Tozi Публикувано Ноември 12, 2009 Публикувано Ноември 12, 2009 Всичко за гама до мажор изсвирена на китарата! Какво е гама? Какво е гама До мажор? Как се построява? Каква интервална структура има? Как се свири на китарата? Тоновето на гама До мажор на всяка отделна струна? Пръстовки? Интервали,тризвучия,арпежи,пентатоники в гама до мажор? Използване? До мажор хармония?Хармонизирана До мажорна гама?
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 12, 2009 Отговорено Ноември 12, 2009 Има специален раздел "теория и композиране" за подобни теми. До колкото виждам сам разбираш нещата, за които питаш. Аз мисля, че учебниците на П. Хаджиев до голяма степен изчерпват въпросите, които задаваш. А това да се научат тоновете по грифа е просто... работа.
euphoriaburn Отговорено Ноември 12, 2009 Отговорено Ноември 12, 2009 (Редактирано) Трудно ще бъде някой да напище цял учебник в един пост. питаш за до мажор защото повечето примери са дадени в до мажор за улеснение тъй като там няма бямол и ди ес тонове - до ре ми фа сол ла си ДО - 5та струна -3-5-7-8-10-12-14-15 или Ла нaturalen чист минор и там нямаш нямаш такива бемол ди ес тонове ла си до ре ми фа сол ЛА - 5та струна - 0-2-3-5-7-8-10-12 Така най лесно се усвоява теорията. http://www.harmony-central.com/Guitar/Lessons/ този сайт ще ти помогне да научиш как се хармонизират и се построяват акорди и хормонии. Но мисля че е най - добре първо да прочетеш елементарна теория на музиката. Успех и поздрави. Редактирано Ноември 13, 2009 от euphoriaburn
Steppenwolf Отговорено Ноември 13, 2009 Отговорено Ноември 13, 2009 Леле-мале... Роботизирано представяне стил конспект, грешен раздел и някакъв измислен шрифт за целия пост. От тук те поема търсачката.
Recommended Posts