twisted into form Публикувано Ноември 8, 2009 Публикувано Ноември 8, 2009 (Редактирано) Здравейте, имам желание да си купя китара от САЩ ! Не знам точно какви мита и такси има?Даите съвет как най безболезнено може да стане една таква покупка? Благодаря предварително Редактирано Ноември 8, 2009 от twisted into form Цитирай
Yves Отговорено Ноември 8, 2009 Отговорено Ноември 8, 2009 Общо взето на цената+шипинга сложи 30% отгоре + възможността да останеш разочарован Цитирай
vandenplas Отговорено Ноември 8, 2009 Отговорено Ноември 8, 2009 ДДС 20% и мито 3% кога ли ще го махнат това ДДС шибаното Цитирай
serengeti Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 (Редактирано) Два пъти съм си поръчвал от САЩ и един път от Япония и всеки от трите пъти съм очарован,а не разочарован.Иначе с парите около 25 % отгоре,но ако поръчваш в долари пак си на далавера,защото в Европа цените са същите като в САЩ но в евро. Редактирано Ноември 9, 2009 от serengeti Цитирай
horsefucker Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 (Редактирано) Зависи от фирмата. Например в РФ Jackson Ke3 Kelly е 1032 лв. А в щатите доскоро беше 999 - 1199$. Само да вметна - моят съвет е да поръчаш експресна поща EMS. Ще платиш 10 - 20$ повече, но ще стигне за 5 - 7 дни, а не обичайните 2 - 3 седмици. Освен това по-добре се разбери с пощенските служители да им платиш 50% от ДДС + мито за да не те разкарват. Иначе ще висиш едно 2 часа и ще платиш два пъти повече пари. Като се замисли човек, това е доста обирджийска държава. Редактирано Ноември 9, 2009 от horsefucker Цитирай
twisted into form Отговорено Ноември 9, 2009 Автор Отговорено Ноември 9, 2009 Благодаря ви за съветите.Май все пак ще поръчам Цитирай
fusion Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 От всичко, което съм чувал (не съм поръчвал лично) и на което съм ставал свидетел от много близо, поръчката от САЩ се описва с една дума: набутвация. Ти си знаеш Цитирай
serengeti Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 ^Питали един циганин - Абе,бате,ти бел леп със сирене ял ли си?- Отговаря:Ааа не съм,ама брат ми е гледал един как е ял.-Та и нашата работа така.То ако си си балъче навсякъде ще се набуташ.По мое мнение особено ако поръчваш от реномиран онлайн магазин с опция за връщане в 7-30 дневен срок,и плащане с Paypal,риска е много малък.Друг е въпроса за "дръвцето и диаманта в пепелта" както го е описал съфорумника TONY. Цитирай
vandenplas Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 Кажи начина по който ще поръчваш, че мисля и аз по тоя въпрос Цитирай
horsefucker Отговорено Ноември 10, 2009 Отговорено Ноември 10, 2009 ^Питали един циганин - Абе,бате,ти бел леп със сирене ял ли си?- Отговаря:Ааа не съм,ама брат ми е гледал един как е ял.-Та и нашата работа така.То ако си си балъче навсякъде ще се набуташ.По мое мнение особено ако поръчваш от реномиран онлайн магазин с опция за връщане в 7-30 дневен срок,и плащане с Paypal,риска е много малък.Друг е въпроса за "дръвцето и диаманта в пепелта" както го е описал съфорумника TONY. Човека нямаше пари в това, че ще ти вземат парите, а че някой неща излизат на по-евтини цени, ако ги вземеш от тук. А до пича с темата - кажи точно коя китара си решил да взимаш, защото може да се провери дали в БГ я няма по-тънко /говорим си след ДДС-та, мита и т.н. разправий/. Цитирай
twisted into form Отговорено Ноември 10, 2009 Автор Отговорено Ноември 10, 2009 Ето го инструмента! http://www.rondomusic.com/intrepidprodualbb830.html Цитирай
Trysth Отговорено Ноември 10, 2009 Отговорено Ноември 10, 2009 Бахти свинщината. Тва ако го вземеш, искам да го пипна. Цитирай
horsefucker Отговорено Ноември 10, 2009 Отговорено Ноември 10, 2009 8-струнна китара? Аз не знам в България дали изобщо внасят такива. Но ще питам, така, че ако не бързаш до 2 - 3 дни мога да ти кажа дали ще се намери китарката. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 10, 2009 Отговорено Ноември 10, 2009 Моят съвет е да си вземеш поне 9-струнна, че докато дойде от САЩ и вече няма да е на мода... Цитирай
horsefucker Отговорено Ноември 10, 2009 Отговорено Ноември 10, 2009 Само да вметна, че сметнах, че китарата с доставка, мито и ддс излиза около 1340 лв., ако я намеря тук, ще гледам да е до 1000 лв. Което са си 340 лв на аванта. Но ще ти кажа със сигурност до 2 - 3 дни. Цитирай
Recommended Posts