Jump to content
Българският форум за музиканти

Суровото яйце полезно или опасно


Felth

Recommended Posts

Във този форум, а и не само тук съм чел и чувал, че пиенето на сурово яйце е полезно за гласните струни. От друга страна лекар ми е казвал, че да пиеш сурово яйце или да си правиш домашна майонеза е един от начините да хванеш салмонела или да получиш хранително натравяне. Какво ви е мнението по въпроса?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А защо няма вариант полезно и опасно? :) Суровите яйца са си опасни,защото не са минали през термична обработка. Аз лично мисля,че има и други начини човек да си подпомогне хубавото пеене - с адекватни грижи, внимание, любов към гласа и най-важното - правилната техника и добрата почивка! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хехе това за баба Лили ми хареса :icon_shithappens: А иначе да, и аз си мисля, че има по-добър начин от пиене на такъв тип илачи, които могат да ти докарат бели на главата. А най-важно си е доброто загряване с разпяване за това спор няма и можеби пиенето на вода със нормалана стайна температура в почивката преди и след пеене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опасно!Салмонела или МОЖЕ БИ полза за гласа?Няма такъв абсурден метод като яйце,каша с яйца и прочие манджи!Ако не можеш да пееш и 100 яйца няма да те спасят,така че по-добре да си пеем без салмонела.Аз полза не видях от яйца,някой казват,че има...Тренировка на гласа,определени храни,напитки и няма да се стига до дилемата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Пълна глупост.

 

 

 

 

Единствено хигиена на гласа и ВНИМАТЕЛНО и търпеливо загряване преди изява. Не насилвай гласните връзки без да са подготвени предварително.

 

 

 

 

 

:):P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Хахаа това ми хареса, и аз съм го чувала като част от арсенала на Лили, заедно с другата велика мисъл:

много прясно мляко, но видиш ли никакво газирано :):hysterical::wallbash:

 

пробвай да счупиш едно яйце и го остави да ти се разтече по пръстите, когато хубаво си се омазал пробвай да си събереш и след това да разделиш показалеца и средния.гледй ги хубаво как се слепват и как яйцето се оттича по пръстите ти.

Образно казано ей това ще се случи с гласовите ти връзки, ако ги омажеш със сурово яйце.

Не е нужно да казвам,че за да можеш да говориш или пееш след поглъщането на това яйце ще трябва сериозно да си прочистиш гърлото.

Тогава за каква полза говорим?

 

Яденето на определени храни може да донесе моментна промяна на това как звучиш (сещам се за Дейв Мъстейн дето като записвал един албум беше казал,че надебелял адски много, защото забелязал, че като яде чипс гласа му звучал по-мазно хехехех

Ама в повечето случаи храните дето образуват мукус хич не са приятни за "слушане" ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Казвам се Коки , на 30 г. съм. и съм пял в една банда във Финландия преди време.В България също пея по принцип отдавна.Както и сега :headbang:

 

 

Вярно е за яйцето че е полезно,но при едно условие е полезно и е само за едно единствено нещо :)

 

1. трябва да е снесено същия ден. Значи или ще ходиш по селата да търсиш преси яйца ,или да имаш позната баба на пазара която няма да те излъже.

2. ЩЕ повторя!! АБсолютно е важно да е снесено същия ден

3. Полезно е да не ти падне гласа,скоро. само с това.!!! Тоест, то не ти дава способности, трябва да си ги имаш;) загряваш си гласа, (никакви цигари, менти , водки,бири мири) и после ей това яйце, или само белтъка му, без сол. и то4ка, мъл4иш 10 минути най малко и после си готов да пееш поне 4 4аса, но не и да крещиш естествено!

 

И понеже е отживелица, ще ви светна нещо много яко, много ! казва се "Phosphor Homaccord" Фосфор Хоумакорд, дори и името е приятно..По принцип е лекарство за ларингит и фарингит. Но работи безотказно и задължително и е абсолзтно безвредно ако не се предозира, но и не можеш защото по принцип е много гадно на вкус:) но да е ясно Последното което ще направи предозирването ще е да ви направи певец. Всичко за тези капки за глас ,без изключение важи както са стъпките една по една с "яйцето"

 

Друго полезно , бонбони за смичене, всякакви, и както се сещате, човешката слюнка се гълта.Тази която имаш от вследствие на бонбоните.Инхалаций с 4ай или просто пийте вода, не студена, не газирана, а обикновенна вода :)

Редактирано от Firecoma Roberto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига бе хора! Гласа си е глас и е дар Божи. Който го има си го има, който няма и кора яйца от щраус са излочи е все тая. Ей го Насо от БТР. От незнам колко години пее в задимени клубове. Пуши и пие докато пее и пак пее като змей...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пак пее като змей... именно! :greenangel: бих добавила "и от 95та няма никакво развитие"

но си прав, бирата и цигарите не могат на никого да попречат така както мързела.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Суровото яйце ще помогне на певеца също толкова,колкото на басита ако му порасне трети крак(например).Бил съм свидетел,как мои познати години наред са "злоупортебявали"с гласа си,и нищо им няма.Всичко е до физиология и дарба.

Viara Ivanova,интересно ми е,ти в каква насока си очаквала да се "развие" Наско от БТР?Може би да пропее jodler?-http://www.youtube.com/watch?v=67rc96joOz8

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.