SGCasper™ Отговорено Март 30, 2010 Автор Отговорено Март 30, 2010 Мина зимния сезон в който ми беше студено и не ми се захващаше да я дълбая тая мойта дъска. Но ми мина страха и ме хвана срама и реших да я хвана и направя, пък и вече бях посъбрал инфо за тремолото, видях оригинално монтирано такова и .... започнах. Издълбах я и пръснах малко с черен спрей отворите и после няколко ръце лак за да се получи добра глатка повърхност за екранирането. Бях си закупил кит за екраниране. Медно фолио. Мислих си да го боядисвам после черно, но след малко мислене ми дойде гениалната идея да го боядисам, но с графитна боя, която спорен мен тея две неща ще направят доста добра екранировка. 30мл борканче което според мен си стига за добре боядисване на една китара или за няколко китари с малко дупки ето и в стъпки как направих екранирането, първо хубаво облепяне с медното фолио и после минаване на 2 ръце с графитната боя. После почерних всичко Не съм снимал окабеляването поради факта че е временно но, имам лек проблем, чудя се как да вържа пуш пул путенциометъра, дали мога да го деля тоя хъмбъкър и как, смисъл какво точно мога да постигна с него. Не съм си сложил и съпротивление на тон коректора защото се чудя какво и бих желал някой да ми отговори, 22мф 47мф или нямкво друго, че ги дават различни за различните адаптери. Няколко снимки нормални и леко арт на китарата в сглобено и свирещо положение, сам ооставя да си доокабеля електрониката зада е напълно завършена. на заден план кубето което си купих преди няколко дена, за да има на какво да дрънкам, пък и си падам по Vintage хави. За сега нямам точна информация от кога е, нещо от 80те около 73 година каза продавача че е произведено но нямаше отговор на запитването което беше пратил до производителя. Цитирай
dandilov Отговорено Април 1, 2010 Отговорено Април 1, 2010 Не съм си сложил и съпротивление на тон коректора защото се чудя какво и бих желал някой да ми отговори, 22мф 47мф или нямкво друго, че ги дават различни за различните адаптери. Ако потенциометрите са 250 килоома - слагай кондензатор 22 нанофарада (кондензатор, не съпротивление и не микрофарада, а нанофарада), ако потенциометрите са 500 килоома - слагай кондензатор 47 нанофарада. П.П. Ако греша, моля някой да ме поправи... Цитирай
SGCasper™ Отговорено Април 1, 2010 Автор Отговорено Април 1, 2010 Снимки на част от окабеляването Благодаря за корекцията относно, съпротивление-кондензатор-резистор-нанофаради-микрофаради и тн. 250Килоома ми е волума, и 500килоома тон коректора, като е пулпуш, и двата са произвидсвто на DiMarzio. Имам 500килоома още един ямерикански потенциометър, който е на снимките дефакто, но не ми хареса, прекалено рязко намаля звука а това не ми допада, направо го отрязва. Можеби е повреден, въпреки че чисто нов съм го слагал в китарата , преди беше тон коректор и не е ползвам кой знае колко. Цитирай
gar4o555 Отговорено Октомври 30, 2011 Отговорено Октомври 30, 2011 Доста красива китара се е получило,дано и свири толкова добре колкото изглежда Поздравления! Цитирай
Recommended Posts