Jump to content
Българският форум за музиканти

Дайте малко напътствания плс...


SonneR

Recommended Posts

Aйде и аз да не остана по-назад да се изкажа... Ми по принцип аз свиря от скоро (на китара) и не мога да съм ти много полезен, но си говорих с един образ в един магазин(става въпрос за магазина в Младост-1 за съжаление обаче не се сещам за името на магазина и за името на образа) та говорих си с него и го питах точно за Behringer V-Tone комплекта и той ми каза така:

Ми като оставим всички простотии ти остават 250 лв китара + кубе. Кубето е готино и то си струва 110-120 лв и ти остават 130 лв за китара. За 130 лв китара свястна не можеш да си вземеш! Прави си сам изводите...

 

Вярно че образа е фен на Джаксън ама не ми се вярва чак пък толкоз да ги реже :) та тва е. Ще си спестя мнението за др китари щото няма да е особено компетентно :)

 

Айде и успех :hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 41
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

ами в динакорда тези комплекти можеш да си избираш усилвателя.имаше 2 вида.единият берингер гм 108 в-тоне,а другия не го знам какъв.аз ходих и пробвах гореспоменатия и ми хареса горе-долу.някой може ли да каже с кой е по-добре от двата?за тежка музика имам предвид ;)

за тежка музика ти требва китара с хъмбъкър ... и готин ефект ... кубето не е от най-основно значение ако говорим за евтини работи :)

 

П.П. а иначе наистина пробвай Лес Пола от купувам-продавам ... вади тежичък звук ;) ако си забелязъл повечето дет банди свирят с такива Джипсъни /Гипсъни/ тази едва ли ще звучи тъй но е по-добра от тея комплектчета ... тъй че я пробвай мен лично звука и мн ме кефи :guitar:

 

аре със здраве :)

Редактирано от Petrucci
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

бла , бла бла мързеше ме да чета всичко но се начетох на глупости от рода на behringer са били китари - глупости,не си взимас боклук както и squaer да не говорим за фактор.моя съвет е - иди с някои твои приятел,които свири по дълго време и с него си харесаи китара.не бързаи да си взимаш кубе няма смисъл на този ти етап от развитие. моя съвет е да си събереш малко парици и да си вземеш нещо по добро щото скуаиър добър 1:1000, ако ме разбираш.иначе бих ти препоръчал Yamaha те не са лоши китари.

 

ПП аиде и успех па дано си намериш добра китарка :dance::ph34r::D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Petrucci братле ти ако не свириш с ибанез струни дадарио 0,9 и пера 1,75 аз ще стана .....не искам да се изказвам ама....КОН

:dance::ph34r::D:D:D:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз свиря само от 12 години, но ще се престраша да изразя мнение...

1. Има чудесни Squier-и ... иди с някой, който разбира да ти хареса бройка. Преди няколко месеца свирих на фантастичен екземпляр :D

2. Тежък звук може да се изкара и без humbucker.

3. Важно е как свириш, а не дали имаш китара за 300, 3000 или 30 000 лв.

4. Ако си харесал оня комплект на Behringer го купувай. Тръгни на уроци или сам в къщи с книжката си учи...и тва е :D

5. Не се разсейвай от музиката с мисли дали ти е добра китарата или не. Следвай инстинкта си и вярвай на ушите си, а не на приказки.

6 Успех и много приятни часове с новата китара, когато я купиш :dance:

Поздрави,

Мечо :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2рата точка на мечо направо все едно ми я взе от устата :dance:

взимаш хубавия дисторшън, надупваш звука и буташ ръчката между нек и мидъл адаптерите. и с правилните настройки на китарата и дебелите струни можеш дори КоЯn да изкараш на 6-струнна :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах Squier и с GuitarFX3 (Софтуер) изкарвах много плътен звук.

Трябва да е удобна китарката...и трябва да си я уважаваш и обичкаш, а не да се заглеждаш по други :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси на всички за съветите, помогнахте ми :dance: Имам и един друг въпрос - кубетата които се продават поотделно на какви цени са горе-долу? Те самите имат ли си вградени ефекти?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За два месеца свирене вече собствено студио ли ще правиш ?

Не искам пак да ръся простотии, но съм се убедил в нещо (къпувал съм китари) .

1)Няма добри марки, има добри китари. Не робувай на марка, купи тази КИТАРА която ти хареса (и за която имаш пари)

2) Вземи със себе си някой, който разбира, за да те пази от самоубийство и от пладнежки обири.

3) И накрая, за да не повтарям Мечо (хвала) ще го допълня :

Мисля, че е по-добре човек да гледа да свири, да научи нещо и да влезе в студио да запише, а не да търси най-готиния адаптор, най-якия саунд, усилвателя с най-добър предусилвател и т.н....

 

За усилвателите е същото - ходиш и слушаш. Някои имат вграден Дисторжън/Овердрайв който никак не е лош (на повечето), други имат дори Ехо, но не съм сигурен дали си наясно какво ти трябва в момента. Айде колеги пишете, че с цените никакъв ме няма. Успех.

Редактирано от NitroBGA
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

той имаше предвид че едва ли си наясно с това какъв ефект искаш за момента :godbless:

иначе зза кубенце 10-15 вата мисля че са по 150 кинта някъде ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ся аз не смея да кажа на никого какво точно да си вземе, еле па китари, струни, пера, pickups, усилватели etc., за които всеки има някакво непогрешимо мнение (в тва число и аз :D ), а и са си доволно скъпа инвестиция...

 

Това, което мога да направя с чиста съвест обаче, е да ти paste-на какво е казал Steve Lukather (който не знае кой е Steve Lukather... е, да види http://www.stevelukather.net/Discography.aspx, и после да му мисли как да си успокоява нервите...):

 

Lukather (June 2001): "I'm afraid with any gear you won't sound like me, really even if you DID have the exact gear you wouldn't. People think it's the amp and guitar that get the sound... Well, it is not. It HELPS to have great gear but we all sound the same thru any gear. I have played thru EVH's amps, I played Jeff Becks Strats... I still sound like me playing thru their gear! Hahaha, that's the way it is. Just groove and sound like yourself and have FUN!!!" - www.stevelukather.com.

 

Накратко, наистина заведи някой за failsafe (2 точка на NitroBGA), и гледай да си харесаш звука на собственото свирене на китарата през хубав усилвател (3 точка на мечо и на Lukather горе :) ) - в читавите магазини можеш да си пробваш китарата през някой наистина хубав.

 

Най-важно е грифът да ти е удобен - гледай да е тъничък, че има дебели като греди, които са доволно неудобни.

 

А иначе за струни и humbucker си помисли какво искаш да свириш - за мьетъл си треа humbucker-ът, а и дебели струни (10, примерно), че са с по-плътен звук и могат да се настроят ниско. 9-ките са средни, стават за всичко, а 8-иците са за мазане :virtuoz:. с 8-ци китарата ще ти бъде доста мекичка и responsive на пипане, но ще ти е по-трудно да измъкнеш чист тон от нея (без да закачаш останалите струни). С 9-ки се свири сравнително лесно и са достатъчно меки, така че може да се свири всичко с тях, а 10-ките и другите ексцесии нагоре са ако искаш твърд звук, и ако искаш да настройваш китарата по-ниско (метъл пинизи пак...).

 

А, още нещо, доста важно според мене - ако китарата е с Floyd-Rose (демек, с ръчка ;) ), по-твърдите струни ще са по-далече от грифа (ще са "високо"), ако не е настроена по-ниско. обратното важи за по-меките струни. колкото по-близо са струните до грифа, толкоз по-лесно се свири.

 

И последно, че много ми стана словесната диария нещо: не се фърляй на скъпа китара сега. Не си мисли, че ще ти е покупката за цял живот. Не е. На тази, която ще си вземеш сега, ще се научиш какво точно искаш от една електрическа китара. Ако си късметлия, ще ти е перфектно удобна и няма да искаш да е различен модел, само ще искаш следващата да е с по-качествени компоненти. Ако си като мене, постепенно ще ти се избистри един (вероятно доста дълъг) списък с изисквания, на които една китара ще искаш да отговаря, преди да дадеш пари за нея. Моят вече е станал такъв, че само custom made ме оправя :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз обичам да си говоря па да си кажа... Пак при моя образ (подчертавам не е МОЙ просто е близо до нас и не му правя реклама защото ще взема процент :) :read: ) та при него видях най-угодното за първи усилвател според мен понеже хем е марково хем е евтино... Цената е 90 лв мощността е 10 вата... Не съм спец подчертавам и това :read: ама се чудя какво повече може да иска човек който свири от има няма 2 месеца :virtuoz:

 

Надявам се да съм помогнал :)

 

Айде и със здраве :hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.