те съветвал да дадеш първо повече пари за китара, а кубето можеш да вземеш и по-късно. За тия пари можеш да вземеш някоя китара от "стартовите серии" на Джаксън, Ибанез и други. За такава музика би било по-добре от скуайър. На първо време можеш да свириш с китарата в компютъра. Не забравяй, че идва Коледа и може да ти дойдат още финанси Уви, не мога да свиря с китарата в компютъра, защото звуковата карта ми е пълен леш.Вградена в дъното и с един микрофон едвам се оправя, пък какво остава за ел. китара. аз ти препоръчвам да потърсиш китара и кубе 2-ра употреба.За да свирите Children не ви е необходимо само евтина китара и някакво си кубе,а и малко УМЕНИЯ С малко повечко упражнения и ще стане .Един френд може да свири солата на пиано и като си земе и синтезатор и просто Редактирано Ноември 21, 2009 от Чукопад Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Ноември 21, 2009 Отговорено Ноември 21, 2009 Ами как си с HammerFall, по името ти съдя, че ще искаш да свириш и тях Цитирай
Ex74 Отговорено Ноември 21, 2009 Отговорено Ноември 21, 2009 ^^ с вградена саунд карта МОЖЕШ да свириш.. Цитирай
edgecrusher Отговорено Ноември 21, 2009 Отговорено Ноември 21, 2009 Нямам някаква конкретна препоръка по темата, но ми стана интересно следното: Бодом не се свири лесно, ти как успя като нямаш китара? Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Ноември 21, 2009 Отговорено Ноември 21, 2009 (Редактирано) При постоянство ще се стигне и до Бодом, но Денчо е прав. Не си мисли, че за една седмица се учи да се свири на китара. С риск да ям виртуален бой ще кажа, че това е китара мамка му, не бас. Редактирано Ноември 21, 2009 от Harvester Of Sorrow Цитирай
MAXA Отговорено Ноември 22, 2009 Отговорено Ноември 22, 2009 (Редактирано) ^ Малко по темата: Каквото и да правиш не си взимай кубе на фендер (от тия бюджетните де), защото един приятел си взе едно и уж за 250 лв. и днес цял ден съм въртял на ляво надясно немога да докарам звук, който дами хареса(говоря за драйв канала)... А с мойто кубе (Marshall MG10CD успявам да докарам някакъв хубав звук, който да ми се хареса), обаче става предимно за упражнения, ако ще вкарвате и барабани просто изнемогва... Това което се опитвам да кажа е мисли върху кубето или си вземи някое хубаво втора ръка или някое дистърче, за да не те е яд после, че звучиш като тенекия или бръмбъзък Редактирано Ноември 22, 2009 от MAXA Цитирай
Necrophagist Отговорено Ноември 22, 2009 Отговорено Ноември 22, 2009 @Чукопад,добре де клавира свири сола,ам за китарите нищо не казваш.Помислете си първо какво искате да свирите и дали изобщо ще свирите.Трябва да си настроен с мисълта че има доста несериозни хора(аз от опит го казвам),оставям уменията на китара настрана Купуваш си китара за начинаеш не очаквай сама да свири.Хубавото е,че сте нахъсани,но внимавайте кво искате,след време ще претендирате че ще свирите и песни на Jeff Loomis Относно по темата: Ако искаш наистина да се занимаваш със свирене,като за начало си земи една "сносна китарка" и една кутиика от сорта на метал зоната. Щом си фен на Children може да се замислиш върху марките Джаксон и ESP,но ESP за 300 лв Цитирай
Fashion Отговорено Ноември 22, 2009 Отговорено Ноември 22, 2009 Тази седмица минах през музикалния магазин и реших да посвиря на възможно най-ефтината комбинация китара-кубе. Спрях се на Ibanez GAX30 и Peavey Vypyr 15. Китара от 300-320лв и кубе от 250-260лв. Китарата се оказа доста удобна,вярна, с приятен плътен тон . Кубето за тези размери и куп екстри ,направо ме изуми с звук и възможности. Така ,че препоръчвам тази комбинация. За свирене с група ще трябва по-голяма мощност ,затова може да се вземе и по мощен вариант на кубето. Цитирай
Recommended Posts