Jump to content
Българският форум за музиканти

Shure с нови лентови микрофони


Parni_Valjak

Recommended Posts

...и те решиха да се опитат да се покатерят на новия (стар) гребен на вълната :-) Ще чакаме да чуем записи значи ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Shure has acquired Crowley and Tripp Microphones and will continue to support their line of ribbon microphones.

^Правилно, яхват чуждото и после е ясно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Микрофоните са разработка на Crowley & Tripp, които покрай кризата решиха да преустановят аудио разработките си и да се съсредоточат в основния си бизнес - производство на медицинско оборудване. Двата модела от линка са познати от години като Crowley & Tripp El Diablo и Naked Eye, доколкото знам е променено само името. Полезни връзки по темата:

http://www.soundwaveresearch.com/ - бившият собственик на марката

http://broadcastengineering.com/audio/shur...-mics-aes-1023/

 

Преди около месец чух KSM313 и доста ми допадна като тембър, но признавам че нямам много опит с качествени лентови микрофони, така че това е по-скоро емоционална отколкото аналитична оценка ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един KSM313 Таьи вечер ми се наби в окото - тъкмо изгледах запис на последното шоу на Jools Holland, там участваше Стив Мартин. (Холивудският актьор-комик Steve Martin - да, онзи с бялата коса - е доста добър изпълнител на банджо и беше с бандата си Steep Canyon Rangers). Банджото беше озвучено с характерния черно-червен патрон на 313-ката.

 

Звучеше доста добре - като за жив звук през телевизия (макар и ВВС - не съм абониран за HD каналите; оше)..

 

Но не знам защо ми се струва, че нашенските студиа по- биха се хвърлили на други марки и Shure няма да им е най-отгоре в списъка. А за домашни записи тези лентички са леко скъпички...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към 1,200 евро идва KSM 313 - на фона на някои от конкурентите си е евтиничък. Пък и май засега остава без много сериозна конкуренция в сферата на работата с високи SPL-и. Ако това, което говорят по рекламите е вярно, то не са много лентовите микрофони, които могат да се ползват дори за усилено китарно кубе или каса на барабани...

 

Но да поживеем, да видим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Различни средства за различни хора.

Аз бих заложил на Royer за моите скромни цели. Beyerdynamic пък са swiss army knife на много прилични цени, ако може така да се каже, макар според собствените ми скромни уши да нямат тези vintagе характеристики на AEA - RCA репликите и множеството им кетайски копия в момента (те и Ройерите ги нямат де :) ) .... ;)

 

Приятно и полезно ще е да се чуе на какво са способни ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евтиничък е - но ако правех в къщи толкова много записи (и за толкова сериозни цели) - нямаше да наричам студиото си (кое студио?) "домашно" :greenangel:

 

Скъпичък е - не само за записи в спалнята, но дори за средния озвучител на сватби и читалищни/клубни 'концерти'...

 

И аз имах предвид Royer като казах че студио-собствениците налитат на други марки, а техните по-добри модели са и бая по-скъпи. Не знам дали софийските мераклии налитат на vintage работи като RCA, но тук определено са високо в списъка. (И не става дума за китайски реплики, а за добре 'състарени' ментЕта, за които някои 'ценители' - знам случаи - се изхвърлят по 2-3 хиляди лири и мислят, че са 'на далавера'. То си е като фалшификация на Пикасо :) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е те не са точно ментета в тези случаи вероятно. Все пак дали Neumann U47 или Wagner U47w или Wunder CM7 ...последните не знам дали можеш да ги наречеш ментета точно :greenangel:

Абе както се казва триста вида клещи има за триста различни случая - все са клещи, но разлика има. Аз съм привърженик на прогреса. RCA не можеш да ги наречеш точно най-добрите микрофони на света, според това, което съм слушал като тестови записи @gearslutz.com, но да не разводняваме темата.

Бях намислил по едно време да пусна една тема да си обсъдим микрофонните колекции, включително и по-качествени такива, но нещо се разколебах :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.