Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 (Редактирано) Не съм съгласен, с това, което казваш за GRG-то. Само и единствено с доста драйв китарата може да зазвучи прилично добре и макар и с доста допускания да говорим за сравнение с хубава китара. Разбира се, за да не правя антиреклама, ще кажа, че това важи за много от "метлите" за тия пари на различни марки. Ето и какво тази китара не може: -Чист или получист блусарски тон, включена в чист канал на лампов усилвател - няма дълбочината на тона, нито продължителността му - като се удари по-силно някой тон, ще "изпляка" и тона ще умре скоро. -Крънчарски/рокаджийски леко прекривен тон - ще звучи сухо и метално, понеже нито ще има специфичния "дрънкоч", който звучи красиво, нито ще има дълбочината и "удара", когато се свири с динамика. -Свиренето, на музика, съдържаща повече акорди, не би звучала много добре, понеже като цяло звуковата картина ще бъде малко металничка и тъничка. Няма да има и типичния средночестотен "рев", когато има динамични пикове. В общи линии, според мен тази китара би ставала както за много изкривен хеви/траш/дет метълски тон, така и за острите и тънички, много изкривени 80-тарски сола. В тази музика рядко има твърде дълги тонове, където остро да проличи по-малката продължителност на тона, нито пък има голяма динамика(заради мнгото дисторшън), за да проличат динамични проблеми. Също би била ОК за разни по-прости чисти секвенции, особено там, където се ползват повечко ефекти върху китарата, като много реверб, хорус и т.н. мъгляви звуци. В общи линии пак става дума за 80-тарски метъл. Примерно, ако се пробва човек да свири Red Hot Chili Peppers на нея, едва ли ще е въодушевен от резултата. Разбира се, според мен това важи не само за този модел на Ibanez, а за всички евтини agathis/baswood метълски ориентирани китари на всички производители. Важи дори за много от евтините страт-копия. Дори да има някакви изключения, човек трябва да ги търси. Редактирано Октомври 26, 2009 от Evtim Djerekarov
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 27, 2009 Отговорено Октомври 27, 2009 (Редактирано) Разгледах няколко ревюта на GRG170 и наистина смятам, че като изработка не е никак лоша за парите си. Обаче намерих едно видео, в началото на което китарист свири чисто на нея. Чуй го и прецени дали това, което пиша горе(без никога да съм пипал тази китара)не е ако не 100%, то поне доста близо до истината: http://www.youtube.com/watch?v=nByCt9oLX28...feature=related Та.. GRG170 би била сред препоръчаните китари, ако ще се жулят главно жици на нея. Редактирано Октомври 27, 2009 от Evtim Djerekarov
synchu Отговорено Октомври 27, 2009 Отговорено Октомври 27, 2009 Мисля, че се натрупа достатъчно материал за размисъл за оригиналния питащ, което плюс множеството сходни теми в този подраздел, позволяват да се добие представа, какво да правим като тръгнем да си избираме първата, втората, че и третата китара
Recommended Posts