Steff Отговорено Февруари 27, 2005 Отговорено Февруари 27, 2005 За струните специално MusicMan звучи най-добре с ErnieBall, което е логично, като се вземе предвид, че двете фирми си сътрудничат, съответно MusicMan правят тестове на басовете си с точно такива струни... а и опита ми е достатъчно показателен за самия мен-свирил съм с над 20 различни марки струни, с ЪрниБол звучи прекрасно, само че... на 2рата седмица, при интензивно свирене брилянса им се скапва, почват да се пълнят с какви ли не неща(кожи от пръстите и други интересни такива) и заминават... Най-доброто решение за мен са струните Elixir на фирмата Gore, които звучат супер изравнено във всички регистри и честотен спектър, а хората са се сетили да ги покрият с някакъв супер тънък пласт найлон-т.е.-като капсуловани в него са, което ги предпазва от всякакъв тип мръсотия, пот, и другите нещица, които влизат в намотката и скапват тона.Съответно и цената им е по-висока-5стр. комплект ErnieBall нормално струва около 60лв, а същия Elixir е около 70 долара... Само че ако първите издържат максимум 2-3 седмици, вторите пазят един и същ добър тон около 4-5 месеца при натоварено свирене .Мисля, че си струва, само че все не мога да събера пари да си купувам нови комплекти, а и засега нямат вносител в България, така че-да живеят братовчедите в USA . За малко повече инфо - http://www.elixirstrings.com/ . Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Февруари 28, 2005 Автор Отговорено Февруари 28, 2005 Добри отзиви съм чувал за тези струни, но не за басовите де... освен ако не се бъркам... както и да е... добра информация си дал определено А аз така и не те попитах ти какви стилове свириш и колко сериозно? Цитирай
Steff Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 (Редактирано) Aми свиря много стилове-всичките еднакво сериозно.Минал съм през метъл, рок, блус, прогресив, поп, фънк, джаз, етно, кръчма с цигански оркестър и т.н., опитвал съм всичко, което е възбуждало интереса ми.В момента се ограничавам с блус, алтернатив и етно. Редактирано Февруари 28, 2005 от Steff Цитирай
Shakesbeer Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 Aми свиря много стилове-всичките еднакво сериозно.Минал съм през метъл, рок, блус, прогресив, поп, фънк, джаз, етно, кръчма с цигански оркестър и т.н., опитвал съм всичко, което е възбуждало интереса ми.В момента се ограничавам с блус, алтернатив и етно. Охооо коуега Цитирай
Steff Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 Shakesbeer е как... от там доста съм попил(в смисъл на попивателна, не на пиянка ). Цитирай
thedirt1 Отговорено Март 12, 2005 Отговорено Март 12, 2005 Досега свирих с RotoSound RS 66LB, но на предната репетиция скъсах втора. Сложих временно някаква, но ми се ще да ви питам в кой магазин в София има най голям избор от струни за бас? Цитирай
Steff Отговорено Март 12, 2005 Отговорено Март 12, 2005 Честно казано, май в нито един магазин няма "голям" избор на струни... За 4стр се намират, ама за 5 по-малко.Само искам да спомена- За Бога!!!!Не си купувайте струни "Фендер"!!!!! Голямо менте са. Цитирай
assoass Отговорено Март 12, 2005 Отговорено Март 12, 2005 Честно казано, май в нито един магазин няма "голям" избор на струни... За 4стр се намират, ама за 5 по-малко.Само искам да спомена- За Бога!!!!Не си купувайте струни "Фендер"!!!!! Голямо менте са. Напълно съгласен! Според мен те са същото качество като тези от 20на лева, само дето са по-скъпички.... аз не знам, ама дали принципно френдерските сруни са си такива, или тук в Бг идват партиди с по-ниско качетсво? Цитирай
Steff Отговорено Март 12, 2005 Отговорено Март 12, 2005 Ммм... честно казано, предполагам, че тези, които има по магазините у нас, са правени в някой гараж - Фендер Стрингс Цар Киро™ Преди имах Фендер Роско Бек сигначър- http://www.edromanguitars.com/guitar/fende...oscoe_V_950.jpg , дойде със струни от завода-коренна разлика. Цитирай
разбойник Отговорено Март 12, 2005 Отговорено Март 12, 2005 Хммммм, не знаеш в какъв разговор влизаш. xxxx (т.е. вносителя на Фендер) не спят. Преди няколко месеца Bassko беше питал за усилватели и аз имах удоволствието да кажа какво мисля за бас усилвателите на Фендер. Последва мини интренет скандал, намеса на модератори и пр. Виж темата ако ти се четат дивотии: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=425 Знам, че не си бил много доволен от Роско Бек-а. В какъв усилвател го пускаше? Цитирай
Steff Отговорено Март 12, 2005 Отговорено Март 12, 2005 Не знам за xxxx, ще дам един много показателен пример, включващ и около 10тина свидетеля:репетирахме с Ел Зет за юбилейния им концерт преди 2 години.Преди генералната репетиция решавам да си купя нови струни, отидох до магазина на Пепи Славов, но в момента нямаше 5стр комплект.Оттам в магазина срещу Академията-имаше само Фендер.Сложих ги, свирих 3 часа и на края на репетицията звучаха като лайно.Махнах ги и ги изхвърлих.Може точно в тоя магазин са фалшиви-не ме интересува, ако е така, Райнг Форс да си вземат мерки, защото колкото приятели басисти имам, на всичките ще продължавам да казвам да не си купуват струни Фендер от БГ. Роско Бек-а всъщност е много хубав бас, но го осъзнах много по-късно.Просто тогава свирех с Трейс Елиът-транзисторен преамп, който не е лош, но Пи Ей системата ни беше кофти, а и беше настроена зле.Продадох го малко под натиск и с намеса на чужди мнения... Както и да е, не съжалявам, защото в следствие на това си купих сегашния бас Цитирай
thedirt1 Отговорено Март 13, 2005 Отговорено Март 13, 2005 Никой не ми отговори! За Фендер - разбрах, но за магазин - не!!! :wall: Цитирай
Bassko Отговорено Март 13, 2005 Отговорено Март 13, 2005 Взех си "Cobra" 18лв. доволен звук като за цената си и баса ми Цитирай
разбойник Отговорено Март 14, 2005 Отговорено Март 14, 2005 theDirt:Никой не ми отговори! За Фендер - разбрах, но за магазин - не!!! Всеки продава това което си внася. Може би музикалния щанд на 3 ет. в Малкия ЦУМ е изключение, но не знам какво предлагат в момента Стеф: Роско Бек-а всъщност е много хубав бас, но го осъзнах много по-късно.Просто тогава свирех с Трейс Елиът-транзисторен преамп, който не е лош, но Пи Ей системата ни беше кофти, а и беше настроена зле.Продадох го малко под натиск и с намеса на чужди мнения... Както и да е, не съжалявам, защото в следствие на това си купих сегашния бас Ясно . Аз пипнах един Р. Бек за малко и единствената ми забележка беше теглото. Trace Eliot - а е малко странен преамп . Мен май ме кефи само за фретлес :think: Няма за какво да съжалявяш - Musicman-a + Squier-a ти покриват доста широка палитра от звуци. Добра комбинация. Цитирай
Recommended Posts