miro_drifta Отговорено Март 12, 2010 Отговорено Март 12, 2010 Здравейте!!!Аз има свирка па50 и съм много доволен.Имам всякакви ритми и бленди(основно чалгаджииски)общо взето всичко за кръчма.Разликата с па 80 е вдин хард диск и един секвенсер.Сигурен съм че 80 процента от тези които имата па 80 не му използват възможностите,тоест дали са пари на вятъра и на всичко отгоре па 80 е по грозен.Не знам ка стои въпроса с другите свирки от па серията имам наблюдения единствено върху па 800.Един колега си беше вкарал гайда и звучеше супер.Но това си е мое мнение. колега аз сашто имам па50. ноимам некакви срабски ритми които н е михаресват. би ли бил така добар да ми даеш тиа крачмарските.благодаря предварително. скаип - miro.drifta Цитирай
melih_korg Отговорено Март 13, 2010 Отговорено Март 13, 2010 Имахме спор с един колега точно за звука на барабаните и вокалиста,за това направихме експеримент с един и същи сет на PA2x i pa800.Направихме еднакви корекции на всичко и звука си беше абсолютно еднакъв,както на семпли и звуци,така и на микрофона. Иначе с глезотийките на ПА2 си е по-добре ,но не мисля че са чак толкова необходими (лично мнение) . Аз имам и двата и вярвай ми има разлика Цитирай
Tim1 Отговорено Март 22, 2010 Отговорено Март 22, 2010 Здравейте имам един Коркг РА 500 под ръка,но не мога да го стартирам ,да го използвам.Не мога да тсартирам стиловете,не мога да го направя на режим да изпозвам миди файловете. бихте ли ми помогнали с някакви практически съвети как да го направя този синтезатор иползваем. Или може би някакъв manual book ....Благодаря ви Цитирай
Lorimar Отговорено Март 22, 2010 Отговорено Март 22, 2010 Ето един линк от сайта на КОРГ, там има упътване на различни езици предполагам, че английски разбираш колкото да ти свърши работа! http://www.korgpa.com/pa_root/en/products/pa500_man.html?en Цитирай
kalinpetkov Отговорено Март 25, 2010 Отговорено Март 25, 2010 То че сигурно има разлика, има (иначе защо да е с 200о лева по-скъп ). Друго се питах (просто любопитство) какво правиш с два аранжера? (освен ако не си търговец)?? Цитирай
Dimo0o0o Отговорено Март 30, 2010 Отговорено Март 30, 2010 Колеги смятам да си взимам Корг па 50 ,чисто нов от магазина от тея с СД карта, до сега не съм се занимавал с професионални свирки но сам завършил децка музикална школа в Варна и знам за какво става чат пат въпрос.Някой знае ли какви са новостите и дали си заслужава да се дават 1600 лв.И сащо така ако имате информация за па 50 в смисал ритми , сетове и сякакви такива ако може да споделите. Мерси предварително скайп: ki_dobrev e-mail: dim4o_kivanov@abv.bg Цитирай
chrisbg Отговорено Април 7, 2010 Отговорено Април 7, 2010 Здравейте, наскоро си закупих Korg Pa 50 от един приятел, но в него нямаше OS. Свалих от сайта на Korg последната версия 1.04, но при зареждане от дискетата на 85% изписва - error writting OS и спира. Молбата ми е, ако може някой да ми изпрати по-ранна версия за клавира или нова, но читава, защото сега е неизползваем... Цитирай
Lorimar Отговорено Април 8, 2010 Отговорено Април 8, 2010 Следва ли точно инструкциите за зареждане на ОС? Предна версия не знам от къде ще вземеш, има само последната 1.04 от април 2006г заедно с нея трябва да се заредят и Preload Data 4.9MB! Учудвам се как клавира е без ОС!!! Ако има дефект и по-предна версия няма да можеш да заредиш!!! :hysterical: Цитирай
chrisbg Отговорено Април 8, 2010 Отговорено Април 8, 2010 Следва ли точно инструкциите за зареждане на ОС? Предна версия не знам от къде ще вземеш, има само последната 1.04 от април 2006г заедно с нея трябва да се заредят и Preload Data 4.9MB! Учудвам се как клавира е без ОС!!! Ако има дефект и по-предна версия няма да можеш да заредиш!!! Да, следвах ги, те са елементарни - вкарваш дискетата и пускаш клавира, на дисплея се изписва че се лоудва ОС и трябва да се натисне ентер и да се чака, това е... Preload Data 4.9MB се зарежда след това, като има инсталирана ОС вече. Възможно ли е да е прецакано флопито и дали е същото като компютърното, ако се свали от мойто пц и да се сложи на клавира дали ще стане? как може да няма друга версия ОС, направо загивам, помощщщщ Цитирай
Lorimar Отговорено Април 8, 2010 Отговорено Април 8, 2010 Ако си от София обади се в магазина на КОРГ/mci-bg/ Музикален център Икономов са представителите на КОРГ за България Ненчо, MCI София 02 / 958 17 43 или на Бозов от Пловдив предполагам, че ще ти решат проблема или поне ще се разбере какво му има на клавира! Но според мене просто не е трябвало да вземаш клавир без инсталирана ОС!!! Цитирай
palikara Отговорено Април 8, 2010 Отговорено Април 8, 2010 (Редактирано) Привет на всички! Като първо менение в този форум искам да ви попитам.... Та от доста време се канех да се пиша някаде на уроци за да се науча да свиря на синтезатор.След като това вече е факт и ще започвам да се уча се чудя какъв синтезатор да си взема.Спрял съм се на КОРГ като марка и на модел - ПА50 или ПА500.На синтезатора искам да се науча да свиря предимно народна музика.Дайте някакво мнение кой от двата е по подходящ за абсолютен начинаещ който иска да се научи да свири народна музика и държи на синтезатора да могат да се добавят ритми. Благодаря ви предварително Редактирано Април 8, 2010 от palikara Цитирай
Lorimar Отговорено Април 9, 2010 Отговорено Април 9, 2010 И двата са подходящи ПА 500 е малко по-скъп 1022 Евро кам 2 000лв ПА 50SD 766 Евро 1500лв това са цените от листата на Мюзик център Икономов Не знам от кой град си в Пловдив е Бозов :032 944-877, София e Ненчо, MCI София 02 / 958 17 43 и Благоевград 073 88 76 54 GSM: 0899 251 326 sales@mci-bg.com ПА 500 има USB ПА 50 SD карта Може да се поръча и по нета И двата клавира са правени в Китай Това от мен Успех Цитирай
palikara Отговорено Април 9, 2010 Отговорено Април 9, 2010 Благодаря ти за отговора Lorimar. Сега искам да попитам - Това че са правени в Китай означава ли, че не са много надеждни.. защото доколкото разбрех ямаха ги е взела да ги прави вече но това с китай незнам... а от двата се спрях на П50СД сега остава да кажете само дали е надежден, здрав ли е и звуците който имитира добре ли му се получават. Цитирай
palikara Отговорено Април 9, 2010 Отговорено Април 9, 2010 А и забравих да кажа - от Варна съм но знам само един магазин в който ми предлагаха едно касио...та ако може също и за накоя магазинче да ме насочите Цитирай
Lorimar Отговорено Април 9, 2010 Отговорено Април 9, 2010 Просто ги сглобяват в Китай, иначе основните части ги правят КОРГ! Само ПА 800 и ПА2хПро се правят в Италия. Клавира е добър за парите си, има хубави бленди може да му зареждаш стилове, други звуци, дръм сетове... Щом си от Варна може да го поръчаш от МУЗИКАЛЕН МАГАЗИН ЛЕВИТО гр. Варна 9000 ул. Климент 14 052 / 616 244 088 / 8 662 788 Цитирай
Recommended Posts