marvin the martian Отговорено Април 25, 2009 Отговорено Април 25, 2009 ^ Пич, те са стоманени, така че е нормално да имат повече високи от никелираните струни, понеже чистата стомана се улавя по-лесно от адаптерите. Петата ти струна си е 125, просто оплетката й е по-едра. Колкото до коприната по краищата - какво ти пука? В момента съм с Rotosound RB45 (45-105). Може да се каже, че съм доволен от тях, тъй като не седят много твърдо, а й не са позагубили много-много звънливостта си, имайки предвид, че въобще не се занимавам да ги поддържам. Цитирай
Coprophagus Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 принципно си прав, но преди да експериментирам с Ротосаунд свирех с Уаруик черния етикет, които са си стоманени струни и все пак ниски честоти си имаха. Като цяло за по-бистрия и отчетлив тон с високи тип "чупещи се прозорци" препоръчвам Уаруик струните, по-балансирани са някак в ниските и звукът не е изтънен както е поне според мен при Ротосаунда (всеки си има мнение де). Сега съм със Ърнибол и пак не ме кефят този път обаче им липсват високи. Въпреки че тона им не ми харесва това са най-удобните струни които съм ползвал до сега, супер меки и гладки са. Като цяло решил съм да си поръчам скоро и едно комплектче Елексир да пробвам с надеждата да се доближават до тона на ДР (черното покритие на ДР много грозно се излющва пък не мога да намеря от къде да си поръчам с безцветно покритие, е ще видим де какво ще ми роди главата само с парички да се сдобия че нещо тая криза си казва тежката дума). в общи линии всеки свири с каквото си го кефи ... ... Ама конците са мега, хипер, гига гадни особенно като срежеш струната и като се размотаят като се разхвърчат онези малки кончета в червено (е някой навиват цялата струна ама аз си правя две намотки не повече)... Цитирай
Stanketo Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 Аз понеже свирих на контрабас едно време и после си взех бяс и постоянно късах струни,ама направо ми писна,по 2 наведнъж,яко наред и дадох еб*аси сумата за струни и един ден реших да сложа от контраба имах някви резервни и отидох на репетиция с тях...Няма такъв ужас,никой да не го пробва..първо, че едвам вкарах ми-то,защото е по-дебела на контрабаса и са по-дълги..аве нямам спомени как съм ги слагал,ама стана номера и после щях да избия говорителите,никъв саунд нямаше ,да не говорим за слап и веднага извадих струните за бас и всички нервно ме чакаха да ги сменя и да засвирим най-накрая... А иначе сегашният ми бас си беше с Еликсир,за първи път ги чух тогава и стана колко време е стоял в магазина,аз свирих на тях и още си имат звънлив тон,да ги ева и струните ненормални... Само Еликсир и други има де,ама знам,че са изпитани... Цитирай
Demiurg Отговорено Април 27, 2009 Отговорено Април 27, 2009 Къде в София могат да се намерят от тия прословути DR, с черното покритие ? Сега с новия бас се видях в чудо - много е неравномерен, завалията, и май ще трябва да му подбирам струни. На Ибанеца каквото и да сложа - свири, а тоя Шектер ебаси претенциозната мацка ще излезе ! Цитирай
astagator Отговорено Април 27, 2009 Отговорено Април 27, 2009 + 2 ръце за Еликсирчетата. Родих се с тези струнки! Цитирай
разбойник Отговорено Април 27, 2009 Отговорено Април 27, 2009 Мен Eлексир не ми харесват като усещане. Ernie Ball Regular Slinky, Dunlop Nickel Coated и DR High Beams са ми фаворитите без подреждането им да изразява предпочитание. Някои от моделите на Уоруик, Томастик, Джи Ейч Ес и Ротосаунд също ми харесват, но твърдо предпочитам първите три. Demiurg, в София не знам, но във форума може. Питай модератора БейбиТомас Цитирай
Pandemonium Отговорено Април 27, 2009 Отговорено Април 27, 2009 ^ +1! Взех ги от него с еднодневна доставка и баса ми се роди. Усещам че черното покритие ще се махне и ще изглеждат малко все едно съм ги мацал аз с маркер, но звука е чук! Цитирай
Coprophagus Отговорено Април 28, 2009 Отговорено Април 28, 2009 как ти е неравномерен баса Demiurg, че и на Уаруика нещо 5 струна една такава глухичка седи няма същия "Пънч" да не кажа хич (при Ърнибол). Ама мисля че основно ми е от Джаз адаптерите или знам ли, с ДР звучи добре пета пак има какво да се желае де трябва да пробвам Хай Бийм сигурно ще са още по-добре от Черните чудовища. Цитирай
Demiurg Отговорено Април 30, 2009 Отговорено Април 30, 2009 как ти е неравномерен баса Demiurg, че и на Уаруика нещо 5 струна една такава глухичка седи няма същия "Пънч" да не кажа хич (при Ърнибол). Ама мисля че основно ми е от Джаз адаптерите или знам ли, с ДР звучи добре пета пак има какво да се желае де трябва да пробвам Хай Бийм сигурно ще са още по-добре от Черните чудовища. Неравномерен е не Ибанеца от подписа ми, а един Шектер Хелрейзър. Неравномерен темброво. Ниските струни - пета и четвърта, са с много баси, с уоруикско ръмжене, а тънките струни са без никакви ниски и с прекалено остри, "искрящи" високи. По дебелите струни - ръмжи, по тънките - звънти, на пръв поглед - идеалния бас и за метъл, и за фънк. Да, ама не - като свириш някоя партия на 3 струни, има ОГРОМНА разлика в тембъра. Примерно - едно "ми" на 7-мо прагче на 3-та и същото "ми" на 2-ро прагче на 2-ра струна са толкова различни по тембър, все едно са от различни китари или от различни настройки ! Та за момента вертикални пръстовки (с разходка по струните) ги прехвърлям хоризонтално (с разходка по грифа), на 1-2 струни максимум, за да звучат еднородно.... Което НЕ ме устройва ! Да не говорим за простия факт, че в група с двама китаристи, от баса пробиват именно ниските, а средите се маскират от тези на китарите. И се получава така - като сляза под 3-та струна, и баса изчезва като инструмент ! А това с Ибанеца не е ставало никога. Та се чудех някак си с подходящи струни да го коригирам това. Цитирай
johniebgood Отговорено Април 30, 2009 Отговорено Април 30, 2009 Някой пробвал ли е(чувал ли е за) струни OLYMPIA? Цитирай
metallicapz Отговорено Септември 24, 2009 Отговорено Септември 24, 2009 STAGG:D за 25 лв хаха Цитирай
rinti Отговорено Септември 24, 2009 Отговорено Септември 24, 2009 Че колко струнен ти е баса(само да сравня цените) Цитирай
Dimo_Mitev Отговорено Септември 25, 2009 Отговорено Септември 25, 2009 Може би най-доброто с което съм свирил е ELIXIR 032-125 6 STRING SET. Иначе съм свирил и сдоста други марки струни- Daddario, Yamaha, Stagg, Fender. Между другото никеловите струни на Stagg никак не са лоши за разлика от тези на някои други фирми които парадират с име а продават адски некачествени продукти в тва число и струни. Според мен обаче всичко опира до желанието и финансите. Ако иамш достатъчно пари , държиш на звука който извличаш от бас китарата си си купуваш Elixir. А ако не разполагаш с някои излишни 100 лева отиваш и си купуваш Stagg. От всичките глупости които изръсих до тук мисля че най-важното е да се свири, а по въпроса със струните всеки сам си решава. Поздрави на всички Цитирай
metallicapz Отговорено Септември 25, 2009 Отговорено Септември 25, 2009 ако дс пита мен струните са стагг нали 25 кинта 4тери струнка е баса bc 300 Цитирай
B.B.King Отговорено Септември 25, 2009 Отговорено Септември 25, 2009 Здравеите От скоро с Ямаха супер лаит 10-ки фосфор-бронз за акусти4на. Много добри като звук.за бендване също Много леко се свири с тях-препорь4вам Цитирай
Recommended Posts