Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

здравейте тарся си китара от перик сам знаете ли от каде мога да си купа и какви са цените

и можете ли да ми кажете какви видове китари има и какво е различното между тях

Отговорено

Моля те, ползвай търсачката, има много теми за това назад, както и горе, във важните теми.

Освен това, хубавите китари имат една обща черта - скъпички са.

Отговорено

За всичките си въпроси по-добре беше да питаш google но ,айде ще ти отговоря до колкото мога.

Видовете китари са 3.Акустични , Електро-акустични и електрически.Вида на китарата се избира по стила който ще свириш.Примерно ако свириш стари градски песни си зимаш акустична а ако ще свириш металика (приемрно) грабваш електрическата.За електрическите китари са нужни кубета от който излиза звука.Марките китари са много,като начинаещ на теб ти трябва нещо евтино 200-300 лв според мен е нормалната цена+кубето още 100-200лв и си готов.За купуването на китарат има отделна тема с магазини( ако не се лъжа де) погледни там или питай гугъл.

Отговорено

Много се радвам, как такива теми вече просто се подминават, а не се говорят едни и същи неща по сто пъти...

Отговорено

1во - материала на китарата - попринцип гледам да е махагон

2ро - адаптерите - гледаш да не са някви боклуци

3то - гледаш да не осквернена някаде :)

4то - трябва да ти допада и да гледаш да не е китайска - Японски и USA са най- добрия избор.

и 5то - не е задължително , но аз гледам да е по -стара китарата - колкото по-стара , толкова по-добре :)

дано съм ти бил от полза.

попринцип така ги избирам

Отговорено

Само дето човек ако не разбира и си купува за първи път китара, няма как сам да определи дали са добри адаптерите, хардуера и т.н. Нормално е при първа покупка да присъства приятел, който разбира.

Отговорено (Редактирано)

Вида на китарата се избира по стила който ще свириш. Примерно ако свириш стари градски песни си зимаш акустична

Ето три примера за "Стари градски песни" :greenangel:

Редактирано от Лими
Отговорено (Редактирано)
1во - материала на китарата - по принцип гледам да е махагон

Mахагонът често се свързва със звука на гибсъните(които освен това са и с махагонов гриф и сет-нек конструкция), но това не означава, че е непременно най-доброто от дърветата.. просто е едно от хубавите дървета, ползвани за направа на китара, редом с елшата, swamp ash, корина, бубинга, при много от 80-тарските солистично ориентирани китари - липа... и др....

2ро - адаптерите - гледаш да не са някви боклуци

Това няма как да го познаеш, преди да я пробваш, особено ако адаптерите не са на известна марка.

4то - трябва да ти допада и да гледаш да не е китайска - Японски и USA са най- добрия избор.

Това е субвктивбно. Ами ако е английска, френска, немска, чешка или българска?

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено
Само дето човек ако не разбира и си купува за първи път китара, няма как сам да определи дали са добри адаптерите, хардуера и т.н. Нормално е при първа покупка да присъства приятел, който разбира.

напълно съм съгласен с теб

Отговорено

всеки си има критерий , този е лично моя за мен няма голяма разлика в дървото ,но попринцип гледам да е махагон , напълно съм съгласен та дори и аз пробвам китара преди да я купя.