Jump to content
Българският форум за музиканти

Digital Dream


fusion

Recommended Posts

Здравейте, колеги и приятели!

Ще се радвам да чуя мнението ви относно част от новите (не променените) записки по проекта.

Нарочно пускам само част от въпросните сцени, понеже другата част търпи прекалено много и чести промени :punk_guitar: Е, и по една друга причина, но това няма значение.

 

Ето и линковете:

Част от сцена 5, действие І

Част от сцена 4, действие ІІ

Част от сцена 3, действие ІІІ

Част от последната сцена

Следваща част от последната сцена

 

Благодаря предварително!

 

P.S. Ако още не сте разбрали, търсим невероятни вокалисти! :)

Редактирано от fusion
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш откровена критика, ето общото ми впечатление и виждане, стараейки се да се абстрахирам от миди звученето и имайки предвид, че нямам особен композиционен и слушателски интерес към стила, в който работите...

 

Замисълът на проекта ви ми е симпатичен, макар на места по-минималистичен за вкуса ми. Мисля, че иска още композиционно пипане и съобразяване по формата. Някои преходи са интересни, но други решения ми стоят малко самоцелно залепени, издавайки преиграване с даден музикален елемент. Като цяло има доста места, където аранжиментът ми се струва бедничък в този си вид.

 

К.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Държа на откровената критика и благодаря за нея :cheers2:

Разбира се, далеч съм от идеята че е за всяко ухо или пък още по-малко, че ако на някой не му харесва, то той не я разбира. Нищо такова. Ако исках само положителна критика щях да си направя още три акаунта и да си пиша от тях ;)

Идеята на критиката е да е отрицателна. Иначе няма материал за шлайфане.

Съгласен съм, че нещата, които отбеляза са налице. Има "прекаляване" с определени елементи на моменти както и дисбаланс в много други отношения. Опитвам се да ги изчиствам, но най-трудно се поглеждат отстрани нещата, излезли от същата глава :) Има и един друг момент, въпреки че той се среща на доста малка част от въпросните преходи "не на място". Именно - звучене, което не може да се опише с midi. Например тук, на 4:26 - четвъртинката "ла" трябва да се получи като един вид "преход" от нотата, изсвирена чисто към началното "ла" на арпежа след това, или иначе казано, да се усили драйва от нула до колкото е там за тази една четвъртина...

Но не искам да звучи като оправдание. Което е кофти е кофти, важното е да събера погледите "отстрани", точно защото ми е трудно сам да го погледна като неутрален слушател.

 

Затова всяка друга критика е също добре дошла, нали все пак затова е темата.

 

П.С. Още веднъж се извинявам, че са толкова разкъсани и несвързани нещата, които пускам този път, но си имам извинителни причини :)

 

Поздрави,

Боби

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... здравей ....имам няколко препоръки или съвета , дали ще ги вземеш на сериозно – твоя работа .... първото – направих си труда да видя колко теми и поста си пукал , със колко варианти на различни части от така наречения проект Digital Dream – хвърлил си много време до сега, което най вероятно означа че имаш сериоазно отношение както към проекта си , а предполагам че така също и към резултата т.е. парчетата които са всъщност най важното – именно поради тази причина недоумявам как не си намерил поне малко време да поразучиш вст инструменти за да направиш саунда на това което пускаш поне една идея по приличен , да не говорим че на този етап има такъв избор от вст-та че може да се направят нещата които пускаш да звучат доста убедително като изключим китарите – защо го казвам всичко дотук ли – ами щото парчета звучат отвратително с тоя дженерал миди звук и при това до такава степенв че това влияе пряко на преценката за тяхната стойност ... времената се променят и в момента е просто невъзможно да пуснеш нещо и казвайки – ами абстрахирайте се от кофтия звук , чуйте какво съм направил .... във този форум има достатъчно много примери за хора които всеки ден бъзикат компа само и само да постигнат по качествен и реалистичен аудио резултат на това което правят и постват не на последно място и поради факта че изпитват някакъв респект към хората които ще го слушат , шото има ралзика дали ше слушаш нещо и еветнтуално ще изпиташ удоволствие от целия процес или всичко ще е една мъка и ужас ....

.... второто нещо по което имам препоръка – това е начина по който движиш целия проект ... в момента търсиш вокалисти , което е правилно по принцип , но според мен първо трябва да намериш хората които ще запишат евентуално нещата с китари , басове , ударни и най вече клавишни , защо го казвам ли – ами щото това може да повлияе на парчета като цяло – има огромна разлика да редиш ноти в миди решетката и това да се свирят нещата от живи музиканти , щото като гледам на места какви партии си направил то вероятно ще са ти необходими музиканти от ранга на Симфони екс и от сорта , а трябва да си наясно че такива музиканти най вероятно в БГ няма още повече свирейки подобен стил , да не говорим да са група , а дори и случайно да има някакви супер професионалсти , които пазят себе си в дълбока тайна то те ще искат огромни хонорари , което ги прави най вероятно недостъпни за проекта , същото важи и за музиканти на ниво от чужбина ... в Скандинавия е пълно с хора на ниво , но те за сините очи на някой не бачкат , да не говорим че парчетата като стилистика , аранжимент и цялостна концепция не са лоши на фона на мъртвилото в БГ , но на фона на да речем Скандинавската прог сцена са доста първични , наивни на места и всичко друго но не и нещо нечувано и невиждано ....

.... та имайки предвид по горе написаното , те съветвам първо да си потърсиш музиканти които ще ти свирят идеите и да правиш парчетата съобразно това как могат и най вече как не могат да свирят – това е нещо в което имам много личен опит и повярвай ми , си е много неприятна дейност , та всичко това неиминуемо ще доведе до най малкото лека промяна в аранжиментите поне тук таме и другото нещо е да обърнеш сериозно внимание на принципните ти познания по звукозапис , аранжимент – тръгнал ли си да правиш студиен проект и то в такава стилистика е задължително да си един малък факир и познавач на всички основни вст-та , програми , плъгини , начин на студийна работа т.е. ти трябва да имаш познанията да си насвякъде по този проект щото в противен случай нещата ще са много , много сложни а и ако наистина говорим за истинска реализация и много, много скъпи .... което не е проблем всъщност ако татко ти е шеф на някоя банка – дано да е така .....

 

...... в заключение искам да ти пожелая успех , търпение и упорство .. е и късмет разбира се .....

.... всицко по горе съм написал с ясното съзнание за едно – да ти помогна по някакъв начин да направиш нещата да станат истински .. щото пускайки десетки файлчета с дженерал миди звук и с обяснение да се абстрахираме от това как звучи и че всъщност става въпрос за един много сериозен прогресив проект ... всичко поднесено по този начич звучи като бъзик ... и при това най вече с теб и с усилията които видимо полагаш .... направи нещата по правилния начин , въпреки че знам , че да редиш ноти и да не се съобразяваш с нищо друго си е гот .... но за жалост не винаги нещата стават по лесния начин ....

.... жив и здрав . Цеко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guitar Pro, екстричка! :cheers2:

Биват но са твърде стандартни за моя фкус... разбирай, мелодични, терцовки или както там искаш ги наричай.

Иначе доста добре владееш Guitar Pro.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

zanev 70, благодаря за дългия коментар, наистина. Това е свързано с време и усилие, които оценявам.

Първо - разбира се, че ще взема думите ти на сериозно. Иначе би било глупаво да питам.

Прав си и ти и всички останали, които ме съветват да се науча да семплирам. Разбира се, макар да не е оправдание, времето ми в момента с едновременните работа и учене е ограничено, но приоритетите са си приоритети и ако виждате липсата на етапа "семплиране" до доставянето на записките като липса на уважение към слушателите съм длъжен да се поправя. И ще го направя.

Второ - хора имам и това е причината да не търся други, освен вокалисти :recourse: Достатъчно добри, дори единият може би повече. Причините да не пускам записани варианти са основно две: 1) студиото, което ще ни бъде предоставено за нуждите на проекта все още не е на наше разположение и 2) материалът е в прекалено "течен" и "горещ" вид - прекалено динамично се променя, за да решим, че тази и тази сцена са готови да минат през целия процес на запис (говорим за качествен запис).

Като краен резултат всички партии ще са записани и няма да има нищо "редено".

Трето - категорично не целя безкрайна оригиналност, а точно пресъздаване на нещата, които искам да пресъздам. Още по-малко целя да приличам на някои от големите имена. Просто искам да кажа това, което искам да кажа. Трудно е в този си формат (миди звук и всичко останало) да го пресъздам, но поне нотите са си ноти, ако ще и от миди. Има основни неща, които могат да се преценят и да ми дадете оценката, която получавам (и то с голяма благодарност). Иначе имам една камара записки с "математики" и "кривотии", които да не се извисявам сам, но светът никога не е чувал (образно казано, разбира се). Но писането на "математики", гоненето на дължина/сложност и пресъздаването на идеята специално за моите ограничени умения са изключващи се понятия.

И накрая - ще повторя отново, за да съм сигурен, че ме разбирате правилно - далеч съм от идеята, че съм добър композитор или че нещата, които пускам са готови, ошлайфани, супер добри и пр. :) Ако мислех така щях да напиша заглавие в стил "вижте колко съм добър". Категорично не съм и идеята на темата е да ми кажете защо ;)

 

В заключение искам само да кажа, че въпреки целият този може би звучащ "оправдаващо" тон, аз съм с абсолютната нагласа, че сте прави! Не искам да ви опровергавам критиката по някакъв начин, а просто да изясня някои понятия за по-точно разбиране на ситуацията. Държа на критиката и я оценявам много.

 

Благодаря за коментарите :) И то наистина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.