Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Не го разбрах добре този раздел. Образователен ли е, фукня ли е, какво е? Ако е да се изфукаш с новия си мега напомпан микс - ок. Ама нещо ми се губи смисъла. По-добре е да си пусна новия Мегадет и да се насера(с извинение) от кеф от як саунд. Пак няма да имам идея кое как и защо, нали така?...

Не е ли някак желателно да има всичката информация около записа? С какви инструменти, вст-та, колко херца се резнаха от китарите и колко се напомпаха, какви вст, пост-процесинг, краен "мъгел". Примерно! Нали уж сме тук(някой от нас) да обменяме опит и да научаваме нови неща?

До модераторите: Писах ви, не ми отговорихте, не сте и длъжни! Какви са критериите да се мести тема от "Семпли" в "Смесване и Мастериране"? Наистина не разбрах. Ами и моите семпли, дето съм ги пускал там, не са съвсем "чисти", преместете ги и тях. Логиката е неясна. Мерси за вниманието!

Отговорено

Главната идея на този раздел е да има обособено място, в което хората занимаващи се със звукозапис да търсят мнения за цялостния продукт или конкретен аспект от него. Освен това, по желание, участниците в дискусията могат споделят своите похвати или пък да помолят за съвет.

В раздел Семпли от друга страна, фокусът най-често е върху отделен инструмент, като не се търси мнение за останалите инструменти. Например, взел си някакъв китарен ефект или усилвател и правиш тестове с него, търсиш мнение по-скоро за tone-а отколкото за това как е смесен или какво е цялостното звучене на семпъла.

ПС. Не разбрах някой местил ли е тема от единия в другия раздел и ако да какъв е бил конкретния случай. По принцип идеята е автора на темата сам да прецени, според случая и според приоритетите си (микс/tone/музика) да отворите темата на съответното място.

• 3 months later...
Отговорено

Аз също не разбирам напълно идеята на този раздел. Мисля, че ще е много по-добре ако се направят и "забодат" най-отгоре няколко образователни теми относно смесването и мастерирането - например тема за VST, какво представляват; тема за най-използваните ефекти и какви видове биват, тъй като аз също съм начинаещ в тази област и ще се радвам ако мога да прочета някои най-основни принципи и ориентираща информация в тази област. Ако има кой да се заеме, тогава би станал много полезен раздел.