fluti Отговорено Декември 12, 2005 Отговорено Декември 12, 2005 Аз се чудя Петручи как успява да си свири солата 1 към 1 почти 100% и без грешка. Някъде бях чел, че дори когато импровизира нещо, после може да си го изсвири абсолютно същото
TONY Отговорено Декември 12, 2005 Отговорено Декември 12, 2005 Аз се чудя Петручи как успява да си свири солата 1 към 1 почти 100% и без грешка. Някъде бях чел, че дори когато импровизира нещо, после може да си го изсвири абсолютно същото СПОрЕД мЕН ВЪПрОС НА мОЗЪК за съжаление НИЕ хората не сме с еднакви възможности по рождение а и самото трениране - всеки го прави правилно,достатъчно и ефикасно в различна степен( СПОрЕД ВЪЗмОЖНОСТИТЕ СИ И НУЖДИТЕ СИ) ( а някои изобщо не - ГлАДЪК КАТО ПОрцЕлАН) мАлмСТИЙН Е КАЗАл - СВИРИШ ТОЛКОВА БЪРЗО - КОЛКОТО И БЪРЗО МИСЛИШ ( а двигателния рефлекс - координация на лява - дясна ръка - тя пак минава през мозъка - и дори да си изработил някакво рефлексно движение - то пак е вторично и отново е следствие на мозъка) :think:
motorbreath Отговорено Декември 12, 2005 Отговорено Декември 12, 2005 СВИРИШ ТОЛКОВА БЪРЗО - КОЛКОТО И БЪРЗО МИСЛИШ Мале че аз как свиря изобщо......
pampi Отговорено Декември 12, 2005 Отговорено Декември 12, 2005 И аз ако супер много харесвам солото го свиря 1 към 1, но принципно не съм фен на бързите сола, така че работата е по-лесна така.Предпочитам да го направя 1:1 защото принципно супер много се кефя на лайфчетата, а така като направя солото яко е почти като да я слушам на живо.Сега най-много ме радва солото в края на Брена на Пърфект съркъл пък и не е трудно)Естествено ако нещо ми се опъва замазвам малко и така докато не го науча както трябва.Случва се и да го променя понякога когато не ми звучи както трябва но рядко.
Icarus Отговорено Декември 12, 2005 Отговорено Декември 12, 2005 Аз процедирам така - мъча се да го изсвиря първо едно към едно. Ако успея - много хубаво. Ако ми харесва цялото, не го променям (примерно another day). Ако някоя малка част не ми харесва - свиря си го в същия дух, но малко по-различно. Ако цялото соло не ми харесва (или просто не мога да го изсвиря като хората :wall: пък е наложително да се свири тази песен) го свиря така, както ми харесва и както евентуално би се разпознало, че има нещо общо. Разбира се, гледам да спазвам акцентите и основните мотиви. Примерно солото на Smoke On The Water според мен си е абсолютна грехота да го свиря едно към едно - не че не е яко, напротив, ама просто не ми идва отвътре да го свиря същото и всеки пък го свиря както ми дойде. Но пък акцентите си ги правя
Zlatanov Отговорено Декември 14, 2005 Отговорено Декември 14, 2005 (Редактирано) Аз се чудя Петручи как успява да си свири солата 1 към 1 почти 100% и без грешка. Някъде бях чел, че дори когато импровизира нещо, после може да си го изсвири абсолютно същото Ами човека цял живот това е правил ... пък и е адски добър имам чувството че дори като импровизира знае как ще му звучи солото и все едно изглежда че е замислено предварително .... макар че съм виждал да бърка 1-2 свои сола ... ама и ти излез и свири 3-4 часа пред публика и ти ще си сбъркаш нещо Редактирано Декември 14, 2005 от Petrucci
NitroBGA Отговорено Декември 14, 2005 Отговорено Декември 14, 2005 На Петручито му е простено всичко. Мисля, че ако в песента има много дълго соло (или цялата е инструментална) ако човек си импровизира другите трябва да си броят всичко такт по такт, което не винаги е прятна задача. Така че, съобразявайте се и с другите Случвало ми се е барабаниста да ми казва "сори, ама не разбрах, че свършваме, защото ти продължи солото и не го свърши там, където трябваше". В някои случи е безобидно, но в други - фатално. Хубаво е да се внимава особено с кавъри, в които солото е леснозапомнящо се и води другите.
kazimbutt Отговорено Декември 14, 2005 Отговорено Декември 14, 2005 Готино е, като всички в една група могат да импровизират и помежду им съществува синхрон.
kirk-hammett Отговорено Декември 14, 2005 Отговорено Декември 14, 2005 аз лично първо си научавам оригиналното соло на определената песен и след това започвам да импровизирам става много ефектно
Zlatanov Отговорено Декември 15, 2005 Отговорено Декември 15, 2005 аз лично първо си научавам оригиналното соло на определената песен и след това започвам да импровизирам става много ефектно бе то така ама има песни дето солата не могат да се изсвирят 1 към 1 просто требе да си феноменален за да го изсвириш :wall:
kirk-hammett Отговорено Декември 15, 2005 Отговорено Декември 15, 2005 аз лично първо си научавам оригиналното соло на определената песен и след това започвам да импровизирам става много ефектно бе то така ама има песни дето солата не могат да се изсвирят 1 към 1 просто требе да си феноменален за да го изсвириш :wall: Еми какво да то кажа . Много свирене . От една страна си прав дори и аз не мога да изсвиря някои сола 1 към 1 , просто трябва много упоритост и желание.Понеже ако нямаш желание никога няма да изсвирисш нещо като хората
NitroBGA Отговорено Декември 15, 2005 Отговорено Декември 15, 2005 Еми какво да то кажа . Много свирене . От една страна си прав дори и аз не мога да изсвиря някои сола 1 към 1 , просто трябва много упоритост и желание.Понеже ако нямаш желание никога няма да изсвирисш нещо като хората не се обиждай, нямам си друга работа
kirk-hammett Отговорено Декември 15, 2005 Отговорено Декември 15, 2005 Еми какво да то кажа . Много свирене . От една страна си прав дори и аз не мога да изсвиря някои сола 1 към 1 , просто трябва много упоритост и желание.Понеже ако нямаш желание никога няма да изсвирисш нещо като хората не се обиждай, нямам си друга работа за какво да се обиждам ????
dug_aldrich Отговорено Юли 7, 2008 Отговорено Юли 7, 2008 за мен изсвирването на чуждо соло си е един вид упражнение ... точно така е, упражняваш си техниката и придобиваш представа за още един вид соло (в смисъл като начин на правене)
Recommended Posts