napster66 Публикувано Септември 13, 2009 Публикувано Септември 13, 2009 За какъв стил музика е най-удобна китарката ? Цитирай
Yves Отговорено Септември 14, 2009 Отговорено Септември 14, 2009 Зависи...но едва ли си такъв профилиран китарист, че за някой стил да не ти е удобна и да имаш конкретни изисквания. Тъй че давай смело Цитирай
H.R. Отговорено Септември 19, 2009 Отговорено Септември 19, 2009 Аз съм си с точно такава - с floyd rose , два единични и един двоен адаптори. Жъна си с нея метъл ! Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Септември 19, 2009 Отговорено Септември 19, 2009 (Редактирано) С моя обикновен Squier свиря и death metal. Това не значи, че е подходяща, а че все пак си е китара и вади китарен звук. Showmaster съм хващал, стори ми се малко по-добре сглобена, но като цяло си е същия боклук. Поне на нея имаш двоен адаптер. Squier-ите се справят доста приемливо с clean свирене и не са по-неудобни от оригинален Fender. Това са им единствените достойнства според мен (изключвам Classic Vibe и прочее по-така модели, но и тях не бих ги допрял). Ако си я купуваш да се учиш - ще ти върши работа до момента, в който позадобрееш - тогава ще си скъсаш нервите. Редактирано Септември 19, 2009 от KeRRANGKid Цитирай
EAmechaniX Отговорено Септември 20, 2009 Отговорено Септември 20, 2009 (Редактирано) Хм..да, .... Имал съм близки срещи от тоя вид с три 7 - 8 годишни китари и не мога да се изкривя, и да кажа, че са лоши. Както повечето от вас знаят завишеният ми критерий, тази китара ме изненада много приятно и неочаквано. Може да е от годините на инструмента а може просто да са направени от добър материал, но е факт, че инструментът не отстъпва на китари от по-големият/горният клас и ''държи'' в годините. Китарчето става, Препоръчвам за всякакъв стил при домашни и непрофесионални условия. На няколко пъти срещам обяви тук във форума за продажба на такива китари и парите, за които се продават са направо смешни в сравнение с разни недъгави Айбанци от този, че и от по-горен клас. Редактирано Септември 20, 2009 от EAmechaniX Цитирай
bir4o Отговорено Септември 20, 2009 Отговорено Септември 20, 2009 Имах такава 2 години и ми беше много удобна . Докато не си взех Фендер мексикански 94г. Тогава разбрах че звучи глухо без никакъв състейн /няма значение дали е включена в усилвател или е с изваден кабел/. Почнах да я сравнявам с други подобни китари от различни марки и се оказа , че дори евтин Стаг свири по добре от нея и я продадох... Цитирай
napster66 Отговорено Септември 23, 2009 Автор Отговорено Септември 23, 2009 (Редактирано) Благодаря за отговорите. Значи на мене ми е мерак да изкарвам горе долу два вида (Metallica и Red Hot )музика,и ми е интересно как би звучала с дисторжън (търсил съм по нета няма клипове ;( ).Също искам да попитам какво ще ми е нужно за да изкарам подобен звук. Редактирано Септември 23, 2009 от napster66 Цитирай
DILETANT Отговорено Септември 23, 2009 Отговорено Септември 23, 2009 Имал съм Squier Stagemaster (после промениха името на Showmaster), с флойд роуз, HSH, 24 позиции. Китарата беше доста прилична и според мен, доста универсална. Единствено не ми харесваше, че не беше балансирана и при свирене прав, главата се смъкваше надолу. Тремолото (флойда) беше евтино и лошокачествено. Ръчката беше с резба (като на Фендер с обикновено тремоло) и имаше луфт, който страшно ме дразнеше, като впоследствие замених ръчката с нова, с втулка. @napster66, ти по-добре кажи точно какъв модел Squier Showmaster си харесал, защото има различни видове (с 22 позиции, HH и HSS конфигурации на адаптрите, с обикновено тремоло и т.н.), различни от тази, която аз имах. Цитирай
napster66 Отговорено Септември 23, 2009 Автор Отговорено Септември 23, 2009 Аз имам Showmaster това е модела -> http://zeneszmagazin.hu/uploads/Squier_1.jpg Цитирай
DILETANT Отговорено Септември 23, 2009 Отговорено Септември 23, 2009 Еми хубаво, според мен става и за Metallica и за RHCP и за свирене с дисторшън. Просто пробвай! Цитирай
Recommended Posts