untraceableone Публикувано Септември 11, 2009 Публикувано Септември 11, 2009 (Редактирано) Здравейте,колеги!Ще ви помоля да дадете съвет за една работа,която от вчера ми влезе като муха в главата и още е вътре.Така.Имам Schecter V-1 Custom с активни Duncan Designed HB-105,но излезе оферта,с която ще имам възможност да сменя моите адаптери с EMG 81 и 85 Kerry King Set.Китарата от,която мисля да ги взема е B.C. Rich Warlock. Въпросът ми е - уместна ли ще бъде смяната на едните адаптери с другите.Благодаря ви,предварително! Редактирано Септември 11, 2009 от untraceableone Цитирай
Yves Отговорено Септември 11, 2009 Отговорено Септември 11, 2009 Със сигурност вторите са по-добри, а дали е уместно решаваш ти Цитирай
untraceableone Отговорено Септември 11, 2009 Автор Отговорено Септември 11, 2009 (Редактирано) Всъщност май не зададоха въпроса си правилно. И сега ще се опитам.Ще има ли промяна в звука /в добрия смисъл на промяна/с ЕМГ-тата при Шектъра и по-добър звук на B.C. Rich - а с Дънкан Дизайна.Защото аз очаквам да има,но не съм напълно сигурен и то най-вече за Warlock-а. Редактирано Септември 11, 2009 от untraceableone Цитирай
synchu Отговорено Септември 11, 2009 Отговорено Септември 11, 2009 Промяна със сигурност ще има. Дали е към по-добро - ушите са си твои :-) Цитирай
untraceableone Отговорено Септември 11, 2009 Автор Отговорено Септември 11, 2009 В такъв случай да взимаме китарката и да сменяме адаптери. Цитирай
synchu Отговорено Септември 11, 2009 Отговорено Септември 11, 2009 Аз специално винаги съм уважавал този подход Ако не ти хареса - винаги можеш да ги размениш обратно Цитирай
untraceableone Отговорено Септември 11, 2009 Автор Отговорено Септември 11, 2009 А иначе трудна ли е самата смяна.Или само поялника трябва да играе и да гледаш схеми.Питам,защото изобщо не съм запознат с електрониката,въпреки че ще я правим с един приятел.И най-вече има ли някакъв риск да изгорим нещо без да искаме,с две думи,ако не свържем нещо като хората да стане опасно :? Цитирай
synchu Отговорено Септември 11, 2009 Отговорено Септември 11, 2009 В такъв случай е добре да го прави някой по-запознат (в подфорум Изработка и ремонт има тема за лютиери и координати), особено поставянето на ЕМГ-тата, защото там си има батерия, която трябва да се намести в отделението зад потенциометрите на китарата. Чак да изгорите нещо - трудно - но няма невъзможни неща :-) Цитирай
untraceableone Отговорено Септември 11, 2009 Автор Отговорено Септември 11, 2009 Те и Duncan Designed HB-105 са активни и имат батерия съответно.Мисълта ми беше най-вече в жичките да не оплетем нещо и... Цитирай
synchu Отговорено Септември 11, 2009 Отговорено Септември 11, 2009 Аз не чета :-) Ами и за двата модела си има описания в сайтовете как се навързват. Не работете с много мощен поялник, надут на макс и всичко би трябвало да е наред Цитирай
untraceableone Отговорено Септември 11, 2009 Автор Отговорено Септември 11, 2009 Да се надяваме,че всичко ще бъде ОК и резултатът ще ни удовлетвори. Цитирай
Yves Отговорено Септември 11, 2009 Отговорено Септември 11, 2009 Адаптерите са готини, обаче в интерес на това да не се разочароваш ще ти кажа да не очакваш чудеса В смисъл няма да зазвучиш титанично И аз като ги сменях бях с големи очаквания, ама след това в първия момент бях на мнение, че можех да си спестя 300лв Просто ако адаптерите, които сменяш са хубави, а ти не си слухар може и да не забележиш кой знае какво подобрение Цитирай
Valserp Отговорено Септември 11, 2009 Отговорено Септември 11, 2009 Според мен тези Duncan Designed си звучат добре в Шектърите... А па пробвай - не е болка за умиране. Освен това - не съм сигурен, че ще имаш нужда от поялник. Я виж точно под Duncan Design-овете - как са свързани към кабела? В смисъл - кабелът запоен ли е за адаптера, или е закачен с пластмасово клип-онче? Щото ако е така - можеш просто да ги откачиш и да закачиш EMG-тата за същия този кабел. Цитирай
AXE Отговорено Септември 11, 2009 Отговорено Септември 11, 2009 Стига да е със същия жак и разпределение на жиците....ако изобщо го има. Не давайте подобни съвети, базирани на догадки. Цитирай
untraceableone Отговорено Септември 11, 2009 Автор Отговорено Септември 11, 2009 (Редактирано) Запоен е за адаптера,за съжаление :/.Но най-вече ме притеснява това,че китарката,от която ще я взимаме е с един волюм кноб,един тон кноб и трипосочен суитч за адаптерите,а моята конфигурация е един волюм кноб,два тон кноба и трипосочен суитч.Което сигурно ще възпрепятства простото сменяне на двата адаптера. Редактирано Септември 11, 2009 от untraceableone Цитирай
Recommended Posts