maxim09 Публикувано Октомври 3, 2009 Share Публикувано Октомври 3, 2009 Та имам въпросното комбо. Но оказа се, използвайки гейна му не мога да уча да свиря сола. Той е добър овърдрайв за ритъм, но му липсва сустейн. Имам в наличност в момента Компресор на "Милин камък". Въпросът ми е мога ли, с усилен гейн и включен наличния ефект компресор да свиря на първо време сола. Пробвах естествено, но шума от вградения гейн и включения ефект компресор е мисля повече от нормалното. Тогава, ако така не става да купувам по-скоро дисторшъна и използвайки чистия канал нещата да си дойдат на мястото. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
arebegai Отговорено Октомври 3, 2009 Share Отговорено Октомври 3, 2009 (Редактирано) Като казваш липсва състейн,толкова ли кратко трае тона,че не става за соло?Аз свиря с някво измислено комбо и си е наред.А за шума не знам какво разбираш под нормално,но ако увеличаваш гейна ще си шуми,няма как.С каква китара си,между другото?Оттам може да е проблема с времетраенето на тона. Редактирано Октомври 3, 2009 от arebegai Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Октомври 3, 2009 Автор Share Отговорено Октомври 3, 2009 Ел. китара кремона с единични адаптори, то може и да не се изразих правилно, нe че тона е кратък, но става за свирене само на блусарски сола. Принципно мога ли да ползвам по този начин компрeсора? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
arebegai Отговорено Октомври 3, 2009 Share Отговорено Октомври 3, 2009 Компресорът не е дисторшън.Ако овердрайва на комбото ти е лек и дори с гейн на макс не те задоволява като звук,компесора няма да помогне.Той не може да изкривява.Ако свириш с него при изключен драйв на кубето,ще чуваш чист тон.На теб ти трябва дисторшън.А в сайта на Behringer пише за твоя модел:Wide-ranging gain control for clean to heavy distortion sounds.Би трябвало уж да върши работа... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Октомври 3, 2009 Автор Share Отговорено Октомври 3, 2009 За гейна - не се оплаквам, супер е но за рифове, опитвам се да засвиря солото от Nothing else matters не ми се получава - трябва ми по-продължителен тон. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
arebegai Отговорено Октомври 3, 2009 Share Отговорено Октомври 3, 2009 Приятелю,нали преди малко каза,че тонът ти не е кратък,но ставал за само блусарски сола.Реших,че ти трябва по-твърд звук.Сега пък се оказа,че е достатъчно твърд,но утихва бързо(сигурно за края на солото).Това си е от китарата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Октомври 3, 2009 Автор Share Отговорено Октомври 3, 2009 Тогава защо компресора оправя нещата, мисля че ми трябва свестен дисторшън. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
arebegai Отговорено Октомври 3, 2009 Share Отговорено Октомври 3, 2009 Съгласен съм,но пак трябва да ползваш компресора.Да стане китара-дисторшън-компресор-амп. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Октомври 3, 2009 Автор Share Отговорено Октомври 3, 2009 Може би компресора бууства набримчения с гейна усилвател, като по този начин вдига нивото при сола - състейн. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Октомври 3, 2009 Share Отговорено Октомври 3, 2009 Компресора в този момент ти го играе бустер и ти вдуга състейна и затова ти вдига и геЙна на кубето. Това си е съвсем нормална практика, няки хора бустват овърдрайва на кубето с бустери ( Тюбскриимър, Фаиърсаунд на Ники , Бос ДС 1 и рн), но не малко го правят и с компресор. А екстра шума ти идва от това , че адаптерите ти са сингъл коил. Между другото, ако вържеш компресора след драйв педал и ги включиш в чистия канал на кубето, компресора няма да ти върши никаква работа, що се отнася до вдигане на гейна, това, което Аребегай те съветва не е правилно в този случай Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Октомври 4, 2009 Автор Share Отговорено Октомври 4, 2009 (Редактирано) Ще се подобрят ли нещата със закупуване на дисторшън педал, щото на първо време ще си карам с кремонката, проблема ми е че искам да уча сола. Разполагам и с правен от мен MRX + дисторшън, но май не бива да го ползвам с гейна на комбото, а самостоятелно е слабичък. Редактирано Октомври 4, 2009 от maxim09 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Октомври 4, 2009 Share Отговорено Октомври 4, 2009 По принцип, евтин вариант, според мен си остава някой драйв педал с повече гейн ( Бос ДС 1, МТ2, ОД3 и тн или пък евентуално Digitech или Behringer), добре е да се замислиш и за някой евтин Хъмбъкър на бриджа, за да елиминираш брума от синглите, когато свириш с повече гейн. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Октомври 4, 2009 Share Отговорено Октомври 4, 2009 Аз навремето се учих да свиря и вадих сола с дистър милин камък директно в касетофона с китара пълдин,после скуаер за 250лв и правен маршал глава с колона 1х12 и с тоя дистър в маршала просто сега слушам записи на едни касетки от тогава трябва да ти кажа, че хич не съм се справял зле като тон за тия хави дето съм имал. Та за ученето и ваденето на сола може би си ти трябва точно това което те съветва Кольо - един свестен дистър и що годе сносен усилвател...аз лично компресор не те съветвам в началото първо защото убива динамиката и второ, че замазва грешките...та такива работи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
arebegai Отговорено Октомври 4, 2009 Share Отговорено Октомври 4, 2009 (Редактирано) Аз предложих да ползва компресор просто за да удължи тона,но не взех под внимание потенциално нежелани странични ефекти при употребата му.Човек като пие и чете,трудно разбира въпроса. (за себе си говоря) Редактирано Октомври 4, 2009 от arebegai Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Октомври 5, 2009 Автор Share Отговорено Октомври 5, 2009 Може ли някой да ме светне кой модел от дисторшън педалите на Behringer с повечко гейн и състейн ще е удачен в моя случай /да си увелича компресията оттам продължителността на тона/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts