automaton Публикувано Септември 30, 2009 Публикувано Септември 30, 2009 Здравейте Майстори! Искам да попитам дали някой е правил Лесли кабинет. С обикновен усилвател от кубе дали ще стане? В нета пише, че говорителя на Рупора е с драйвер - Хорна с драйвер - ---ДРАЙВЕР---- това какво е? и с какво се различава от тази без драйвер? Дано да съм се изразил правилно да ме разберете. Цитирай
lyubohar Отговорено Септември 30, 2009 Отговорено Септември 30, 2009 Аз съм правил преди 30год. Два отделни усилвателя-за басовия говорител и втория за високочестотния. Два отделни мотора -за бързи и бавни обороти. Кабинета е разделен хоризонтално на 3 части. Горе е фунията за високите честоти,долу отражателната плоскост на басовия. В средата говорителите ,усилвателите и моторите. Хич не е проста работа,особено за синхронизацията на оборотите на въртящите се части. Успех Под драйвер се има предвид говорител. Ето и малко нагледно: Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Септември 30, 2009 Отговорено Септември 30, 2009 И на мен ми е много интересно това занятие. Винаги съм искал да си направя такова нещо, но ще ми трябва доста четене, пробване, калибриране и тн. докато стане нещо работещо.. Ако някой е в състояние да изработи такъв кабинет, директно си купувам от него Цитирай
lyubohar Отговорено Септември 30, 2009 Отговорено Септември 30, 2009 (Редактирано) За да се изработи такъв кабинет са необходими много познания-шлосерство, стругарство,механика, електроника.Много инструменти.Няма да може да се изплати вложения труд.Имаше навремето електронни леслита-мисля,че им казвахме Фейзери,но звука от тях се чуваше,като,че ли върти на 180 градуса,за разлика от механичното което върти на 360 гр. Може би сега има усъвършенствани и може да се мине по тънко Редактирано Септември 30, 2009 от lyubohar Цитирай
automaton Отговорено Септември 30, 2009 Автор Отговорено Септември 30, 2009 Аз сега го изработвам, на половина съм готов. Като го направя ще го публикувам във форума. Благодаря за коментарите! Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Септември 30, 2009 Отговорено Септември 30, 2009 Имам една Вермона, тя е с подобна симулация на Лесли. Състои се в 2 фейдъра, единият от които е детунер, другият контролира скоростта на първия ефект. Та крайния резултат е имитация на ротори спийкър, но не е същото. И с фейзър не се получава, просто е друго като те духа нещо зад гърба Чакам с голям интерес развитието на процеса ! Цитирай
automaton Отговорено Октомври 12, 2009 Автор Отговорено Октомври 12, 2009 Леслито е почти готово! Има още малко работа. Предполагам, че до няколко дни ще го завърша на цяло. http://www.vbox7.com/play:22033139 Цитирай
kiusha82 Отговорено Октомври 12, 2009 Отговорено Октомври 12, 2009 Браво Коце,евала ти пич.Няма като тебе. Цитирай
lyubohar Отговорено Октомври 13, 2009 Отговорено Октомври 13, 2009 Браво!Много добре звучи! Как синхронизира горния и долен говорители.Аз навремето ползвах едни назъбени ремъци от шевни машини Науман Цитирай
automaton Отговорено Октомври 13, 2009 Автор Отговорено Октомври 13, 2009 Браво!Много добре звучи!Как синхронизира горния и долен говорители.Аз навремето ползвах едни назъбени ремъци от шевни машини Науман Аз използвам пистови ремъци от автомобили. Изчисляват се предавателните числа на ролките и така се синхронизират. - не е трудно! Цитирай
lyubohar Отговорено Октомври 14, 2009 Отговорено Октомври 14, 2009 Ако правилно съм разбрал една обща ос за горния и долен говорител и сигурно ремъците са назъбени и ролките са назъбени. Навремето нямаше назъбени ремъци и стигнах до тези от машината на майка ми. Цитирай
automaton Отговорено Октомври 15, 2009 Автор Отговорено Октомври 15, 2009 Ако правилно съм разбрал една обща ос за горния и долен говорител и сигурно ремъците са назъбени и ролките са назъбени.Навремето нямаше назъбени ремъци и стигнах до тези от машината на майка ми. Оста е обща, с един двигател и ремъците не са назъбени, а пистови и ролките също. Ще сложа снимки във форума на механиката като го завърша на цяло. Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Октомври 16, 2009 Отговорено Октомври 16, 2009 Евала! Доста добре звучи, само ако самия орган, който ползваш беше по-добър.. Примерно оригинален Б3.. Чакаме снимки от механиката! Цитирай
MARK B Отговорено Октомври 17, 2009 Отговорено Октомври 17, 2009 Браво,много труд,за да го изработиш! Цитирай
automaton Отговорено Ноември 26, 2009 Автор Отговорено Ноември 26, 2009 Леслито е готово! Кутията е направена от плоскости за куфраж /без предния капак/, рупора е от медна ламарина, остта за предаване на движението на горе е от медна тръба, големите шайби са от шпертплат, малките - от кит, усилвателя е от кубе REGENT 50, драйвера - BMS . Използвам звук от компютъра, модул- B4II. На клипа съм обяснил, някои други неща. Всичко съм го правил в домашни уславия. Клип - Искам да попитам дали е необходима да напиша тема в раздел /Клавишни/? Цитирай
Recommended Posts