Jump to content
Българският форум за музиканти

Компресор "Милин камък" и комбо Behringer Gx108 Firebird


maxim09

Recommended Posts

Та имам въпросното комбо. Но оказа се, използвайки гейна му не мога да уча да свиря сола. Той е добър овърдрайв за ритъм, но му липсва сустейн. Имам в наличност в момента Компресор на "Милин камък". Въпросът ми е мога ли, с усилен гейн и включен наличния ефект компресор да свиря на първо време сола. Пробвах естествено, но шума от вградения гейн и включения ефект компресор е мисля повече от нормалното. Тогава, ако така не става да купувам по-скоро дисторшъна и използвайки чистия канал нещата да си дойдат на мястото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като казваш липсва състейн,толкова ли кратко трае тона,че не става за соло?Аз свиря с някво измислено комбо и си е наред.А за шума не знам какво разбираш под нормално,но ако увеличаваш гейна ще си шуми,няма как.С каква китара си,между другото?Оттам може да е проблема с времетраенето на тона.

Редактирано от arebegai
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ел. китара кремона с единични адаптори, то може и да не се изразих правилно, нe че тона е кратък, но става за свирене само на блусарски сола. Принципно мога ли да ползвам по този начин компрeсора?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Компресорът не е дисторшън.Ако овердрайва на комбото ти е лек и дори с гейн на макс не те задоволява като звук,компесора няма да помогне.Той не може да изкривява.Ако свириш с него при изключен драйв на кубето,ще чуваш чист тон.На теб ти трябва дисторшън.А в сайта на Behringer пише за твоя модел:Wide-ranging gain control for clean to heavy distortion sounds.Би трябвало уж да върши работа...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За гейна - не се оплаквам, супер е но за рифове, опитвам се да засвиря солото от Nothing else matters не ми се получава - трябва ми по-продължителен тон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятелю,нали преди малко каза,че тонът ти не е кратък,но ставал за само блусарски сола.Реших,че ти трябва по-твърд звук.Сега пък се оказа,че е достатъчно твърд,но утихва бързо(сигурно за края на солото).Това си е от китарата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би компресора бууства набримчения с гейна усилвател, като по този начин вдига нивото при сола - състейн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Компресора в този момент ти го играе бустер и ти вдуга състейна и затова ти вдига и геЙна на кубето. Това си е съвсем нормална практика, няки хора бустват овърдрайва на кубето с бустери ( Тюбскриимър, Фаиърсаунд на Ники , Бос ДС 1 и рн), но не малко го правят и с компресор. А екстра шума ти идва от това , че адаптерите ти са сингъл коил.

 

Между другото, ако вържеш компресора след драйв педал и ги включиш в чистия канал на кубето, компресора няма да ти върши никаква работа, що се отнася до вдигане на гейна, това, което Аребегай те съветва не е правилно в този случай

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се подобрят ли нещата със закупуване на дисторшън педал, щото на първо време ще си карам с кремонката, проблема ми е че искам да уча сола. Разполагам и с правен от мен MRX + дисторшън, но май не бива да го ползвам с гейна на комбото, а самостоятелно е слабичък.

Редактирано от maxim09
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип, евтин вариант, според мен си остава някой драйв педал с повече гейн ( Бос ДС 1, МТ2, ОД3 и тн или пък евентуално Digitech или Behringer), добре е да се замислиш и за някой евтин Хъмбъкър на бриджа, за да елиминираш брума от синглите, когато свириш с повече гейн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз навремето се учих да свиря и вадих сола с дистър милин камък директно в касетофона с китара пълдин,после скуаер за 250лв и правен маршал глава с колона 1х12 и с тоя дистър в маршала просто сега слушам записи на едни касетки от тогава трябва да ти кажа, че хич не съм се справял зле като тон за тия хави дето съм имал. :D Та за ученето и ваденето на сола може би си ти трябва точно това което те съветва Кольо - един свестен дистър и що годе сносен усилвател...аз лично компресор не те съветвам в началото първо защото убива динамиката и второ, че замазва грешките...та такива работи. :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз предложих да ползва компресор просто за да удължи тона,но не взех под внимание потенциално нежелани странични ефекти при употребата му.Човек като пие и чете,трудно разбира въпроса. :cheers2:(за себе си говоря)

Редактирано от arebegai
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може ли някой да ме светне кой модел от дисторшън педалите на Behringer с повечко гейн и състейн ще е удачен в моя случай /да си увелича компресията оттам продължителността на тона/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.