Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте !

Кои са първите камиончета които трябва да си набавя при положение че искам да свира рок /Бон Джоуви/ съответно и някои от блусариите на Ричи , а по някой път съшо ми се приисква да свиря пънк в стила на The Offspring , обичам и Джими и то така от почти всичко по-малко . А забравих Уайтснейк да спомена . Та въпроса ми е дали мога да си набавя някои основни камиончета които да ми вършат работа за почти всички от горепосочените или ще ми трябва за всичко различни неща. И най-вече като говорим за Джоуви какво ще ми е нужно за начало ? Надявам се сте разбрали какъв ми е въпроса :P

Отговорено

ами да ме поправят колегите ако греша ,но няма определено камионче което точно да ти възпроизведе Бон Джови напр. или др. група още повече ,че и те не свирят точно с такива камиончета най-вероятно.тук може да разгледаш и чуеш семпли и да видиш какво ще ти допадне

Отговорено

Харесай си по твоето разбиране за хубав звук,така де,ти ще свириш на него все пак.Ако искаш разнообразие от звуци и ефекти,тогава процесор. Между другото Ричи Самбора ползва Boss SD-1 овърдрайв.Но да не забравяме Marshall JMC2000,VOX AC30,Fender SuperTwin,Fender Tonemaster,Mesa Boogie Dual Rectifier,VHT Pitbull,няколко китари Gibson,няколко Fender,няколко акустични....и холивудско студио.А сега кажи кое камионче обединява всичко изброено в едно?

Отговорено (Редактирано)

Абе става дума за първото камионче на колегата до колкото разбрах

......Кои са първите камиончета които трябва да си набавя......да свира рок ...

Ми за рок ти тряа overdrive или distortion (не много hi gain) - като за начало

Потърси дали има употребявани педалчета на Behringer във форума - предполагам може да се намери нещо за 30тина лева

За толкова пари едва ли би излязло нещо по-добре (не че и тфа ще е добро де но за начало екстра - аз Беррингър не ги уважавах много но с модела GDI21 си промених мнението малко. Много е готин за парите си. Аз го имам. Потарси в youtube.com семпли и прецени. Не е 30тина лева но си струва. Има и вграден ДИ Бокс ама тфа са подробности. В доста широки граници може да променяш звученето и .... ддз хахаха реши си сам ... Пробвай А У

Редактирано от trolla
Отговорено (Редактирано)

А Босс СД1 ми звучи доста добре но тези неща има ли ги в Райзинг Форса понеже не съм изобщо запознат ? Или в някой друг магазин ? В Пловдив по възможност ? Всъщност от къде мога да си ги купя тези неща ако няма никой който продава във форума ? И в началото само дистър или драйв ако си взема няма ли да ми е кофти звука ? Няма ли да ми трябват още няколко ефекта за да получа някав горе долъ приличен саунд ?

Редактирано от wades
Отговорено

Пробвай да пуснеш обява в "Купувам",може някой да предложи нещо.Иначе един познат дето учи в Консерваторията ми казваше,че в някакъв "голям музикален магазин" в централната част на София имало богата серия от продукти на Boss.Класическите DS-1 и SD-1,Chorus и там още няк'ви били по 120 лева нови.Във форума гледах преди време се въртяха по 50-60 лв.Между другото оранжевото босче и еквалайзер правят чудеса!Ако харесваш Wah-wah,вземи си и такова.Само накрая да не се затрупаш със стока и да се чудиш къде да я пласираш след това. :offtopic-001:

Отговорено

трябва ти allarround distortion, което ще рече, че става за всякаква музика от лек овърдрайв до метъл (айде от мен да мине - хард рок).

мисля, че Boss DS-1 е точно това. аз се спрях на Digitech HotHead, който според мен е кажи речи същото нещо, но има и спийкър симулатор.

Hot Head Demo

ето и останалите. прослушай ги и виж какъв саунд искаш.

клик

има много фирми и модели на пазара реално. ;)

успех!

между другото сега имам в мен и GRUNGE камиончето и смея да твърдя, че е много яко и къде по-плътно от Хот Хед-а

Отговорено (Редактирано)
искам да свира рок /Бон Джоуви/ съответно и някои от блусариите на Ричи , а по някой път съшо ми се приисква да свиря пънк в стила на The Offspring , обичам и Джими и то така от почти всичко по-малко . А забравих Уайтснейк да спомена .

Петте примера, които си дал ползват пет коренно различни бленди.

Редактирано от Slacoth