Yavor K. Публикувано Септември 16, 2009 Share Публикувано Септември 16, 2009 Кои може да направи Превключвач/ footswitch за усилвател Peavey Valve King То е педал с два ключа! Thanx! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Септември 16, 2009 Share Отговорено Септември 16, 2009 То не е сложно да си го направи човек, аз на моето Пийви два си правих (с различни функции). При ВалвКинг се превключват каналите с единия бутон и бууст с другия. На моя беше каналите + ревърб. Общо взето все тъя. Може да се направи с два DPDT суича, два светодиода, батерия, корпус, кабел с 3 жила и стерео китарен жак. Ако схемата е същата, активирането става като се съединят "масата" с някой от другите пинове. Мисля че "тип"-а като се върже с "масата" се превключваха каналите (не помня 100%, но то може да се пробва). На едната страна на суича слагаш кабела, който иде от комбото, другата страна на суича се ползва за светодиода. Може да ползваш и готов фуутсуич, но примерно при Маршал не е така схемата. Не знам кои са съвместими... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yavor K. Отговорено Септември 16, 2009 Автор Share Отговорено Септември 16, 2009 Много мерси за информацията. За съжаление хич ме няма със жиците и затова ми трябва някои който да ми направи такъв педал. Ако знаеш на кого мога да си поръчам ще бъде идеално. Знам, че не е сложно, но на мен със сигурност ще ми отнеме време да го сглобя. ...и да попитам от къде мога да намеря "DPDT суич" и корпус евентуално да експериментирам? Благодаря за отделеното време! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Септември 17, 2009 Share Отговорено Септември 17, 2009 Ако кажеш откъде си ще е по-лесно и за двете ти питанки. Но по принцип - Комет, Конрад... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yavor K. Отговорено Септември 17, 2009 Автор Share Отговорено Септември 17, 2009 Ако кажеш откъде си ще е по-лесно и за двете ти питанки. Но по принцип - Комет, Конрад... Да сещам се. Е благодаря ти за информацията. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts