Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

30 лева за 2 wilkinson хъмбъкери от vintage v100

3 лева за пвц плоча

желание.

тва имах и си направих HSH конфигурация с общ тон контрол за хъмбъкерите и един отделен за сингъл койл-а

суича го оставих, харесва ми с 5 комбинации, макар и една дефазирана. китарата ти ако е булет страт значи има достатъчно кухини за 3 хъмбъкера.

важното което исках да кажа е че преди да седна да се занимавам нямах и на идея с какво се захващам и в процеса на работата понаучих много неща. така че давай, не мисля че има кой знае какво да счупиш което да не може да се поправи после (ако ще я преработваш за хъмбъкери де :) за друго не знам )

Отговорено (Редактирано)
30 лева за 2 wilkinson хъмбъкери от vintage v100

3 лева за пвц плоча

желание.

тва имах и си направих HSH конфигурация с общ тон контрол за хъмбъкерите и един отделен за сингъл койл-а

суича го оставих, харесва ми с 5 комбинации, макар и една дефазирана. китарата ти ако е булет страт значи има достатъчно кухини за 3 хъмбъкера.

важното което исках да кажа е че преди да седна да се занимавам нямах и на идея с какво се захващам и в процеса на работата понаучих много неща. така че давай, не мисля че има кой знае какво да счупиш което да не може да се поправи после (ако ще я преработваш за хъмбъкери де ;) за друго не знам )

30 , но от къде ? Живея в гр.Козлодуй... Т.е. не е проблем ако има в София, защото имам работа там.Другият ми въпрос е какво е ПВЦ плоча ? :D (преполагам пикгарда)

Поздрави, Мартин :D

Редактирано от Мартин Кюков
Отговорено

хаха е да .. хъмбъкерчетата ми ги пасна един приятел :greenangel: тук ме хвана, но мисля, че за 50-60 (а може и по-малко) да намериш същите във форума. следи секцията Продавам и все нещо ще изскочи.

а относно PVC плочата исках да кажа, че пикгарда сам си го направих, защото такъв фирмен в България няма да намериш (HH или HSH), а в нета ще ти излезнат колкото китарата. Най-възможния вариант е да направиш китарата в SSH конфигурация, защото такъв пикгард можеш да си купиш (за София поне съм сигурен), но проблема е, че се се продават само с 11 дупки, а твоята китара е с 8 винтидж стайл (визирам дупките за винтовете за прикачване на пикгарда към тялото). поради всички тези неща осъзнах в един момент, че е по-лесно да седна и да си направя сам за един ден. от резултата съм много доволен.

Отговорено (Редактирано)
Свири си сега спокойно на Squier , научи основите на sweep picking-a и бързите ръчички и тогава лепни една по-сериозна китара за 700-800 лв , иначе разлика няма да видиш голяма със смяната на адаптерите поради самата конструкция на Squier , е да ще има по-плътен звук, но не и до такава степен за да забележиш по-добър звук.

Викторе.... големи съвети даваш брят... Направо влезна в бисерите...

Иначе за мен има смисъл да се сложи поне един хъмбъкър до бриджа... за по-малко шум при повечко гейн...

Редактирано от Zlatanov
Отговорено (Редактирано)

E, не виждам какво от това, за което говори е супер-невярно или смешно....

Че това за суип пикинга е леко смешно ОК, но чак бисер да стане.. не заслужава.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено (Редактирано)
E, не виждам какво от това, за което говори е супер-невярно или смешно....

Че това за суип пикинга е леко смешно ОК, но чак бисер да стане.. не заслужава.

Навлизаме в оффтопик

@Евтиме имай едно на ум че може би го познавам :lol: Но както и да е ... може аз да не съм прав, така или иначе все повече се убеждавам че май аз нищо не разбирам, тъй да е... КОнец

Редактирано от Zlatanov
Отговорено

Суийп пикинги...бързи рачички ... да, съгласен съм че трябва да увладея малко по-сложните неща преди да се изхвърлям със скъпи китари, напълно доволен съм от скуайъра за парите, които съм дал и не мисля скоро да го сменям поради простата причина, че след 1 година завършвам средно образование и се почва изтичането на пари :D ... Целият замисъл на темата беше да видя дали мога да сложа хъм-а до бриджа ( и евентуално още един при грифа).Наистина съм ви много благодарен за отделеното време и за информацията, която ми стоварихте :D .Веднага щом говоря с Всевишния ( бащата :D ) относно разходите, в най-добрия случай се захващам с това малко за мен приключение :D . Да се надяваме че ще пропусне финанс и ще мога да понауча още нещо за жичкарските работи по ел. киарите. А после ... след като се сложи хъм-чето ... :):D:):rockon:

:yahoo:

Благодаря ! :D