spotlight_kid Публикувано Декември 9, 2005 Публикувано Декември 9, 2005 Как процедирате със солата когато правите кавър?Много е яко по принцип да си извадиш солото колкото е възможно по-точно. На мен лично ми харесва варианта когато е възможно да се импровизира нещичко.
Zlatanov Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 има сола дето не ме кефят и е по-добре да импровизирам нещо ... аз повече се кефя на импровизацията, но ако мога първо вадя солото ... ей ся се мъча с ено соло на Пол Гилбърт дето без таблатура няма вадене ... поне аз немога а таблатура не можах да намеря ... тъй че импровизацията му е майката ... :guitar:
black_waltz Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 което неможем да го изсвирим/извадим го променяме
musicman Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 Аз много обичам кавърите. И особено творческите (каквото и да значи това) . Та, ако ме кефи цялото соло го вадя 1:1. Ако ме кефи част от солото само него го свиря а през останалото време импровизирам. А ако хич не ме кефи - измислям си нещо мое отгоре. Аз за това свиря кавъри за да им се радвам изцяло.
spotlight_kid Отговорено Декември 9, 2005 Автор Отговорено Декември 9, 2005 Аз много обичам кавърите. И особено творческите (каквото и да значи това) . Та, ако ме кефи цялото соло го вадя 1:1. Ако ме кефи част от солото само него го свиря а през останалото време импровизирам. А ако хич не ме кефи - измислям си нещо мое отгоре. Аз за това свиря кавъри за да им се радвам изцяло.
RockoBG Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 Според мен в солата има няколко характерни елемента, които се запомнят(не е задължително): начало, край, някоя по-особена хармония, акценти, модулации и т.н. са задължителни. През останалото време въобще не ми дреме к'во се свири. Ако е просто редуване на скали, 'що да ги повтаряш. Но добре измислените моменти феновете си ги знаят и си ги чакат, за да се накефят, поне аз съм така. Много ми е терсене, когато тръскам тиква на непозната музика или тотално разместена песен.
Icarus Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 което неможем да го изсвирим/извадим го променяме Разцепва!
wessy Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 ами аз като цяло никога не вадя солата хващам тоналноста и от там нататък мазало
BlueZone Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 Аз много обичам кавърите. И особено творческите (каквото и да значи това) . Та, ако ме кефи цялото соло го вадя 1:1. Ако ме кефи част от солото само него го свиря а през останалото време импровизирам. А ако хич не ме кефи - измислям си нещо мое отгоре. Аз за това свиря кавъри за да им се радвам изцяло. Тва е.
Zlatanov Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 Аз много обичам кавърите. И особено творческите (каквото и да значи това) . Та, ако ме кефи цялото соло го вадя 1:1. Ако ме кефи част от солото само него го свиря а през останалото време импровизирам. А ако хич не ме кефи - измислям си нещо мое отгоре. Аз за това свиря кавъри за да им се радвам изцяло. имам 1 въпрос ти всички сола които те кефят ли можеш да извадиш ... щото не го вярвам ... не се заяждам, просто от думите ти излиза че можеш да изсвириш сичко дето искаш айде със здраве
musicman Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 Тези дето немога да изсвиря или немога да извадя - ми просто не ги свиря... явно не съм дорасъл още за тях. Само, че никъде не съм казвал,че всичко мога да изсвиря. Виж, ваденето е по-лесно. Поне за мен. Айде и ти да си жив и здрав! А ако толкова много ме кефи и немога да го изсвиря - тренирам докато мога. :guitar: :violin: :guitar: :violin: и т.н.
Zlatanov Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 А ако толкова много ме кефи и немога да го изсвиря - тренирам докато мога. :guitar: :violin: :guitar: :violin: и т.н. и аз така ... едно соло на Петручи го упражнявах 2 седмици и накрая пак не можах да го изсвиря 1:1 ... :wall: :guitar: :guitar:
black_waltz Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 А ако толкова много ме кефи и немога да го изсвиря - тренирам докато мога. :guitar: :violin: :guitar: :violin: и т.н. и аз така ... едно соло на Петручи го упражнявах 2 седмици и накрая пак не можах да го изсвиря 1:1 ... :wall: :guitar: :guitar: две седмици....бахти хората язе едни арпежи от едно соло 2 години ги упражняям и пак нещът да излязат както трябва :think:
trendkiller Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 (Редактирано) Ами преди време се мъчех да вадя всичко 1:1 ,но сега много рядко се случва да свиря някое "чуждо" соло без да вкарам поне нещо от мен. Според мен китарното соло е мястото ,където всеки китарист показва собствения си стил на свирене пред аудиторията .Естествено винаги зависи от солото ,например не бих тръгнал да импровизирам върху унисона от "A Change Of Seasons" ,защото би било глупаво просто или пък солото от "Erotomania" (квинтолките накрая ) .Но наистина смятам ,че собствената импровизация е по-важна от перфектното изсвирване на някое чуждо соло - в смисъл ,всеки може да намери нотите на някое соло на Малмстийн ,но дори и да ги изсвири перфектно ,това не означава че е добър китарист Странно ,но само преди година и нещо не бях на това мнение ... П.П. Много по-важно е да използваш свободното си време в свирене на упражнения за техника и учене на теория ,отколкото блъскане на едно и също соло ,било то на Петручи ,Гилбърт и т.н. В края на краищата ,хората искат да чуят собствените ти идеи :read: Редактирано Декември 9, 2005 от trendkiller
Zlatanov Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 за мен изсвирването на чуждо соло си е един вид упражнение ...
Recommended Posts