d4_ghero Публикувано Ноември 12, 2009 Share Публикувано Ноември 12, 2009 Здравейте . Наскоро един приятел ме попита защо му шуми китарата (squier strat). Аз много много не разбирам от електрониката на китарата ,но да се направя на голям разбирач му казах че е обичайно за китара от такъв клас. Та въпроса ми е подвел ли съм го , и ако да от къде идва това ,,бръмчене,,(и аз незнам как да го нарека) Като се пусне дисторжън или овърдрайв китарата му почва да ,,бръмчи,, - леко , но като превключи на други адаптери се чува слабо или изчезва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pwnzorafied Отговорено Ноември 12, 2009 Share Отговорено Ноември 12, 2009 Да това е нормално за всяка (май) китара с single coil pickups.Ако сложи хъмбъкъри няма да дрънка . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Ноември 12, 2009 Share Отговорено Ноември 12, 2009 Е хайде прочети малко какво е писано 400 пъти по тоя въпрос. Моля! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
d4_ghero Отговорено Ноември 12, 2009 Автор Share Отговорено Ноември 12, 2009 играх си да разглеждам страници , но ме домарзя след 26тата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 12, 2009 Share Отговорено Ноември 12, 2009 (Редактирано) Ако сложи хъмбъкъри няма да дрънка . Да дрънка, или искаш да кажеш да бруми? Предполагам, че въпросът е относно брума, който се чува в усилвателя, когато не се свири. Предполагам, че бученето става много по-слабо на позиции 2 и 4 на ключето...? Редактирано Ноември 12, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
d4_ghero Отговорено Ноември 12, 2009 Автор Share Отговорено Ноември 12, 2009 да така е , дори ина моето кубе пробвахме и пак беше така, тоест е от самата китара Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rinti Отговорено Ноември 12, 2009 Share Отговорено Ноември 12, 2009 Би трябвало, ако се екранира, да намали това бръждене, или да спре - http://forum.muzikant.org/index.php?showto...t=0&start=0 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pwnzorafied Отговорено Ноември 12, 2009 Share Отговорено Ноември 12, 2009 Ако сложи хъмбъкъри няма да дрънка . Да дрънка, или искаш да кажеш да бруми? Предполагам, че въпросът е относно брума, който се чува в усилвателя, когато не се свири. Предполагам, че бученето става много по-слабо на позиции 2 и 4 на ключето...? Да,да бруми Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ianev_94 Отговорено Ноември 12, 2009 Share Отговорено Ноември 12, 2009 (Редактирано) Нормално е за Скуайър да бруми, защото : 1. Не е висок клас китара; и 2.Със Единични адаптери е. Аз също имам Ямаха със единични и един хъмбъкер и когато свиря на единичните има брум, а когато превключа на хъмбъкера по-малко. А на китарата ми с двойни адаптери няма такъв брум или е доста по-малко. Не знам обаче как стои въпроса със хъмбъкерите в размер на единични. Мисля, че имат по-малко брум също. Редактирано Ноември 12, 2009 от ianev_94 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
d4_ghero Отговорено Ноември 12, 2009 Автор Share Отговорено Ноември 12, 2009 Мерси за отговорите , това с екранирането е много яко но най-добре да не рискува че мене ще обвини че си е развалил китарата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 12, 2009 Share Отговорено Ноември 12, 2009 Имай предвид, че никое екраниране(в границите на разумното) не може да направи единичните адаптери дори толкова безшумни, колкото хъмбъкер без никакво екраниране. Освен това, разните фолиа за екраниране екранират електрическото поле, но не и магнитното, понеже нямат магнитни свойства. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bustard Отговорено Ноември 15, 2009 Share Отговорено Ноември 15, 2009 и Беринджъра (до колкото помня) и се разтърсих по нета ,оказа се че това е влияние на адаптерите върху усилвателя.Взех си кабел на Пионер и част от шумът ,но той е неизбежен (магнитно поле или нещо подобно) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
d4_ghero Отговорено Ноември 15, 2009 Автор Share Отговорено Ноември 15, 2009 и Беринджъра (до колкото помня) и се разтърсих по нета ,оказа се че това е влияние на адаптерите върху усилвателя.Взех си кабел на Пионер и част от шумът ,но той е неизбежен (магнитно поле или нещо подобно) и ако се сложат хъмбъкери се премахва това влияние?! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 16, 2009 Share Отговорено Ноември 16, 2009 (Редактирано) Ако говорим за брума, хъмбъкерите брумят около 20-30dB по-малко от синглите, което се възприема от ухото като "10 идеи по-тихо" - всяка "идея" бидейки сравнявана с предходната, или около 4-8 пъти по-тихо. Редактирано Ноември 16, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 16, 2009 Share Отговорено Ноември 16, 2009 (Редактирано) .... е влияние на адаптерите върху усилвателя.... Това е твърде неточно определение. Просто самата китара може да се разглежда като източник на брум, освен на полезен сигнал. Ползата на кабела е да екранира добре. По-зле екранираните кабели хващат повече брум, което е най-осезаемо, когато волюма на китарата ни е на около 50%. При по-лошите кабели, силно се усеща и намаляване на брума с отдалечаването на кабела от пода(особено в железобетонни сгради). Разбира се, кабелът по никакъв начин не може да махне брумът, на който самата китара е източник. Редактирано Ноември 16, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts