Janick_Gers Публикувано Септември 30, 2009 Share Публикувано Септември 30, 2009 (Редактирано) Китарата ми е Ибанец GRG270B. Само, че винтовете на заключването са бая изхабени.... с две думи нито мога да я отключа, нито после да я заключа, а трябва спешно да сменя струните, понеже в събота имам участие. Моля да ми кажете от къде мога да си взема такива винтове или евентуално цялото заключване и горе долу за какви пари, защото аз знам само магазините - xxxx и новия на Икономов в София, но там нямат.... Благодаря адски много Редактирано Септември 30, 2009 от Janick_Gers Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sad But True Отговорено Септември 30, 2009 Share Отговорено Септември 30, 2009 Развии поне единия, няма значение как, само не го чупи . После отиди до най-близкия практикер, или Mr.Bricolage или някой по-голям магазин за крепежни елементи и си купи 3 такива винта, струват стотинки, а като здравина и вид не са по-лоши от "марковите". Има никелирани и черни Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Септември 30, 2009 Share Отговорено Септември 30, 2009 Да, и като си купиш новите винтове, те са по-дълги с 1 - 2 мм и като стегнеш струните и се изкъртва целия нът от грифа, защото излизащите крайчета се подпират в дървото и буквално изтръгват резбите от него. Като си купиш болтовете, вземи шублер и премери разликите. Точно толкова трябва да премахнеш от новите болтове с помощта на шмиргел, ъглошлайф или пила. пп. Добри съвети давате ама непълни. Някой ден, някой така ще си строши китарата, че после може и да не се оправи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Janick_Gers Отговорено Септември 30, 2009 Автор Share Отговорено Септември 30, 2009 Въобще не бях се замислял за такъв вариант... Веднага тръгвам по тия магазини да търся, че нямам време, а имам само една китара.... През това време давайте други предложения, в случай, че не ми излезе късмета Иначе благодаря много на Sad But True и EAmechaniX Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Септември 30, 2009 Share Отговорено Септември 30, 2009 Прочети тази тема.Тя е много подобна на твоя проблем и може да ти помогне да добиеш по-ясна представа. Темата! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sad But True Отговорено Септември 30, 2009 Share Отговорено Септември 30, 2009 (Редактирано) Да, и като си купиш новите винтове, те са по-дълги с 1 - 2 мм ... Не е задължително . Мисля, че са стандартни винтове М4х5 с вътрешен шестограм, а такива се намират Не ме разбирайте погрешно, целта ми не е да водя безмислени спорове, просто споделям личен опит А и за това му казах на пича да вземе едно от оригиналните винтчета и с него да отиде да търси същия размер( в това влиза и дължината). Ай със здраве Редактирано Септември 30, 2009 от Sad But True Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Janick_Gers Отговорено Септември 30, 2009 Автор Share Отговорено Септември 30, 2009 (Редактирано) Хора, току що се връщам от невероятна голяма обиколка на магазини като Practiker, MR Bricolage и една голяма поредица от складове за строителни материали и абсолютно никъде не намерих такива винтове като тези горе за заключването при китарите. Най-накрая обаче намерих един магазин, в който се продават само поддръжни материали, болтове и винтове. Носех винта с мен, показах го и веднага ми дадоха. Супер евтини са - 15 стотинки един. Магазинът се намира на мястото, където се пресичат булевард Сливница и Раковска..... а магазинът се нарича Евроболт. За София става дума. Ако има други хора с проблеми като моят, нека не губят време и пари за цялото заключване, ами направо да се ориентират натам. (Не правя реклама на нищо, просто се опитвам да съм полезен на другите с проблеми като моят) Редактирано Септември 30, 2009 от Janick_Gers Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sad But True Отговорено Септември 30, 2009 Share Отговорено Септември 30, 2009 или някой по-голям магазин за крепежни елементи :) Ама ай честито Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts