Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте значи да започна с описание на проблема ми той е следния имам така наречените пукания и съкания и не мога да се отърва от тях дори когато си пусна мп3-ка и буфера на картата е на 2048 закъснение от 46 милисекунди при честота 44100 пак няма промяна а за Realtime effect's да не говорим пращи яко прочетох от сайта на M-Audio за такива проблеми и направих каквото трябва тоест вече картата ми е сама на едно IRQ не се шерва със друго устройство, обнових си драйвера за SATA контролера на който е вграден на дъното ми и мисля, че е главта причина за пуканията, местих картата по слотовете - никаква промяна.

Кохфигурацията ми е следната : CPU - AMD Athlon-mobile 2600+, DDR - 512 ADATA, HD - Seagaete SATA 120 GB, MB ABIT NF7-S v.2.0 sys nForce2 чипсет,

Audiophile 24/94. Със Windows2000 SP4 съм пробвах и с XP същата работа и вече няма идея какво да правя.

Забелязвам че пукането се появава като ми свети диода за харда тоест като чете или пише.

Имам и един въпрос трябва ли да си спирам мрежовата карта или за да може да имам добър звук в случай че изполвам Guitar Rig ili Amplitube (sys Cubase 2) при условие че пускам само един трак и не мисля че се товари толкова машината ми а CPU usage v Guitar RIG не надвишава 20%.

Ще съм благодарен на всякакви идей че аз вече нямам никакви :think: .

Отговорено (Редактирано)

Колега преди време и аз имах същият проблем :happy:

макар и с друга карта, каквото и да пуснах все ми пукаше

и пращеше :) опитах всичко възможно и накрая се отчаях,

слагам картата на друг компютър и всичко е ок :D

а на моя ужас :D пращи та се нетрае и тогава на моя човек, който ми зглобява компа му хрумна да сменим захранването и ооооооо чудо :)

пукането изчезна ;)

И така пробвай с друго захранване от някой приятел поне при мен се оправи :D имам предвид да е по мощно и друга марка

Късмет ;)

Редактирано от f1_sound
Отговорено

И аз мислех да предложа Фортрон но не посмях,

защото не знам финансовата възможност на DreamTh :happy:

Иначе и за мен захранването е ясно казва се Фортрон

Отговорено

Здравейте благодаря за съвета захранването ми е Sirtec 420W струваше 42$ като го взех и четох че било добро уж дано не съм се минал мисля че не е съвсем лошо но ако имате представа за това захранване и не е добро да го сменя. А и от М-Audio все още не са ми отговорили :happy:.

Та ако имате други идеи и съвети с радост ще ги чуя :).

P.s. Тамън се бях отчаял че никой няма да ми даде съвет благодаря на отозовалите се !!

Отговорено

Аз преди време имах някакво пукане което се появяваше най-вече при playback на видео формати но и при някои mp3. Оказа се от дъното доколкото си спомням..някаква несъвместимост с процесора, май. :)

Отговорено

AdvancedMy Computer -> Properties -> Hardware -> Device Manager

Там сред устройствата потърси:

IDE ATA/ATAPI Controllers ->Primary IDE Channel -> Advanced Settings

Там на Device 0 или Device 1(което ти е харддиска) сложи

"Transfer mode" - опцията на "DMA if available". Рестартирай.

После пак провери. "Current Transfer Mode" трябва да е станало "Ultra DMA 5" или нещо такова. Ако не иска(и си седи PIO Mode) , потърси в BIOS-a някакви настриойки за DMA-то. Пробвай да изтриеш IDE ATA/ATAPI Controllers от Device Manager - а, после на рестарт виж дали има промяна. В краен случай провери кабела за Харддиска, виж дали е включен добре, трябва да е 80-жилен кабел. ако е 40-жилен може да прави грешки, и да ти пуска затова PIO Mode. Прожери и в My Computer -> Properties -> Hardware -> Device Manager -> Disk Drives -> Твоя Харддиск. На Policies трябва да има "enable write caching"

,включи го. My Computer -> Properties -> Advanced -> Performance ->Settings -> Advanced ->Processor Scheduling, избери Background services(Уиндоус има звука за маловажен процес, и по заводски настройки му дава нисък проиритет).

Отговорено

Хард диска ми е на Serial ATA не на IDE и мился че това е главния ми проблем мисля да пробвам с хард диск на IDE ако пак има пращене ще трябва да пробвам и с друго захранване както казаха хората от форума :cheers: Благодаря ви за информацията от M-Audio support-a не можаха да ми отговорят нещо по конкретно затова се радвам че го има този форум :cheers: :guitar: :guitar: .

Отговорено

Щом пука при ХДД активност, значи около настройките на ИДЕ/АТА контролера е проблема. В краен случай пробвай с друга версия на операционната система.

Отговорено

проверил ли си настройките на програмите с които свириш и записваш

вкл. и windows-a

guitar rig-a настроен ли ти е на правилния asio driver

control pamel sounds/audio devices сложил ли си ги на m-audio-то като

default device...

може и от това да свири гадно

Отговорено (Редактирано)

За настройката на ASIO driver съм го проверил на всякъде ползвам ASIO драйвера на

M-Audio за това съм сигурен по контол панел-а нямам други настройки. А също така съм пробвал и с Windows XP и под него го имам същия проблем.

phile: какъв rpm и seek time има драйв-а?

Това мога да го проверя като съм в къщи и тогава ще го напиша.

Отново благодаря за мненията !!!.

Редактирано от DreamTh