Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за избор на клавир


Elis

Recommended Posts

Здравейте,

малко не съм запознат с клавирите и имам нужда от съвети...

Трябва ми клавир, който да ползвам за пускане на миди файлове. Няма да се свири на него- само файлчета ще пускам. Ще се ползва за работа в заведения.Искам все пак файловете да звучат доста добре. Разполагам с около 2500 лева.

Очаквам вашата помощ;)

Мерси!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи си Roland SonicCell

 

112821.jpg

 

Струва 615 Евро в Thoman

 

Може да свири MIDI, MP3, WAV файлове от USB-флашка. Можеш да го вържеш към лаптоп и да го управляваш и от него, както и да го програмираш и т.н. Не съм работил с това нещо, но предполагам, че като си направиш настройките за него, дори нямаш нужда от лаптоп в самото заведение, но дори и да носиш лаптоп и той да забие, самият модул ще си работи, така че това е идеалният компромис според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Roland GW-8 Има го по магазините и е на добра цена

Редактирано от rumenr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Korg M3-M или Yаmaha-Motif-Rack... и двете са саунд модули, които в момент са на върха... другия вариеант ти е Roland Fantom Rack или може би най-достъпният финансово - Korg Triton Rack. Но повечето се намират доста труно в България и официалните вносители са доста зле и въобще не се занимават с модулите. А тритона е вече стар модел и най-добре да си го потърсиш на старо... по принцип трябва да има магазини където за парите, които си приготвил да си вземеш напълно функционален такъв с клавиатура и всичко както си му е реда...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен е напълно излишно да си дава парите за М3 или Мотиф , при положение че няма да се свири на него,а ще пуска синбеци.По-добре да вземе нещо от ПА-серията на корг , или Psr на Ямаха , да е с харддиск да си качва файловете и тн...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом ще ходиш по кръчми ясно е че клавир ти трябва без значение дали ще свириш или не. Народа иска да види свирка иначе пита на какво свириш. За тия пари дето си приготвил към момента мисля че KORG PA500 е добър избор. Виждам обаче че си посочил като изискване да звучи добре файла, което аз разбирам че не ти се занимава много просто искаш да отбиеш номера. Така че едва ли ти трябва дори нов клавир. Вземи си една ямахичка PSR 1500 и ще си решиш въпроса или ако не модел в който можеш да забодеш флашка така че ще ти останат 1000лв. Дали един файл ще ти звучи независи само от клавира. Повече има значение как е направен. Дървения файл и на скъп клавир ще звучи дървено така че сам си реши.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.