Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Aз съм свирил с Ямаха червени - доволен бял изкарваха добър звун на старото ми басче (пулдиннннн) А ега новото ми е с Фендераци - черни един път преварявани -- и те са много добри откъм звук. А бе не важно с какви струни си, важно е зад клавиатурното у-во (шегувам се ) :greenball:

Отговорено
Звучи добре :) Откъде и за колко? <_<

Ако е за мен:) от РФ за 49лв. Мисля, че ако не ме тресне нещо пак ще ги взема вместо Д'адарио, които по принцип са ми фаровити...

Отговорено
Ако е за мен:) от РФ за 49лв.

Ъхъъъм :) Значи за 4-струнка ще са към 40 :) Май ще взема от тях да си взема... <_>

Отговорено

38 ми се върти из главата :cheers: ...Ама не съм сигурен. Най-добре виж сам.

И дано не греша, но ако греша, нека моето да е надценка :curse:.

Отговорено
Ако е за мен:curse: от РФ за 49лв.

Ъхъъъм :cheers: Значи за 4-струнка ще са към 40 :cheers: Май ще взема от тях да си взема... :curse:

Мм сега не знам как са, но преди десетина дена Ротосаунд РБ45 (4 струни) бяха 30 лева :) . Мисля, че за тях говорите (с червена опаковка) :cheers: .

• 1 month later...
  • 1 month later...
Отговорено

Скъпо ли ви се вижда 40-50 лева? за струни при положение че ги варите по 5 пъти ;-) :P:P:P

Мен ми се вижда нормално едни Ърниболки да си земе човек. Гледам народа жули със струнки от 20 кинта. :)

Аз много от бас струни не разбирам ма ;-) реших да поздравя Assoass! B)B) (минавай у гитарите бро! ) Тамо ке се изпотепат. Направо ви завиждам кви сте задружни тук басистите.

:guitar: :violin: B):)

:):)

Отговорено
Скъпо ли ви се вижда 40-50 лева? за струни при положение че ги варите по 5 пъти ;-) :P:P:P

Мен ми се вижда нормално едни Ърниболки да си земе човек. Гледам народа жули със струнки от 20 кинта. ;)

Аз много от бас струни не разбирам ма ;-) реших да поздравя Assoass! :happy::cheers: (минавай у гитарите бро! ) Тамо ке се изпотепат. Направо ви завиждам кви сте задружни тук басистите.

:guitar: :violin: ;);)

:band1::band2:

ХЕхехе! Фрушианте, Фрушианте ;) мерси за поздрава...

А сега по темата - минах на D`Addario - 0.35/0.55/0.75/0.95 nickel plated. Kато начало бях доста доволен, защото:

са много гъвкави (меки)

имаха изключително bright тон

са с шарени топченца :godbless:

...но много, ама много рано започна 4та да ми заглъхва.... дори и на енкора не ми се беше случвало това :blink:

Ама бедният басист се събуди в мен и хоп- извадих самоварката и ....

сега са пак като нови :happy:

Отговорено (Редактирано)
Скъпо ли ви се вижда 40-50 лева? за струни при положение че ги варите по 5 пъти  ;-)  :P  :P  :P

Мен ми се вижда нормално едни Ърниболки да си земе човек.  Гледам народа жули със струнки от 20 кинта.  ;)

Аз много от бас струни не разбирам ма ;-) реших да поздравя Assoass!  :happy:  :cheers:  (минавай у гитарите бро! ) Тамо ке се изпотепат. Направо ви завиждам кви сте задружни тук басистите. 

:guitar:  :violin:          ;)            ;)

:band1:                  :band2:

ХЕхехе! Фрушянте, Фрушяте ;) мерси за поздрава...

А сега по темата - минах на D`Addario - 0.35/0.55/0.75/0.95 nickel plated. Kато начало бях доста доволен, защото:

са много гъвкави (меки)

имаха изключително bright тон

са с шарени топченца :godbless:

...но много, ама много рано започна 4та да ми заглъхва.... дори и на енкора не ми се беше случвало това :blink:

Ама бедният басист се събуди в мен и хоп- извадих самоварката и ....

сега са пак като нови :happy:

Редактирано от assoass
Отговорено (Редактирано)

Хехе !

Ей аз нещо не съм ползвал Дадарио .... секи път като се засиля да ги купя и някво ангелче ме спира ми шепти в ухото хаха. Бях чул че много ментаци имало на Д`дариото което важи за всички марки де.

Аз мога да кажа само какви струни да не си купувате . а именно Yamaha!!!! ( NEVER! ) както за китара така и за бас. Ужасни са. Ще питам Илия и ще ви препоръчам едни убийствени бас струнки ако още ги има в БГ. Щото той май каза че вече ги нема.

frusciante_joh_150_20010212.jpg

Johnie Kick a hole in the sky!

Редактирано от DaftFunk
Отговорено
Yamaha ( NEVER! )

И аз не мога да понасям струни на Ямаха. Понастоящем съм с Ърни Бол, но и това нещо не ми допада и ще ги сменям, но не съм решил още с какви...

Отговорено (Редактирано)

Аз си карам с куинките 20-левови които си купих преди година :) верно за смяна са ама ме мързи да ги сменям :) Апък и много ми се ще да скъсам струна някогаш B)

Редактирано от Zlatyio