chlen Отговорено Септември 4, 2009 Отговорено Септември 4, 2009 Само ще вметна, че Лес Пола на Smokejack е уникално красив, по-секси е от Клаудия Шифър, Синди Крауфорд и Ани Салич взети заедно! Требе на живо да се види, на снимка не е същото. Цитирай
docc Отговорено Септември 4, 2009 Отговорено Септември 4, 2009 Колкото до това, че звука на Стандард и Студио е един и същ, и разликата е козметична, то това въобще не е вярно. И аз съм със същото впечатление. Освен това: - Невинаги инструментите произвеждани от Gibson Custom Shop (през годините) носят специални опознавателни обозначения (напр. маркиран показател за произхода "Sustom Shop", и/или "CS..." в началото на серийния номер. - Модели Standard с кухини има и от Custom Shop-линията. Цитирай
MiroLambov Отговорено Септември 4, 2009 Отговорено Септември 4, 2009 Много ми е интересно каква точно е разликата в звука. Надявам се да ми се отдаде възможност да посвиря и на SG Standard и да го сравня с моето SG Special. Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 4, 2009 Отговорено Септември 4, 2009 Gibson Les Paul Vintage Mahogany,Studio limited Worn,faded mahogany -една и съща китара (евтиния модел Студио) - махагонов вместо кленов топ,не е лакирана,гриф 59г (дебел)същите камери в тялото и същите адаптери Burstbuckers Pro като на Стандарт-а.Говоря за модел 08г. За мен тази китара звучи живо и динамично,отделно,че по-дебелия гриф ми е по-удобен. На времето мислех,че Стратокастъра има най-добрия акустичен тон за електрическа китара,сега не съм убеден-Гибсънчето има брилянтен и балансиран тон,като на кухарка -пее (в къщи си дрънча на "сухо"),а през подходящия амп става за рок,блус,тресня и т.н. Абе,фен-клуба,ще е много яко да съберем повечко Гибсъни на едно място и да ги чуем през един амп - какви ще са основните разлики в звука. Цитирай
checho Отговорено Септември 5, 2009 Отговорено Септември 5, 2009 което вероятно ще е много полезен експеримент и за желаещите да се включат във въпросния клуб Цитирай
chlen Отговорено Септември 5, 2009 Отговорено Септември 5, 2009 Абе,фен-клуба,ще е много яко да съберем повечко Гибсъни на едно място и да ги чуем през един амп - какви ще са основните разлики в звука. Много добра идея! А дали има някой да се е обзавел с Raw Power SG ili Les Paul? Много ми се ще да пробвам такова животно. Цитирай
Telerig Отговорено Септември 5, 2009 Отговорено Септември 5, 2009 Аз лично съм се навил от дълго време да си взема гибсън-фикс идея ми е, но понеже съм свирил само с на Чъки от ( Гравити и Стейн) къстъма и малко с гибсъна на Вальо Градинарски ( LZ) просто съм влюбен в къстъм моделите като звук...обаче така и не мога да свикна с това, че са много тежки...може би трябва време...и така и досега не съм си купил поради цената им...трябва си време да се отделят толкова пари. Smokejack твоят стандарт и той ли тежи толкова...някой ден трябва да го пробвам като усещане как е да посвиря половин час...може и в крайна сметка да се насоча точно към подобен модел Кольо като дойде време да си взема ще те ползвам за консултант ако нямаш нищо против...също и за ENGL нещо съм се навил напоследък, ама това е друга тема - скоро ще ти подосаждам и затова ...поздрави! Цитирай
MiroLambov Отговорено Септември 5, 2009 Отговорено Септември 5, 2009 Абе,фен-клуба,ще е много яко да съберем повечко Гибсъни на едно място и да ги чуем през един амп - какви ще са основните разлики в звука. Много добра идея! А дали има някой да се е обзавел с Raw Power SG ili Les Paul? Много ми се ще да пробвам такова животно. Идеята наистина е страхотна, бих се включил ако имам възможност. Raw Power са доста интересна серия, мисля че са единствените с кленов(Maple) фингърборд. Цитирай
Daniel_V Отговорено Септември 5, 2009 Отговорено Септември 5, 2009 (Редактирано) ...единствените с кленов(Maple) фингърборд. Което ми е любим детайл... Редактирано Септември 5, 2009 от Daniel_V Цитирай
EAmechaniX Отговорено Септември 5, 2009 Отговорено Септември 5, 2009 (Редактирано) мисля че са единствените с кленов(Maple) фингърборд. Редактирано Септември 5, 2009 от EAmechaniX Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 5, 2009 Отговорено Септември 5, 2009 просто съм влюбен в къстъм моделите като звук...обаче така и не мога да свикна с това, че са много тежки...може би трябва време...След 82-ра всичко от стандартните модели е "швейцарско сирене",което не значи че звучи зле.Новите къстъм Гибсън във Фактор (софия) не са зверски тежки,предполагам cloud 9. Цитирай
MiroLambov Отговорено Септември 5, 2009 Отговорено Септември 5, 2009 (Редактирано) ^^Не бях сигурен, иначе и аз се сетих за модела на Зак Уайлд, но късно... Мерси че ме поправи. Все пак идеята ми беше че използват най-вече палисандър. Междудругото има ли няква чуваема разклика в звука, когато фретборда е палисандър и когато е клен(или някое друго дръвце, просто тия са най-използвани)? Редактирано Септември 5, 2009 от CursedSoul Цитирай
gueorgues Отговорено Септември 7, 2009 Отговорено Септември 7, 2009 Абе,фен-клуба,ще е много яко да съберем повечко Гибсъни на едно място и да ги чуем през един амп - какви ще са основните разлики в звука. Аз съм абсолютно "ЗА"! Да си направим нещо като Гибсън фен клуб БГ. Мисля че ще е интересно. Само че трябва да видим на какво място ще е тази сбирка. На първи етап предлагам преброяване за да установим все пак колко голямо помещение трябва. Пускам една тема - Гибсън фен клуб БГ и да видим. Ако има съгласни пишете, ако не темата ще остане празна и модераторите ще я изтрият. Цитирай
Recommended Posts