alexthegreat Публикувано Ноември 30, 2005 Публикувано Ноември 30, 2005 Колеги и колежки, зарибен от рекламите на магазин "Мултирама" (София) за PC-та и всичко свързано с тях, наминах да го видя. Добро е магазинчето, има доста неща и се стараят да консултират хората. Но не пиша тук да му правя реклама, а защото ми се върти в главата една мисъл: Защо няма един такъв подобен магазин и за мизиканти? Ама точно такъв: - където можеш да пипнеш, чуеш, избереш - спокойно и колкото време си искаш - където да не те гледат на кръв ако попиташ, а напротив, се интересуват какъв проблем искаш да решиш и ти предлагат каквото ти е нужно за това - където не се притесняваш, че нищо не разбираш от пулт, DI бокс и т.н. и не те е срам да си кажеш, че просто искаш да свириш за удоволствие наприимер в домашни условия и разполагаш със скромни средства - и т.н. т.е. където ще се чувстваш уваже'н макар да не си Вай или Сатриани....ще си тръгнеш доволен и научил/купил нещо наистина полезно.. Но..стига с мечтите. Сега на идеята: Мислите ли, че такъв магазин би "имал почва у нас": - насочен предимно към нискобюджетни непрофесионално свирещи хоби музиканти - предлагащ главно продукти в ниския ценови клас (например Behringer) или по-точно the best value for your money? - обхващаш широка гама музикални любители: от такива обичащи повече софруер + малко хадруер ..до такива работещи само със хардуер И още...има тук хора, пробвали някога подобно начинание и с желание за още един опит или подобни на мен ентусиасти? Да споделят горчив/сладък опит ..бе както се казва case studies:) Знам, че ще има и скептици - трябват пари..може би много дори...но пари се намират стига да има добра идея. Аз, с моето скромно маркетинг образование така ги разбирам нещата....пук може и да бъркам. Е чакам мнения и благодаря. Дълъг стана поста (направо антимаркетингово), но дано сте имали търпение.. Цитирай
tupoto kopele Отговорено Ноември 30, 2005 Отговорено Ноември 30, 2005 Много приятен тон си използвал в поста си....много ми хареса Ама нали знаеш ТЪРСЕНЕ<=>ПРЕДЛАГАНЕ Държавата ни е малка, населението ни е колкото половин Москва, Лондон и т.н. и ако всеки трети има компютър, то не всеки трети е музикант и още повече нисък ни е стандарта на живот все още и дори всеки трети да е музикант пак няма да има реален пазар Не съм песимист ама то си е точно така Цитирай
vovcho Отговорено Ноември 30, 2005 Отговорено Ноември 30, 2005 А бе, незнам, но на мен в xxxx винаги са ми обяснявали за нещата, които питам. На мен лично ми е готино да влеза, да поразгледам, да вида това онова. Аз лично не бих си купил нещо от такъв магазин. Нещо сериозно имам предвид, като китара, амп, дистове и т.н. По-простата причина, че ако имам 500 кинта предпочитам да ги дам за едно уа-уа(говоря примерно) отколкото за 2-3 камиончета на Digitech или Dod(пак примерно). Най-гадното нещо по нашите магазини, не само музикалните, са цените. Много са набичени. Един приятел ходи преди няколко седмици до щатите и си купи и Гибсон, и АйПод, и дрехи и какво ли още не, че и на мен ми донесе тениска( много яка ). Тъй, че това е посоката, в която трябва да се променят нещата. А бе всъщност единствения магазин, който откровено не ми е приятно да влизам е Dynacord, майко, ужас е там. Не знам какво трябва да продават, за да си купя нещо от там, такова отношение няма никъде. Имам чувството, че трябва да влезеш с костюм и куфарче пари, за да се отнесат подобаващо с теб. И магазинчето в НДК, "При Хриси" ли какво беше там, също се държат, все едно си някакъв неандерталец и като им пипнеш китарите ще ги използваш за бухалка се едно. Иначе Фактор и Джаз много ми е приятно да посещавам. Цитирай
npace Отговорено Ноември 30, 2005 Отговорено Ноември 30, 2005 тва за Хрисито не съм го забелязал...ма може би защото не съм пипал точно китарите Цитирай
tupoto kopele Отговорено Ноември 30, 2005 Отговорено Ноември 30, 2005 А бе всъщност единствения магазин, който откровено не ми е приятно да влизам е Dynacord, майко, ужас е там. Не знам какво трябва да продават, за да си купя нещо от там, такова отношение няма никъде. Имам чувството, че трябва да влезеш с костюм и куфарче пари, за да се отнесат подобаващо с теб. Тия в Динакорд(на петте кьошета) верно са много зле, няма такова отношение като тяхното пълни дебили.....ако съм им шеф щях да съм ги изгонил преди години, подобни идиоти просто отблъскват клиентите Най-гадното нещо по нашите магазини, не само музикалните, са цените. Много са набичени. Един приятел ходи преди няколко седмици до щатите и си купи и Гибсон, и АйПод, и дрехи и какво ли още не, че и на мен ми донесе тениска( много яка ). Тъй, че това е посоката, в която трябва да се променят нещата. какво да ти кажа САЩ е ебати пазара...нормално е да е 3 пъти по-евтино отколкото в Европа :think: Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 30, 2005 Отговорено Ноември 30, 2005 Аз съм посещавал няколко такива готини магазини - хората гледат да ти угодят и пробването не е ограничено. За питащите и незнаещите също няма проблем, но да не забравяме, че в един магазин се върши доста работа и никой няма време за преподаване на частни уроци по музика и музикална техника. Ако не знаете какво е миксер, определено не е редно да ходите по магазините и да разпитвате, та белким ви светнат. Желателно е човек да отиде подготвен и да знае какво му трябва. Също както в един магазин за авточасти просто те консултират каква марка и модел резервна част да си купиш, а не ти правят преглед и диагностика на колата, нито ти обясняват принципите на двигателя с вътрешно горене. Цитирай
didopeshev Отговорено Ноември 30, 2005 Отговорено Ноември 30, 2005 Спомням си веднъж когато отидох до Малкия ЦУМ и исках да пробвам един Шоулмастер. Та когато попитах дали ще може да се пробва тогава продавачката ми каза "Ами то по принцип ако ще я копувате китарата тогава може да се пробва " :think: Цитирай
vovcho Отговорено Ноември 30, 2005 Отговорено Ноември 30, 2005 Спомням си веднъж когато отидох до Малкия ЦУМ и исках да пробвам един Шоулмастер. Та когато попитах дали ще може да се пробва тогава продавачката ми каза "Ами то по принцип ако ще я копувате китарата тогава може да се пробва " :think: Е същото е при Хриси... Цитирай
Лелдорин Отговорено Ноември 30, 2005 Отговорено Ноември 30, 2005 Спомням си веднъж когато отидох до Малкия ЦУМ и исках да пробвам един Шоулмастер. Та когато попитах дали ще може да се пробва тогава продавачката ми каза "Ами то по принцип ако ще я копувате китарата тогава може да се пробва " :think: трябваше да кажеш че искаш да знаеш какво ще купуваш.аз така му казах и я даде Цитирай
synchu Отговорено Ноември 30, 2005 Отговорено Ноември 30, 2005 Спомням си веднъж когато отидох до Малкия ЦУМ и исках да пробвам един Шоулмастер. Та когато попитах дали ще може да се пробва тогава продавачката ми каза "Ами то по принцип ако ще я копувате китарата тогава може да се пробва " :think: трябваше да кажеш че искаш да знаеш какво ще купуваш.аз така му казах и я даде Само дето не мога да разбера защо трябва да се обяснявам като кифладжия дали ще я купувам или не. А ако не я пробвам е 100% сигурно, че няма да я купя. А ако я пробвам може да не я купя, но може да кажа на някой - "я, виж пич, така и така в този магазин има такава и такава техника или инструмент и типовете там са с добро отношение" - реклама разби'йш ли значи един вид @оригиналната идея - бтв. те повечето магазини в БГ са нискобюджетни...слава Богу има и по някой проблясък с качествени неща - нема да ги изброявам, че да не се обиди някой И нема лошо, че са нискобюджетни повечето - такъв е пазара, а и все пак хората искат да печелят и те душа хранят преди всичко, а не да вкарат 100 бона в техника и музикални инструменти, които да събират прах. От друга страна какъвто и музикант да си, колкото и за удоволствие да си свириш и само вкъщи да го правиш - се в един момент се стремиш към нещо по-добро, а реално няма къде да го чуеш/пипнеш/видиш това по-добро. Цитирай
Telerig Отговорено Ноември 30, 2005 Отговорено Ноември 30, 2005 Аз веднъж питах във "Фактор" като бяха представители на Роланд Бос, един с прошарена дълга коса с очила продавач: -Извинете, имате ли компресор състейнър на Бос? - и той ми се скара - Това, че ти го търсиш, не значи, че трябва да го имаме! кефят ме такива тъпаци просто Цитирай
vovcho Отговорено Декември 1, 2005 Отговорено Декември 1, 2005 Бе най-гадно е като ги питаш кога ще докарат даден артикул. По едно време толкова се бях запалил по Гръндж-а на Диджитек, че ходих по два пъти в месеца да ги питам кога ще го докарат. И ето, добре че се бавиха сумати време и не се преебах да си го купя Цитирай
f1_sound Отговорено Декември 1, 2005 Отговорено Декември 1, 2005 За съжеление всички сте прави, обслужването в БГ магазини за музикална техника е меко казано пренебрежително Но според мен това идва от ниската покупвателна способност на музикантите в Бг. и всичките фирми, които се занимавт с продажбата на муз. техника нямат сметка да вкарват много артикули и да им задържат парите. Просто вкарват най- ефтините или най-търсените продукти, за да са сигурни, че ще ги продадът. Но за жалост от това патим ние муз. А относно служителите в горе- споменатите магазини.......... аман от шуробаджинащина Цитирай
RockoBG Отговорено Декември 3, 2005 Отговорено Декември 3, 2005 Oня Краси, при "фестивална" ми каза (едва ли не) да се гръмна заради незрялата си идея, че има разлика между потенциометрите за сингъл койл и тези за хъмбъкър. Повече не съм стъпил. Цитирай
ba6 maistora Отговорено Декември 20, 2005 Отговорено Декември 20, 2005 ей тоя чичката на Шипченски проход е велик направо, веднъж като почна да ми обяснява и да срванява кубетата с коли, как една кола с по-малко куб. см. върви по-бързо от друг и как едно кубе 15 вата е по-вумно от 30 вата, направо ме разби :killyou: а аз тогава нали не разбирам и само си тря, то какво да кажа Цитирай
Recommended Posts