rumen Отговорено Април 29, 2017 Отговорено Април 29, 2017 Здравейте отново, колеги. Очаквам доставката на Pa600 и искам пак да ви попитам нещо важно за мен. Не съм запознат има ли възможност към клавира да се включи педал, чрез който да мога да избирам и сменям звуците по време на свирене, които ще ползвам , включвайки китарата по миди път към него? Ако е да, какъв педал ще ми свърши работа? В моя случай миди входа ( а може би и изхода ) на синтезатора ще се ползва за връзка с конвертора за китарата. Благодаря за отговорите ви... Цитирай
Lorimar Отговорено Април 30, 2017 Отговорено Април 30, 2017 За моделите на KORG се използуват 2 swittch педала PS-1 и PS-3, има и EC5, но на ПА 600 няма опция за него, настройката им става от самия клавир от GLOBAL какви функции да изпълняват, т.е. какво да включват и изключват! Трябва да се прочете в Инструкцията дали може да сменя звуци на външен инструмент свързан чрез МИДИ към клавира, нали това искаш - да сменяш блендите на китарата? http://www.korg.com/us/products/accessories/ps_1/ http://www.korg.com/us/products/accessories/ps_3/ Цитирай
smaky1984 Отговорено Април 30, 2017 Отговорено Април 30, 2017 Здравейте. Ако някой има ръководство на български език за па 3х, да ми прати. Това ми е пощата ismail_19840730@abv.bg. Благодаря.... Цитирай
rumen Отговорено Април 30, 2017 Отговорено Април 30, 2017 Здравей,Lorimar. Целта ми е друга, но бях писал в предишен пост подробно нещата. Аз съм китарист и искам да ползвам звуците от синтезатора при свирене, като китарата ми през миди конвертор влиза в миди входа на Корг-а. Неудобството,според мен, ще дойде при смяна на звуците по време на свирене. Ако има възможен вариант това да го правя с педалиера в краката,ще е най-удобно за мен. Все едно да имам още един процесор до китарния ми. Надявам се да обясних въпроса ми Поздрави....и благодаря за отговора! Цитирай
Lorimar Отговорено Май 2, 2017 Отговорено Май 2, 2017 Да разбрах, искаш китарата да възпроизвежда звуците от клавира чрез този МИДИ конвертор като използуваш педалиера, в такъв случай трябва да се настрои PS-1или PS-3 да сменя SOUND UP или SOUND DOWN, EC5 е по-подходящ за този случай, тъй като има 5 възможности A, B, C, D, E, но при ПА 600 няма опция за него! Ако някой е пробвал по този начин да сподели дали е възможно! 1 Цитирай
stonsa Отговорено Май 2, 2017 Отговорено Май 2, 2017 Здравейте, искам да попитам някой има ли за продаване пич бенд за Корг ПА1Х про елит. Може и употребяван да е стига да работи. Цитирай
asan79onbashi Отговорено Май 2, 2017 Отговорено Май 2, 2017 Да разбрах, искаш китарата да възпроизвежда звуците от клавира чрез този МИДИ конвертор като използуваш педалиера, в такъв случай трябва да се настрои PS-1или PS-3 да сменя SOUND UP или SOUND DOWN, EC5 е по-подходящ за този случай, тъй като има 5 възможности A, B, C, D, E, но при ПА 600 няма опция за него! Ако някой е пробвал по този начин да сподели дали е възможно! Със па 800 изпробвано работи.За па 600 не знам. Цитирай
rumen Отговорено Май 4, 2017 Отговорено Май 4, 2017 Благодаря за отговорите,колеги. Ще направя пробите при първа възможност,след идването на клавира. Цитирай
rumen Отговорено Май 10, 2017 Отговорено Май 10, 2017 Здравейте, колеги.От няколко дни имам клавир ( Pa600 ) и за момента много неща още не рабирам при работата с него. Чух, че имал възможност да запише стил от дадена песен ( която е в миди формат ). После да може да се ползва при акомпанимент и при други песни.Добре ли съм разбрал, че е възможно, защото при многото опити ,които направих, клавира записва само трака на барабаните и никакви други инструменти , които да свирят по зададената хармония? Може би аз нещо не правя правилно настройките преди записа ?!Ако е възможно, бихте ли ми казали какъв е начина да екстрактна и запиша стил от миди песен?Благодаря за отговорите предварително ! Цитирай
Apple&VSTI Отговорено Май 11, 2017 Отговорено Май 11, 2017 Да разбрах, искаш китарата да възпроизвежда звуците от клавира чрез този МИДИ конвертор като използуваш педалиера, в такъв случай трябва да се настрои PS-1или PS-3 да сменя SOUND UP или SOUND DOWN, EC5 е по-подходящ за този случай, тъй като има 5 възможности A, B, C, D, E, но при ПА 600 няма опция за него! Ако някой е пробвал по този начин да сподели дали е възможно! Здравей колега на прав път и и си се ориентирал правилно където трябва според това,което искаш да постигнеш. Наличието на MIDI/in MIDI/out ти предоставя отлична възможност за това и ти сам и предвидливо стигна до правилното решение,когато реши съвсем предвидливо че клавира трябва да бъде PA600, а не PA300 А ето ти го и решението, с което ще стане твойто нещо: http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_8979/f_528/BEHRINGER_FCB1010.html Закачаш го по MIDI и твориш... https://youtu.be/RnPey_oYn8c Поздрави, надявам се да съм бил полезен. Цитирай
rumen Отговорено Май 11, 2017 Отговорено Май 11, 2017 Благодарности за отговора ! Мислех точно за този модел педалиера. Но има нещо, което не съм сигурен как и дали ще стане ? Като вържа педалиерата към клавира по миди - MIDI IN / OUT, къде ще включа въпросния китарен миди конвертор SONNUS G2M? Той има вход за сигнала от китарата от една страна, от другата е изход MIDI OUT, от който с миди кабел трябва да се включи към MIDI IN на синтезатора. Дефакто миди входа и изхода на клавира вече ще се ползват за управление на педала и китарния конвертор не знам къде и как да свържа. Иначе, ако е възможно нещата да станат в такъв вариант, ще много удобно и функционално при живо свирене. Поздрави от мен Цитирай
Apple&VSTI Отговорено Май 11, 2017 Отговорено Май 11, 2017 Благодарности за отговора ! Мислех точно за този модел педалиера. Но има нещо, което не съм сигурен как и дали ще стане ? Като вържа педалиерата към клавира по миди - MIDI IN / OUT, къде ще включа въпросния китарен миди конвертор SONNUS G2M? Той има вход за сигнала от китарата от една страна, от другата е изход MIDI OUT, от който с миди кабел трябва да се включи към MIDI IN на синтезатора. Дефакто миди входа и изхода на клавира вече ще се ползват за управление на педала и китарния конвертор не знам къде и как да свържа. Иначе, ако е възможно нещата да станат в такъв вариант, ще много удобно и функционално при живо свирене. Поздрави от мен Да няма проблем, нали това е и идеята на MIDI концепцията SONNUS G2M : midi/out to midi/in FCB1010 , FCB1010 midi/out to PA600 midi/in , PA600 midi/out to FCB1010 midi/in . После в midi настройките на клавира, ако се наложи само може да се оправят midi каналите, на които са отделните устроиства. Цитирай
Apple&VSTI Отговорено Май 12, 2017 Отговорено Май 12, 2017 SONNUS G2M : midi/out to midi/in FCB1010 , FCB1010 midi/out to PA600 midi/in . PA600 midi/out - остава свободен. Извинявам се за недоглеждането по-горе. Цитирай
rumen Отговорено Май 12, 2017 Отговорено Май 12, 2017 Много ти благодаря за изчерпателния отговор как мога да свържа устройствата. Това е най-важното за мен като информация. Нещо обаче не рабирам, както си ми обяснил за връзката : SONNUS G2M : midi/out to midi/in FCB1010 , FCB1010 midi/out to PA600 midi/in , PA600 midi/out to FCB1010 midi/in . - Нали SONNUS-a midi/out вече е включен в midi/in на педалиерата ( SONNUS G2M : midi/out to midi/in FCB1010 ). Как ще върна сигнал от PA600 midi/out to FCB1010 midi/in ? Това не разбирам как може да се направи. Както споменаваш, сигурно трябва от клавира да се оправят миди настройките на каналите. При включването на SONNUS-a към клавира, излезе сигнал, но не това, което очаквах и което съм видял и чул в YouTube като реклама на G2M конвертора. В повечето случаи китарата вади тон на разстроено пиано и не го променя, въпреки, че от синтезатора избирам да смени инструмента. В други случаи успява да смени и просвири с различен тон, но е някаква каша,общо взето и през цялото време отдолу се чува слабо и чистия тон на китарата. Разръчках клавира и видях, че всички миди канали са OFF в момента. Дали в това не е проблема ? Самия конвертор на платката си има някакъв чип, с малки ключета, които при мен отново всички са off. Може би ще се наложи да направя връзка с фирмата производител на SONNUS-a, за да ми обяснят точно какво е нужно да се направи по настройките - дали на конвертора или на клавира, те трябва да знаят. Аз нямам никаква представа от тези неща, за съжаление. Ако се сещаш за нещо, което мога да направя и да пробвам дали ще се оправят нещата - пиши, ще съм ти благодарен. Поздрави Цитирай
Apple&VSTI Отговорено Май 15, 2017 Отговорено Май 15, 2017 Според мен ще трябва да си настроиш в настрйките на клавира кое устройство на кой миди канал да е. MIDI/out на PA600 той остава свободен и с него можеш да управляваш друг на Midi/in синтезатор,семплер,модул и други. Със спецификата и настройките на SONNUS G2M от пис-ключетата и другите настройки не съм запознат, ще трябва да прочетеш по форумите из нета и сам да си го разучиш конвертора как да се настрои. Поздрави. Цитирай
Recommended Posts