Jump to content
Българският форум за музиканти

избор на ел китарка


zerodollarz

Recommended Posts

Не съм съгласен, с това, което казваш за GRG-то. Само и единствено с доста драйв китарата може да зазвучи прилично добре и макар и с доста допускания да говорим за сравнение с хубава китара.

Разбира се, за да не правя антиреклама, ще кажа, че това важи за много от "метлите" за тия пари на различни марки.

Ето и какво тази китара не може:

 

-Чист или получист блусарски тон, включена в чист канал на лампов усилвател - няма дълбочината на тона, нито продължителността му - като се удари по-силно някой тон, ще "изпляка" и тона ще умре скоро.

-Крънчарски/рокаджийски леко прекривен тон - ще звучи сухо и метално, понеже нито ще има специфичния "дрънкоч", който звучи красиво, нито ще има дълбочината и "удара", когато се свири с динамика.

-Свиренето, на музика, съдържаща повече акорди, не би звучала много добре, понеже като цяло звуковата картина ще бъде малко металничка и тъничка. Няма да има и типичния средночестотен "рев", когато има динамични пикове.

 

В общи линии, според мен тази китара би ставала както за много изкривен хеви/траш/дет метълски тон, така и за острите и тънички, много изкривени 80-тарски сола. В тази музика рядко има твърде дълги тонове, където остро да проличи по-малката продължителност на тона, нито пък има голяма динамика(заради мнгото дисторшън), за да проличат динамични проблеми. Също би била ОК за разни по-прости чисти секвенции, особено там, където се ползват повечко ефекти върху китарата, като много реверб, хорус и т.н. мъгляви звуци.

В общи линии пак става дума за 80-тарски метъл.

 

Примерно, ако се пробва човек да свири Red Hot Chili Peppers на нея, едва ли ще е въодушевен от резултата.

 

Разбира се, според мен това важи не само за този модел на Ibanez, а за всички евтини agathis/baswood метълски ориентирани китари на всички производители. Важи дори за много от евтините страт-копия. Дори да има някакви изключения, човек трябва да ги търси.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 47
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Разгледах няколко ревюта на GRG170 и наистина смятам, че като изработка не е никак лоша за парите си.

Обаче намерих едно видео, в началото на което китарист свири чисто на нея.

Чуй го и прецени дали това, което пиша горе(без никога да съм пипал тази китара)не е ако не 100%, то поне доста близо до истината:

 

http://www.youtube.com/watch?v=nByCt9oLX28...feature=related

 

Та.. GRG170 би била сред препоръчаните китари, ако ще се жулят главно жици на нея.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че се натрупа достатъчно материал за размисъл за оригиналния питащ, което плюс множеството сходни теми в този подраздел, позволяват да се добие представа, какво да правим като тръгнем да си избираме първата, втората, че и третата китара :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.